Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Σύμφωνα με το νόμο και όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ:

  • Μπορείς να κάνεις ξεχωριστή υπαγωγή ανά ιδιοκτησία (το πιο βολικό για αυθαιρεσίες ξεκάθαρα εντός της ιδιοκτησίας)
  • Μπορείς να κάνεις υπαγωγή για ολόκληρο κτίριο (δεν συνίσταται σε πολυκατοικίες με πολλούς ιδιοκτήτες, συνίσταται σε οικογενειακές οικοδομές και σε περιπτώσεις που οι αυθαιρεσίες δεν επιμερίζονται ξεκάθαρα σε ιδιοκτησίες πχ μετατόπιση κτιρίου, υπέρβαση ύψους, διαμερισματώσεις, όψεις κλπ)
  • Ίσως μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση για παραπάνω της μιας ιδιοκτησίας του ίδιου ιδιοκτήτη. Εκεί θελει μεγάλη προσοχή με τον υπολογισμό των ποσοστών υπέρβασης (δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση)
  • Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση για κάποιες ιδιοκτησίες διαφορετικών ιδιοκτητών
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συναδέλφοι.Εχω την εξής περίπτωση. Οικοδομικη άδεια ( σύμφωνα με τα συμβόλαια) του 78,έχει απωλεσθεί και φάκελος και στέλεχος. Στη πολεοδομία Σωκράτους για τη διεύθυνση αυτή βρίσκουν μόνο μια άδεια κατεδάφισης του 70,και τίποτα άλλο.για τον αριθμό άδειας που γράφει το συμβόλαιο δεν υπάρχει τίποτα στο σύστημα.δλδ ενώ βάσει αύξοντα αριθμου υπάρχει και η προηγούμενη και η επόμενη σε αυτόν τον αριθμό δεν υπάρχει τίποτα. Βρήκα συμβολαιογραφική κάτοψη του 78 που δείχνει ακριβώς το διαμέρισμα ως έχει. Τι να κάνω; Να το θεωρήσω ως νομίμως υφιστάμενο και να εκδοσω βεβαίωση; Εγώ θα ήθελα ένα χαρτί έστω να λέει ότι όντως για τη τάδε διεύθυνση ήταν η τάδε άδεια η οποία καταστράφηκε σε κάποιο λιμό, καταποντισμό,κλπ ...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν εκδίδεις βεβαίωση και δεν είναι δικό σου πρόβλημα αν δεν βρίσκεται η άδεια του ακινήτου. Βάλε τον ιδιοκτήτη μέσα στην ΥΔ για τις αυθαιρεσίες να δηλώσει ότι δεν διαθέτει οικοδομική άδεια. Οι επιλογές από δω και πέρα είναι γνωστές. Υπαγωγή χωρίς άδεια ή ανασύσταση (το λέμε για ανέκδοτο). Η σύγκριση των αυθαιρεσιών δεν γίνεται με σχέδια συμβολαίου παρά μόνο με βάση εγκεκριμένα σχέδια οικοδομικής άδειας.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι μέσα στον νομο λέει αν έχει χαθεί η κάτοψη της αδείας χρησιμοποίησε του συμβολαίου....δε ξέρω αλήθεια πως να βοηθήσω το πελάτη.στις πολεοδομιες κανένας δεν έχει να μου προτείνει κάτι....

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λέει ότι στις παλιές άδειες μπορείς να κάνεις χρήση της κάτοψης συμβολαίου σύστασης αν η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζεται για να μην συντάσεις νέα κάτοψη, δηλαδή σε διευκολύνει μόνο αναφορικά με το σχεδιαστικό κομμάτι. Δεν σου λέει ότι από την κάτοψη τίτλου τεκμαίρεται η νομιμότητα.

Τι να σου προτείνει;

Τα πράγματα είναι απλά και μονόδρομος. Αν τελικά δεν βρεις τα απαιτούμενα στοιχεία (οικοδομική άδεια και εγκεκριμένα σχέδια) ή όλο χωρίς Ο.Α ή ανασύσταση. Το τελευταίο είπαμε ότι το λέμε για ανέκδοτο. 

υγ σε ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων ρώτησε κανείς μήπως έχουν σχέδια και κάτοψη;

ΔΕΗ πήγε κανείς μήπως και υπάρχει κάτι;

Κάποιος που να πήρε δάνειο από τράπεζα να ψάξετε και εκεί; 

 

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα μια άλλη ιδιοκτήτρια που μου απηύθυνε το λόγο ( γτ μάλλον οι άλλοι νόμιζαν ότι είμαι για κάνα έλεγχο) και η οποία είχε πάει στη πολεοδομία και της δώσανε ένα χαρτί πού λέει ότι για την υπ' αριθμόν τάδε άδεια δεν βρίσκουμε τίποτα.εξηγησα εγώ στο πελάτη ότι εμένα αυτό δεν μου λέει κάτι.δρν αποτελεί καν απόδειξη απώλειας. ΔΕΗ τώρα που το λες δεν έχω ψάξει, γιατί δεν είχε χρειαστεί μέχρι τώρα να φτάσω εκεί... τηλεφωνικά γίνεται κάτι;

 

On 17/1/2019 at 11:29 ΜΜ, sissy_arch said:

Το θέμα είναι ότι μέσα στον νομο λέει αν έχει χαθεί η κάτοψη της αδείας χρησιμοποίησε του συμβολαίου....δε ξέρω αλήθεια πως να βοηθήσω το πελάτη.στις πολεοδομιες κανένας δεν έχει να μου προτείνει κάτι....

Καλώς μου έβαλε αρνητική ψήφο ο/η συνάδελφος στο θέμα που έχω να βοηθήσω έναν ιδιοκτήτη, αλλά καλό θα ήταν και να μου πει το γιατί, για να με βοηθήσει και έμενα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω το εξής ουγκ ερώτημα. Τακτοποιώ Υ.Δ. σε ισόγειο σε  5όροφη οικοδομή με διαδοχικές προσθήκες με αντίστοιχες Ο.Α.(κάθε προσθήκη ορόφου και διαφορετική ΟΑ) Σχέδια κάτοψης ισογείου έχω μόνο στην Ο.Α. που αφορούσε την προσθήκη του Β'οροφου. Για το τυπικό του θέματος, στο αρ.Ο.Α. να βάλω τον αρ. της αρχικής ή της τελευταίας? (στο αρχείο που θα ανεβάσω λέω να  βάλω και τις 5) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα έβαζα τις ΟΑ που αφορούν το ισόγειο , όπου υπάρχει και το αυθαίρετο και της προσθήκης του 2ου , αφού χρησιμοποιώ την κάτοψη από την συγκεκριμένη ΟΑ.

Πάντως και όλες να τις ανεβάσεις το σύστημα τις δέχεται.

 

Και στο κουτάκι δέχεται παραπάνω από μία.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ Καρανού για τη μεταμεσονύχτια ανταπόκριση! (στο ψείρισμα της τριχιάς :P)

εννοούσα στο αντίστοιχο κουτάκι του ΤΕΕ, κ εγώ την αρχική λέω να βάλω

καλό βράδυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Σε οικόπεδο περίπου 50000mέχουν ανεγερθεί βιομηχανικά κτίρια σε βάθος χρόνου και έχουν εκδοθεί 10 οικοδομικές άδειες. Σε όλες υπάρχουν τα στελέχη και σε καμία δεν υπάρχουν σχέδια. Θέλω να προχωρήσω σε τακτοποίησή τους.

Όπως το καταλαβαίνω υπάρχουν 2 δρόμοι:

1. Τακτοποίηση όλων ως αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια (προσωπικά το θεωρώ λάθος, αλλά θα ήθελα και κάποια άλλη άποψη)

2. Ανασύσταση φακέλου. Πάνω σε αυτό θα ήθελα να ρωτήσω ότι, έστω ότι ολοκληρωθεί η διαδικασία ανασύστασης, τότε πώς προχωράω στην τακτοποίηση; Θεωρώ πως τα πολεοδομικά μεγέθη που αναγράφονται στα στελέχη είναι τα νόμιμα και τα παραπάνω που θα προκύψουν από τις αποτυπώσεις είναι τα αυθαίρετα; Τις θέσεις των αυθαιρεσιών πάνω στα σχέδια τις δείχνω κατά το δοκούν με κάποια λογική προφανώς;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.