Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 5 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

θα έλεγα να σκεφτείς έναν τρόπο σαν αυτόν που πρότεινε ένας συνάδελφος πιο πάνω. Πχ παράδειγμα, αν γκρεμίζοντας-τροποποιόντας με έναν απλό τρόπο ένα τμήμα αν θα μπορούσε να βγει κατ.4. Θα πρέπει να το έχεις σχεδιάσει και ενημερώσει τους πελάτες σου ότι, θα μπορούσατε να κάνετε αυτό αν κάποια στιγμή το σύστημα δεν δεχτεί δηλώσεις αυθαιρέτων κατ. 5. Αυτό γίνεται για να είσαι καλυμένη, γιατί αν τους πεις θα το τακτοποιήσουμε, το βάζουμε κατ.4 - αυτοί δεν τα καταλαβαίνουν αυτά έτσι και αλλοιώς - και μετά δεν μπορέσεις να μετατρέψεις την 4 σε 5 ή σου πούνε αν μπλέξουν αυτοί, μα η Μηχανικός το δήλωσε, τακτοποιήθηκε και βρεις την λάθος κατηγορία τότε, να έχουν πληρώσει τα πρόστιμα και το ακίνητο να μην έχει τακτοποιηθεί, θα δυσφημιστείς εσύ.
Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχοι, αφήστε τις εξυπνάδες αυτού του είδους για άλλους.... Σκεφτείτε ψύχραιμα, ποιός ο λόγος να το κάνετε; 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για κατηγορία 4 με κατεδάφιση κοιτα το 106. Εχεις ενα 6μηνο από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου... Κολπάκια δε χρειάζονται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ για την γνώμη σας σχετικά με μεταφορά οριστικής δήλωσης 4178 κατηγορίας 5 στον 4495.

Με σκοπό την διόρθωση λαθών δήλωσης 4178 θέλω να κάνω την μεταφορά της στον 4495. Είναι κατηγορίας 5. Απ' ότι διαβάζω στο Ν.4915/22 άρθρο 90 : αυθαίρετα κατηγορίας 5 υπάγονται στον 4495 σε περίπτωση που προέρχονται από μεταφορά από τον 4178. (περίπτωση στ). Θα ήθελα την γνώμη σας ή την εμπειρία σας εάν κάποιος συνάδελφος ολοκλήρωσε την υπαγωγή.

Σημ: επειδή το λάθος είναι στην τιμή ζώνης αυξάνεται πού το πρόστιμο και δεν θέλω να παραμείνω στον 4178 και να περιμένω ΣΥΠΟΘΑ

 

312299929_3342890285979567_6509698564486095130_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή προφανώς η ημ/νία υπαγωγής στον ν.4178/13 είναι προ της απαγόρευσης της κατ.5, αυτό διορθώνει το συγκεκριμένο άρθρο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

κλειστή  θέση στάθμευσης που λόγω διαφορετικής χωροθέτησης της κατά την κατασκευή της, ένα τμήμα της έχει μπει στην πρασιά του οικοπέδου. Για να τακτοποιηθεί ή διαφορετική χωροθέτηση της,  θεωρείται υπέρβαση κατηγορίας 5?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι μέσα στο προκήπιο παραπάνω από 20 εκ που προφανώς θα είναι απαγορεύεται, άσχετα αν το ποσοστό ΥΔ μπορεί να είναι <20%. Άρα περιμένεις μέχρι να ενεργοποιηθεί εκ νέου η κατ.5 που από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει αν έχεις διαβάσει και τις τελευταίες ειδήσεις.

Edited by akis73
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Για να γίνει υπαγωγή στην Κατηγορία 5 λόγω κληρονομικής διαδοχής η προθεσμία που δίνει ο Ν.4759/20 (αρθ. 128) είναι φαντάζομαι ένας χρόνος και 4 μήνες από την ημερομηνία θανάτου του κληροδότη? Αν υπάρχει διαθήκη η οποία κατατίθεται αργότερα η προθεσμία αυτή παίρνει παράταση?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.