Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Κι εγω το σκέφτηκα όπως ο dimitris GM...

Γιατι εφόσον με προσύμφωνο υπάρχει και παράδοση νομής...άρα το βάζει κανονικά ο άλλος στο Ε9 του....γιατι να μην κάνει αυτός την τακτοποίηση στο όνομα του (παρόμοια περίπτωση με τον εργολάβο και το εργολαβικό τύπου προσύμφωνο)? Αφού θα έχει και το Ε9 του να μου παραδώσει να υποβάλλω στο ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

κανενα προσυμφωνο δεν μεταγραφεται,

Βασιζομαστε  στο περιεχομενο του προσυμφωνου- ειδικα στην ρητρα περι αυτοσυμβασης

και εδω οπου εχει παραδοθει η νομη και στη "νομη" [που την εχουν παραλειψει να την βαλουν  σαν δικαιωμα  στον 4495]

  και στο Ε9 οπου το δηλωνει ο ιδιος.

Βαζει-συμπληρωματικα - και την χρησικτησια

 [ειδικα, αν προκειται για προσυμφωνο πώλησης απο εργολαβο,  αυτος του εχει εκχωρησει και ολα τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις κατα των οικοπεδουχων απο το μεταξυ τους εργολαβικο.]

Καλυτερο δεν γινεται

κι ας ερθει ο "ελεγκτης" μετα απο χρονια να προτεινει κατι διαφορετικο...

[υγ

βρε παιδια ...δεν γινεται να τρεχετε συνεχεια με προσυμφωνα και νομες και χρησικτησιες.

Καντε ενα οριστικο και τελειωνετε]

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βασικά...προσπαθώ να δω αν μπορεί η τακτοποίηση να βγει στο όνομα του αγοραστή (ο οποίος και έχει αναλάβει τα έξοδα αυτά), για να το περάσει ακι στα έξοδα του (εταιρία).

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, έπεσε στην κατοχή μου η συνημμένη πρόσφατη (31-05-19) εγκύκλιος του ΥΠΕΝ. Στη σελίδα 9 Παρ. 7 αναφέρει:

"7. Στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος και για τις οποίες βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης η απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας, είναι δυνατή η προσάρτηση αντί των αντιγράφων των σχεδίων του φακέλου της άδειας, αντιγράφων των σχεδίων της διακεκριμένης οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας ως προσαρτήθηκαν στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, εφ' όσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης. Εφόσον δεν υπάρχουν ούτε τα παραπάνω και βεβαιώνεται η απώλεια του φακέλου από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ τότε πρέπει να γίνεται, ανασύσταση του φακέλου, κατ άρθρο 99 και στη περίπτωση αυτή, ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει κατ' ελάχιστον τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη του ορόφου που βρίσκεται η συγκεκριμένη οριζόντιος ή κάθετος ίδιοκτησία στην οποία αφορά η ως άνω συμβολαιογραφική πράξη και φωτογραφίες του κτιρίου."

Αυτό σημαίνει ότι για προ 83 και όταν έχει χαθεί ο φάκελος της αδείας μπορούμε να ελέγχουμε νομιμότητα βάσει σύστασης? Γιατί αν δεν εννοεί αυτό, δεν καταλαβαίνω τι εννοεί?  ευχαριστώ

egyklios_YPEN_pro_83_sel_9.pdf

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Εννοεί πως ο συμβολαιογράφος θα προσαρτήσει τα σχέδια της σύστασης και όχι πως ο έλεγχος θα γίνει με αυτά...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και πώς θα γίνει ο έλεγχος για να δοθεί βεβαίωση αφού έχει χαθεί ο φάκελος? Γιατί στη συνέχεια λέει ότι αν έχει χαθεί ο φάκελος ΚΑΙ δεν υπάρχουν σχέδια σύστασης ΤΟΤΕ πρέπει να γίνει ανασύσταση. Δηλαδή καταλαβαίνω ότι είναι σα να λέει ότι αν έχει χαθεί ο φακελός αλλά υπάρχουν τα σχέδια της σύστασης, τότε δεν είναι απαραίτητη η ανασύσταση.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Roy_Hobbs τα ίδια γράφει και ο Ν μετά την τροπ/ση του με τον Ν 4546/2018 - ΦΕΚ 101Α/12-6-2018 (Άρθρο 34)

«8. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχουν ως αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3741/1929 (Α΄ 4) και του ν.δ. 1024/1971 (Α΄232), προσαρτώνται αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, καθώς και των κατόψεων της αυτοτελούς ιδιοκτησίας.

Στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος και για τις οποίες βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης η απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας, είναι δυνατή η προσάρτηση αντί των αντιγράφων των σχεδίων του φακέλου της άδειας, αντιγράφων των σχεδίων ως προσαρτήθηκαν στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, εφ’ όσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης.»

υ.γ 

εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί ότι με τα σχέδια της σύστασης μπορεί να γίνει και η ανασύσταση του απολεσθέντα φακέλου

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμα απλά από τη στιγμή που έχει χαθεί ο φάκελος, βάσει ποιων σχεδίων δίνεται η βεβαίωση μηχανικού (ανεξάρτητα από το τι θα προσαρτήσει ο συμβολαιογράφος). Μέχρι τώρα σε περίπτωση απώλειας φακέλου λέγαμε ανασύσταση φακέλου ή υπαγωγή του ακινήτου στο νόμο των αυθαιρέτων και πληρωμή προστίμου ως μη έχον άδεια. Άλλαξε κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται στις περιπτώσεις αυτές η ανασύσταση φακέλου ΟΑ. Ο μηχανικός ελέγχει με τα σχέδια της σύστασης κι αν συμφωνούν με την "πραγματικότητα" εκδίδει βεβαίωση και γίνονται τα συμβόλαια...  

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.