Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Άρα, ο φερόμενος ιδιοκτήτης θα λάβει συναίνεση (θα χρειαστεί τουλάχιστον 510 ψήφους στην γενική συνέλευση) για την κατασκευή επί του κοινόχρηστου και θα τακτοποιήσει, κατά τη γνώμη μου, διαιρώντας την επιφάνεια του λεβητοστασίου προς τον ΣΔ (σε τμ) του οικοπέδου καθώς ο χώρος στερείται χιλιοστών. Έτσι η κατηγορία θα του βγει σίγουρα, κατηγορία 4. 

Link to comment
Share on other sites

Έχει ήδη πάρει τις συναινέσεις.

Εγω σκεφτόμουν ότι η διαίρεση θα ήταν 3/(338Χ0%).

οπου 3=εμβαδόν λεβητοστασιου

οπου 338= η δόμηση του οικοπεδου

οπου 0%= το ποσοστό επι του κοινόχρηστου που εχει το λεβητοστάσιο 

Για αυτό έλεγα για κατηγορία 5.

Edited by Doctorbike
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα λύσουμε και ολοκληρώματα για την τακτοποίηση. Μια κατηγορία 4 και πολύ του είναι. Να μην είναι μόνο σε προκήπιο, γιατί τότε πηγαίνει κατηγορία 5.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε 2όροφη οικοδομή εκτός σχεδίου με οριζόντια σύσταση, ο ιδιοκτήτης κατοικίας 'α ορόφου με κάλεσε για τακτοποίηση. Πέρα από κατάργηση ανοιγμάτων (εκ κατασκευής) που χρειάζονται τακτοποίηση (πιστεύω ως λοιπή παράβαση?!), διαπίστωσα πως υπάρχει και διαφορά στη κάλυψη και τη δόμηση και μάλιστα η πραγματοποιούμενη είναι μικρότερη κατά 5 περίπου τετραγωνικά. Στη περίπτωση αυτή τι κάνω? Επιλέγω κατ. 4 (λόγω αδείας του 1983) και ΥΚ/ΥΔ παρότι πρόκειται για μικρότερη σε σχέση με της αδείας?

Για την εν λόγω οικοδομή έχουν εκδοθεί δυο άδειες, μια το '83 για τη κατοικία 'α ορόφου και μία το '90 για κατάστημα ισογείου. Και στις δύο περιπτώσεις η κάτοψη του 'α ορόφου είναι λανθασμένη όπως αναφέρω παραπάνω.

Δεν έχω ξανασυναντήσει αντίστοιχη περίπτωση, επομένως κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη..

Link to comment
Share on other sites

Σωστά για τα ανοίγματα, θα πάνε ως λοιπή παράβαση. Γενικά κάτι που κατασκευάστηκε μικρότερο δεν αποτελεί αυθαιρεσία αν δεν παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις. Όμως η διαφορετική-μικρότερη-δόμηση και κάλυψη λογικά έχουν προέλθει από μικροδιαφοροποιήσεις του περιγράμματος. Οπότε, θα ήταν καλύτερα να βάλεις και μια παράβαση κατηγορίας 3 αν οι αποκλίσεις διαστάσεων εμπίπτουν στο 5% που αναφέρει το σχετικό εδάφιο της κατηγορίας 3.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos 33 όμως αν η μικρότερη δόμηση και κάλυψη οφείλεται σε μικρότερη κατασκευή κτιρίου κατά την κατασκευή δηλαδή κάποιες πλευρές φτιάχτηκαν μικρότερες από το όσο τις έδειχνε η οικοδομική άδεια και η απόκλιση δεν περνάει κάποιο νούμερο τότε η κατασκευή δεν εμπίπτει στις αποκλίσεις όπως τις γράφει και η βεβαίωση, οπότε η απόκλιση στην δόμηση αν είναι πολύ μικρή μήπως δεν χρειάζεται καθόλου τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.