Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 5 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλησπέρα. 
Τοπογραφικο για κατηγορία 5 χρειάζεται τις ίδιες προδιαγραφές όπως ένα Τοπογραφικο ΟΑ ( ισοϋψείς κλπ) ή χρειάζεται μόνο περίγραμμα του κτηρίου με τις κορυφές  του σε εγσα; 
 

ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν γράφεις αν υπάρχει οικ. άδεια.

Αν υπάρχει Ο.Α. ανεβάζουμε το τοπογραφικό της άδειας

Αν δεν υπάρχει τοπογραφικό με προδιαγραφές εγκυκλίου . Προσωπικά εγώ δεν βάζω μόνο τις ισοϋψείς.

΄Άρθρο 99

ββ) αν δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οικοδομική άδεια ή αυτή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί, επισυνάπτονται:

ααα) τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένου από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, στο οποίο αποτυπώνονται τα μεγέθη της αυθαίρετης κατασκευής.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει ΟΑ και είναι εντός οικισμού. 
 

Η απορία μου είναι περισσότερο αν χρειάζεται τις συντεταγμένες από το κτίσμα όπως αναφέρεται στο α.39 για το Τοπογραφικο ενώ στο 99 λέει για μεγέθη.  Η φωτογραφική από αποτύπωση είναι υποχρεωτική ; ( μιας και ανεβαίνει άλλο αρχείο με φωτογραφίες) 

ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της ερώτησης και αυτό διότι από τη στιγμή που θα πας να κάνεις τοπογραφικό θα έχει τα πάντα όλα μέσα. Τώρα, αν δεν βάλεις τις φωτογραφίες ή δεν βάλεις τις ισοϋψείς (πχ βλέπεις ένα γήπεδο flat) δεν θα σου πει και κανείς τίποτα, όμως με τα λογισμικά που υπάρχουν όλα αυτά δεν αποτελούν πλέον κάτι το πολύ εξεζητημένο. Από την άλλη σκέψου ότι κάνοντας ένα τοπογραφικό πλήρες δεν θα χρειαστεί να ξανακάνεις τίποτα στην επόμενη φάση που θα είναι μια δικαιοπραξία ή ενδεχομένως και μια οικοδομική άδεια, ενώ αν τώρα κάνεις τα..."βασικά", μετά ο τοπογράφος σου, λογικό είναι να αξιώσει επιπλέον αμοιβή για να φτιάξει τα υπόλοιπα που θα χρειαστείς. Οπότε όπως λένε και οι Αμερικάνοι, do it right at first time.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν είναι θέμα μίση ώρα παραπάνω για να βγει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Περισσότερο η ερώτηση ήταν για να καταλάβω πιο είναι το "σωστό"(Κάτι που λογικά θα είχε διευκρινιστεί και παλαιότερα αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι).  Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Έχω περίπτωση διώροφης κατοκίας με υπόγειο εντός πόλης. Το ακίνητο συμβολαιογραφικά είναι ένα χωρίς οριζόντιες. Στην άδεια προβλεπόταν ισόγεια κατοικία με υπόγειο. Στην πράξη το ισόγειο δομήθηκε το μισό περίπου (είσοδος οικοδομής, κλιμακοστάσιο και γκαρσονιέρα)  και ο υπόλοιπος χώρος έμεινε υπόστυλος (πιλωτή). Ο όροφος ανεγέρθηκε ως η κυρίως κατοικία. 

Το υπόγειο έχει μικρή Υ.Δ. εντός περιγράμματος κτιρίου, το ισόγειο έχει μερικά τετραγωνικά και αυτό Υ.Δ. εκτός εγκεκριμμένου περιγράμματος και ο όροφος που είναι όλος αυθαίρετος, οδηγεί όλη την οικοδομή σε κατηγορία 5.

Η ερώτησή μου είναι αν όλα τα φύλλα καταγραφής θα δηλωθούν ΚΑΤ 5 ή μόνο το φύλλο καταγραφής που αφορά τον αυθαίρετο όροφο θα δηλωθεί ΚΑΤ 5 και τα υπόλοιπα ΚΑΤ 4?

Πιστεύω ότι επειδή το κτιρίο είναι ενιαίο ισχύει το πρώτο αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Link to comment
Share on other sites

Γειά!Ακριβώς...επειδή είναι ενιαίο κτίριο χωρίς σύσταση Ο.Ι. κάνεις μια φορά τον υπολογισμό Κατηγορίας με όλα τα μεγέθη,οπότε ό,τι κατηγορία υπολογίζεται θα μπει σε όλα τα ΦΚ.Όμως είσαι σίγουρος ότι είναι Κατ.5 το κτίριο?Πώς υπολόγισες την Κατηγορία?

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Την υπολόγισα κανονικά με το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης στο οικόπεδο. Η Υ.Δ. είναι μεγαλύτερη από 40%.

ChristinaK σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα

σε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς , αυθαιρέτου κατηγορίας 5 , μετά την 30/9  τι μέλλει γενέσθαι ? Υπάρχει κάτι σχετικό στη νομολογία γενικά ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.