Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Από την τομή της αποτύπωσης (με διορθώνεις αν έχω καταλάβει λάθος),το επίπεδο αυτό φαίνεται να είναι πάνω απ τη στάθμη του δρόμου (και λογικά του 0,00 της οικοδομικής άδειας) σε όλες τις διευθύνσεις.Εάν είναι όντως έτσι,δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπόγειο.

Το αν θα χρεωθεί συντελεστής υπέρβασης ύψους στον όροφο,εξαρτάται από το συνολικό ύψος του κτιρίου και αν αυτό υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.Διαφορετικά,η υπέρβαση ύψους της άδειας είναι παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία ισόγειο με άδεια του 1988  σε τριώροφη πολυκατοικία  θα γίνει τακτοποίηση λόγω αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπιση τους και θα χρειαστεί και μια διαμερισμάτωση.

Για την τακτοποίηση αυτή χρειάζεται να πάμε κατηγόρια 3 ή κατηγόρια 4 ;

Ευχαριστώ

Edited by panosges
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, η αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων + μετατόπιση μπορεί να μπει ως κατ.3. Αν έχεις και κάποια άλλη λοιπή παράβαση τα βάζεις όλα ως μία παράβαση. Η διαμερισμάτωση θα πάει σε δικό της φυλλο καταγραφής ως κατ.4.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου 49,25τμ που φαίνεται στην άδεια και στην σύσταση σε πενταόροφη οικοδομή του 1988, μετά από αυτοψία που έκανα στην οριζόντια ιδιοκτησία η επιφάνεια της είναι 47,03τμ επειδή ένα κομμάτι της οριζόντιας είναι άσκαφτο, αυτό βέβαια δεν επηρεάζει κάποια άλλη οριζόντια ιδιοκτησία για μείωση ή αύξηση γιατί δεν υπάρχει κάποια γύρο από αυτήν που να εφάπτεται, υπάρχουν και κάποιες παραβάσεις στις όψεις της οριζόντιας ιδιοκτησίας (λοιπές παραβάσεις), για την τακτοποίηση της οριζόντιας ιδιοκτησίας θα χρειαστεί να γίνει διαφορετική διαμερισματωση αφού μειώνονται τα τετραγωνικά της οριζόντιας και δεν επηρεάζει καμία άλλη οριζόντια ιδιοκτησία ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

τι σημαινει  "ασκαφτο";;;

Δεν υπαρχει ΔΔ εάν δεν επηρεαζεται διπλανη ΟΙ.

Θεωρω οτι εινα σκαστη περιπτωση "μικροτερης κατασκευης"

 

Link to comment
Share on other sites

@panosges Aν κατάλαβα σωστά πρόκειται για επικλινές οικόπεδο που στη χαμηλότερη υψομετρικά θέση της οικοδομής προβλέπονταν κατοικία σε υπόγεια στάθμη (με μια όψη ανοιχτή και τις πλάγιες εντός μπαζωμένο τμήματος οικοπέδου)  που προσμετρούσε φυσικά στον συντελεστή δόμησης. Αν είναι έτσι προφανώς διαφορετική διαμερισμάτωση δεν υπάρχει. Θα δεις εάν το διαφορετικό περίγραμμα της εμπίπτει στην κατηγορία 3 (απόκλιση 5% επιφάνειας και 5% διαστάσεων περιγράμματος). Στην τεχνική σου έκθεση αναγράφεις την σημερινή αποτυπωθείσα επιφάνεια και θα πρέπει να αποφασίσει ο συμβολαιογράφος πως θα γίνει η μεταβίβαση. (πχ διόρθωση σύστασης ή μονομερής  τροποποίηση)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω μια διώροφη οικοδομή με παράβαση πλαϊνού ορίου, αντί να κολλήσει στο όριο, έχει γίνει μικρότερη κατά 50 εκ, με αποτέλεσμα να έχω ΥΚ και ΥΔ με ποσοστά μικρότερα του 40%. Χωρίς να έχω υπέρβαση ύψους. Όμως το δ σε αυτήν την περίπτωση προκύπτει μεγαλύτερο από 20%. Μπορεί να γίνει υπαγωγή ως κατηγορία 4 ή είναι κατηγορία 5?

Επίσης το μπροστά όριο της οικοδομής έχει βγει εκτός της οικοδομικής γραμμής κατά 30 εκ σε λοξή γραμμή (στην ουσία η μια κολώνα έχει μπει εντός πρασιάς). 

Μπορώ να ρυθμίσω ως Κατηγορία 4 ή έχω παει κατηγορία 5?

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες μέχρι 20 εκ στο προκήπιο μπορούσε να υπαχθεί κατηγορία 4. Για την παραβίαση πλάγιας απόστασης εφόσον μπορούσες να κάνεις υπαγωγή (τώρα έχεις κατηγορία 5 λόγω προκηπίου) θα έβαζες για τον υπολογισμό της ΥΔ (έτσι έχει σχεδιαστεί το σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ) και ποσοστό υπέρβασης>20%. Η εν λόγω παράβαση δεν μεταβάλλει τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης και ύψους και για συστημικούς λόγους υπολογισμού προστίμου καταχωρείται σαν ΥΔ. Επομένως, εάν δεν είχες το θέμα με το προκήπιο, θα έβαζες κατηγορία 4. Τώρα δυστυχώς δεν γίνεται κάτι, εκτός και αν το ακίνητο εμπίπτει σε κάποια από τις εξαιρέσεις (κληρονομική διαδοχή κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου σε τετραώροφη πολυκατοικία του 1989 κατασκευής, θέλω να κάνω τακτοποίηση στην οριζόντια ιδιοκτησία σε διαφορετική διαρρύθμιση, διαφορετικά πάχη τοίχων εξωτερικών, αλλαγή όψεων και διαφορετικό εμβαδόν, ενώ στην πραγματικότητα είναι 47,00τμ στην άδεια και στην σύσταση είναι 49,25τμ τα 2,25τμ είναι στην πραγματικότητα άσκαφτο (μπαζωμένο), πρόκειται να γίνουν συμβόλαια αγοραπωλησίας της οριζόντιας ιδιοκτησίας η συμβολαιογράφος μπορεί να δεχτεί την διάφορα των 2,25τμ χωρίς να χρειαστεί τροποποίηση συστάσεις και βεβαίωση νομιμότητας για όλο το κτίριο ;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.