Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

11 ώρες πριν, Pavlos33 said:

  αποκλειστικά  αυτής  της  κατηγορίας,  δεν 

η περίπτωσή μου είναι η τακτοποίηση ισόγειας αποθήκης στον ακάλυπτο 3όροφης οικοδομής χωρίς σύσταση. Για την αποθήκη κατοψη, τομή και δκ, οκ.

Η οικοδομή έχει παράβαση κατ. 3 (διαφορά στις διαστάσεις εως 5%) και ΥΥ εντός του επιτρεπόμενου (περίπου 5-10 εκ ο κάθε όροφος) που είναι με αναλυτικό και λες ότι πρέπει να κάνω κατόψεις για όλους τους ορόφους και τομή για το 3όροφο;

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για Δήλωση του 4014 που μεταφέρθηκε στον 4495 , ποσό χρόνο έχουμε να ανεβάσουμε τα δικαιολογητικά ; 12 ή 6 μήνες από τη μεταφορά ; 

Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Καλημέρα συνάδελφοι.

Έπειτα από ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο προ του 55 το σύστημα ζητάει "τοπογραφικό διάγραμμα οικοδομικής άδειας" καθώς και οικοδομική άδεια γιατί, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ, στην αντίστοιχη επιλογή "Οικοδομική Άδεια" έβαλα "ΝΑΙ", καθώς το "ΟΧΙ" αναφέρεται στην περίπτωση μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας για κτίσματα μετά το 1955.

Τι θα πρέπει να επισυναφθεί εκεί καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και συνεπώς και τοπογραφικό αδείας.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

adkonst

Θα ανεβάσεις ενημερωτικό σημείωμα ότι στην επιλογή "οικοδομική άδεια" το ΝΑΙ αφορά κτίσμα προ του 1955, για το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και συνεπώς και τοπογραφικό αδείας. Βεβαίως θα φτιάξεις και θα ανεβάσεις νέο τοπογραφικό με ΕΓΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.
Πολύ πιθανό να υπάρχει ήδη απάντηση στην ερώτησή μου αλλά δεν έχω καταφέρει να την εντοπίσω κάπου. Εαν υπάρχει συγχωρέστε μου την επανάλληψη: 

Ξέρει κάποιος τί γίνεται στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου προς υπαγωγή στον ν4495/17 είναι ο ίδιος ο μηχανικός που αναλαμβάνει την διαδικασία;
Συγκεκριμένα ρωτάω για το αρχείο "Ανάθεση του ιδιοκτήτη στο μηχανικό για την Υπαγωγή" και την αμοιβή μηχανικού.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Αλεξάνδρα καλησπέρα,

δες εδώ και εδώ όπου θα δεις περιπτώσεις (και με διαδικασία για την απαλλαγή από τον προκαταβλητέο φόρο και χωρίς)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αχα. Ήμουν σίγουρη ότι θα είναι κάπου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ @georgegaleos!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, 

Εχω περίπτωση που σε μια κατοικία έχω αλλαγή στις διαστασεισ 5%  (κατηγ 3) και υπάρχει αλλαγή στα κουφώματα (κατηγ 3) καθώς και διανοιξη νέων κουφωμάτων (κατ. 4 λοιπη παραβαση) . 

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τα δικαιολογητικά που θα απαιτήσει το σύστημα εαν βάλω μια παράβαση κατηγορίας 3 και μια κατηγορίας 4 (λοιπές παραβάσεις) ? 

(Δηλαδή με ενδιαφέρει εαν η παραβαση κατηγορίας 4, παρόλο που είναι λοιπή παράβαση, απαιτήσει διαγ. δόμησης και τομή .... 

Απ οτι εχω διαβάσει στο νόμο η παράβαση κατηγορίας 3 ΔΕΝ απαιτεί επιπλέον τα παραπανω δικαιολογητικά) 

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα το σύστημα θα σου ζητήσει τα πάντα λόγω κατηγορίας 4. Τα ελάχιστα δικαιολογητικά ισχύουν μόνο αν έχεις αποκλειστικά παράβαση αναλυτικού. Έτσι λέει ο νόμος. Από κει και πέρα αναλαμβάνεις την ευθύνη σου και το παίρνεις πάνω σου θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τα ανεβάσεις και αναρτάς ενημερωτικά σημειώματα ή κανονικά ανεβάζεις ότι ζητείται.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.