Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 5 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι. Σε αυτήν την περίπτωση και μόνο μπορείς να έχεις διαφορετική κατηγορία. Κανονικά η επιλογή της κατηγορίας 4 η 5 γίνεται αφού αθροίσεις όλα τα τετραγωνικά των αυθαιρέτων και κάνεις τη σύγκριση. Και αναλόγως του αποτελέσματος βάζεις σε όλα τα ΦΚ 4 ή 5. Στην περίπτωσή σου όμως απ' ότι καταλαβαίνω το σύνολο των αυθαιρέτων είναι κάτω απο 40% άρα μπορείς να επιλέξεις στο ΦΚ του Η/Χ κατηγορία 4 και στο άλλο κατηγορία 5 μόνο λόγω του ότι βρίσκεται εντός προκηπίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα κ καλό μήνα, θα ήθελα τι γνώμη σας έχω εξώστη που βρίσκεται εντός της πρασιάς (στις άδειες φαινόταν μικρότερος  έγινε μεγαλύτερος)πως θα το ρυθμίσω σαν κατηγ 5 με αναλυτικό ή σαν κατ.4 με αναλυτικό και την παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις άλλες αυθαιρεσίες και η άδεια είναι μετά το 1983, θα τον εντάξεις στην κατηγορία 4 με αναλυτικό. Μπορείς αν πληροί το κριτήριο της κατηγορίας 3 να τον υπάγεις και σε αυτή. Δεν ασχολείσαι με άλλο συνδυασμό  παραβάσεων,  όταν έχεις παράβαση αναλυτικού.

Link to comment
Share on other sites

Tώρα το πρόσεξα. Αναφέρεσαι σε πρασιά οπότε άκυρη η κατηγορία 4. Πας στην κατηγορία 5.  Δες μήπως μπορεί να υπαχθεί κατηγορία 3.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και χειρότερα. Αυθαίρετο τμήμα εξώστη εκτός ρυμοτομικής γραμμής που δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3 και δεν μπορεί να υπαχθεί. Η δική σου περίπτωση τουλάχιστον μπορεί να ολοκληρώσει την υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ο εξώστης που βρίσκεται σε προκήπιο κ θα ρυθμιστεί σαν κατηγ 5 με αναλυτικό και να υπολογογιστεί σαν ένα προστιμο μαζί με αυθαιρεσίες της κατηγ 3?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Παραθέτω το κριτήριο (*) για να υπαχθεί το αυθαίρετο τμήμα εξώστη στην κατηγορία 3

(*) γγ)   αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφανείας τους έως είκοσι τις 
εκατό  (20%).
 Συμπεριλαμβάνονται  στην  παρούσα  περίπτωση  και  εξαιρούνται  οριστικά  της 
κατεδάφισης  και  ανοικτοί  εξώστες  που  υπέρκεινται  του  κοινόχρηστου  χώρου  της  πόλης,  εφόσον 
εξασφαλίζεται κάτω από την επιφάνειά τους καθαρό ελεύθερο ύψος τουλάχιστον τριών (3) μέτρων,

Εφόσον, το αυθαίρετο τμήμα εξώστη μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3, τότε λαμβάνει και την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση και φυσικά στην περίπτωση αυτή δεν έχει σχέση πλέον η κατηγορία 5 (αφού θα έχει υπαχθεί στην κατηγορία 3). 

Τώρα, εφόσον το αυθαίρετο τμήμα εξώστη δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3 (λόγω παραβίασης προκηπίου εντάσσεται στην κατηγορία 5), αν έχεις και  αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 σύμφωνα με την εγκ 2/ ν. 4495 μπορείς αυτές (με εξαίρεση αυτές που αφορούν επιφάνεια χώρου, όπως πχ αποθήκη, χώρο αντλιοστασίου κλπ) να τις εντάξεις στον αναλυτικό προυπολογισμό λοιπών παραβάσεων,  στην αντίστοιχη κατηγορία τους (εν προκειμένω στην κατηγορία 5 )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.