Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

15 minutes ago, Pavlos33 said:

Σωστά για τα ανοίγματα, θα πάνε ως λοιπή παράβαση. Γενικά κάτι που κατασκευάστηκε μικρότερο δεν αποτελεί αυθαιρεσία αν δεν παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις. Όμως η διαφορετική-μικρότερη-δόμηση και κάλυψη λογικά έχουν προέλθει από μικροδιαφοροποιήσεις του περιγράμματος. Οπότε, θα ήταν καλύτερα να βάλεις και μια παράβαση κατηγορίας 3 αν οι αποκλίσεις διαστάσεων εμπίπτουν στο 5% που αναφέρει το σχετικό εδάφιο της κατηγορίας 3.

Ευχαριστώ @Pavlos33!

Η διαφοροποίηση όντως προκύπτει από μικροδιαφορές του περιγράμματος. Όμως 2ή 3 από τις τόσες πλευρές του περιγράμματος είναι εκτός της ανοχής 5% (αλλά για πολύ λίγα εκατοστά). Σ' αυτή τη περίπτωση που δεν εμπίπτουν στο 5% της κατ. 3? Τι κάνω?

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, dimitris GM said:

"χωρις επιχρισματα/επενδυσεις"

"διαστασεις  κτιστη"

 

@dimitris GM εννοείς ότι τα λίγα παραπάνω εκατοστά στις 2/3 περιπτώσεις (όπου ξεπερνούν την ανοχή των 5%) μπορούν να αποδοθούν στα επιχρίσματα/επενδύσεις οπότε και πάλι να εμπίπτει στην ίδια κατηγορία ανοχής, σωστά?

Επίσης, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσω Φ.Κ. για αυθαιρεσία κατ.3 (για τη διαφοροποίηση του περιγράμματος της κατοικίας εντός ανοχής 5%) όπως πρότεινε ο συνάδελφος, στο εξής η κατοικία θα αναφέρεται ως 129τ.μ. και όχι ως 134τ.μ. όπως στην οικ. άδεια, σωστά? Φαντάζομαι η διαφορά στην επιφάνεια εφόσον δεν επιλέγεται ΥΔ/ΥΚ σ'αυτό το Φ.Κ. θα πρέπει απλώς να εξηγηθεί/περιγραφεί στην Τεχνική έκθεση μου..?!

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Σωστα,

 τα τμ. ειναι δεδομενα στην συσταση.

Οποιαδηποτε αλλαγη θα γινει πρεπει να γινει, θα πρεπει να γινει  με τροποποιηση της συστασης

Η μεταβιβαση θα γινει  στα τμ. που γραφονται στο σσυμβολαιο της συστασης, με παρατηρηση δικη σου για τα "ευρηματα" της διαφορας των τμ.

μιλα και με τον συμβ/φο...σιγουρα το εχει αντιμετωπισει

Και, μαλλον θα χρειαστει και συνολικη τροποποιηση της συστασης

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία, ευχαριστώ.

Επειδή δεν πρόκειται για μεταβίβαση στη παρούσα φάση αλλά για τακτοποίηση προκειμένου να ενταχθούν στο εξοικονομώ, η τροποποίηση της σύστασης μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο όταν χρειαστεί, σωστά?

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

ό,τι λεει το "προγραμμα"...

εδω, φρεσκο φρεσκο...απο  Artemiscv

https://www.michanikos.gr/forums/topic/63524-πρόγραμμα-εξοικονομώ-2021/page/81/#comment-1135472

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά σύντομα της βγάλανε, και αυτές οι ερωτοαπαντήσεις είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις στο Πρόγραμμα; Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους...

Έχω ποσταρει το εν λόγω ερώτημα και σε άλλο post αλλά διαπίστωσα ότι εκεί αναφερόντουσαν στην κατηγορία 1!

α)Για την επιλογή κατηγορίας 4 ή 5 σε μία δήλωση του Ν.4495, στον υπολογισμό των αυθαιρεσιών πρέπει 
να συμπεριλάβω και τυχόν αυθαιρεσίες που έχουν δηλωθεί σε άλλη κατηγορία, όπως αποθήκη εμβαδού 10τ.μ. και χαμηλού ύψους, που θεωρείται αυθαιρεσία κατηγορίας 3; ή επειδή δεν την δηλώνω ως υπέρβαση δόμησης μπορώ να μην την συμπεριλάβω στα συνολικά μέτρα αυθαιρεσιών;
β)Σε κλασσικό υπόγειο που έγινε ισόγειο, πέραν της υπέρβασης ύψους που δηλώνεται στην περίπτωσή μου ως μία λοιπή παράβαση, έγινε και αυθαίρετη αλλαγή χρήσης του αποθηκευτικού χώρου σε κατοικία, που εννοείται δηλώνεται ως υπέρβαση δόμησης χώρων κύριας χρήσης. Μπορεί να θεωρηθει κατηγορία 4 ανεξαρτήτως ποσοστού υπέρβασης λόγω του άρθρου 96 του Ν.4495, περίπτωση δδ;
Link to comment
Share on other sites

@HAROUL

α) Συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου, χωρίς να εξετάζουμε την κατηγορία που ανήκουν ή με ποιον τρόπο δηλώθηκαν.
β) Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το εδάφιο, γιατί ως αλλαγή χρήσης θεωρείται (για τον N 4495) η αλλαγή από κύρια σε κύρια.
Ενώ εσύ έχεις υπέρβαση δόμησης λόγω αλλαγής από βοηθητική σε κύρια.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

@Equalizer @HAROUL Σε αντίστοιχη ερώτηση στο ΤΕΕ μου απάντησαν πως για την επιλογή κατηγορίας 4 ή 5, οι χώροι που είναι Κατηγορίας 1, 2 και 3 δεν προσμετρώνται με την αιτιολόγηση ότι αυτοί οι χώροι έχουν ήδη ΄΄μπει΄΄ σε Κατηγορία. Δεν με βρήκε απόλυτα σύμφωνο αυτή η διατύπωση καθώς αλλιώς τα γράφει στο Νόμο όπως ανέφερε ο συνάδελφος πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.