Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου πάω ένα βήμα παρακάτω ,γιατί θα το βρεις αργότερα  μπροστά σου το πρόβλημα ... Στην υποχρεωτική μελλοντική ταυτότητα του κτιρίου ( για να ολοκληρωθεί η υπαγωγή ) τι οικόπεδο θα δείξεις ? το αρχικό της άδειας ή το κατατμημένο ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το κατατμημένο θα δείξω. Μα στην υπαγωγή δεν θα κάνω κάτι παράτυπο. Το κατατμημένο θα μπεί. Η άδεια από τη στιγμή που δεν έχει ακυρωθεί ή ανακληθεί, έχει ισχύς. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να βάλω στη τακτοποίηση ΝΑΙ στην άδεια με βάσει το Παράρτημα Α που το ανέφερα παραπάνω. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στη δήλωση υπαγωγής ανεβάζουμε υποχρεωτικά το τοπογραφικό της άδειας εφόσον επιλέξουμε με άδεια ... Επειδή η περίπτωση σου δεν είναι απλή και δεν αφορά μόνο την επιλογή  στην δήλωση άδεια ή μη , και επειδή μάλλον η κατάτμηση είναι μη σύννομη ,  καλό θα είναι πριν προχωρήσεις στην υπαγωγή , να συμβουλευτείς την ΥΔΟΜ και νομικό.

Link to comment
Share on other sites

Δίνοντας τη δική μου ερμηνεία, έχω την εντύπωση ότι η φράση που επισημαίνεις προσδιορίζει ότι στο μέγεθος που καθορίζει τον τρόπο επιλογής  του συντελεστή (1β, 1γ, 1δ ή 1ε), υπολογίζονται μόνο οι αυθαίρετες επιφάνειες και όχι οι εγκεκριμένες από την άδεια. Και δεν σχετίζεται με το αν θα βάλεις "όχι" στην άδεια, δεδομένο το οποίο προκύπτει εξ αρχής από την κατάτμηση.  Με αυτή τη λογική λοοιπόν, στην περίπτωσή σου έχεις 0 τμ, δηλ. συντελεστής 1β ("έως 100 τμ").

Ίσως επιπλέον να προσδιορίζει ότι δεν θα προσμετρήσεις στον παραπάνω συντελεστή μέρος της εγκεκριμένης από την άδεια επιφάνεια που λόγω μικρότερου οικοπέδου/γηπέδου δεν θα έπρεπε να έχει εγκριθεί. Αφού εγκρίθηκε, εγκρίθηκε και εξετάζεις σήμερα την εκτός οικοδομικής άδειας επιφάνεια για αυτόν τον συντελεστή.

Θα μπορούσες να πεις ότι είσαι στις περιπτώσεις που "αδικούνται" και ίσως χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο για να είσαι σίγουρος. Από την άλλη εφόσον σήμερα είναι μικρότερο το οικόπεδο δεν το θεωρώ άδικο που τα αδειοδοτημένα παίρνουν ποινή, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα συνάδελφοι.

σε εκτός σχεδίου οικοδομή (κατοικία) με υπόγειο. για τον υπολογισμό της κατηγορίας αυθαιρέτου προσμετράται και το υπόγειο το οποίο από αποθήκη στην άδεια έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει δηλωθεί ως ΥΔ με μειωτικό?

Υ.Γ. Το υπόγειο έχει κατασκευαστεί στη σωστή στάθμη και έχει ξεμπαζωθεί στη μία πλευρά...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Ιάσονας. κι εγώ αυτό καταλαβαίνω από το νόμο. Για να μην προσμετράται για τον υπολογισμό της κατηγορίας η μετατροπή χρήσης του υπογείου από βοηθητική σε κύρια είναι μόνο η περίπτωση του να είναι εντός σχεδίου, σωστά? 

Link to comment
Share on other sites

Στην ελπίδα να βλέπουν περισσότερα μάτια πλέον το φόρουμ, έχει διαμορφώσει κάποιος συνάδελφος ερμηνεία για την παράγραφο δε' στα εκτός σχεδίου;

(εξαιρείται ο Ιάσονας που έχει προτείνει στο παρελθόν να μη της δίνουμε σημασία γιατί την έχει γράψει Αρειανός...)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μια ερώτηση για επιβεβαίωση : 

"δδ)"(***) (τέως περιπτ.γγ) αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον έχουν συντελεστεί σε περιοχές
εντός σχεδίου και με την προϋπόθεση ότι, η εν λόγω χρήση είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις
της περιοχής.

Ανέρεται σε αλλαγή χρήσης απο κύρια σε κύρια σωστά.?

Εγώ έχω υπόγειο αποθήκη στην άδεια που άλλαξε χρήση σε κατοικία (μετά το 1983), οπότε είμαι στην κατηγορία 5, σωστά.?

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.