Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Περιέγραψα τις αυθαίρετες κατασκευες που τακτοποίησα.

Ανεγραψα τη μη απαίτηση ΜΣΕ λόγω κατηγορίας 1 και 3 και έκλεισα τα πάντα. 

Την παράγραφο αυτήν την είδα κι εγώ. Και μίλησα με τη συμβολαιογράφο γι αυτήν. Αυτό που μου είπε είναι ότι αυτή αφορά δηλώσεις με ανεξοφλητο πρόστιμο και όχι για δηλώσεις σε οριστική υπαγωγή χωρίς ανάρτηση δικαιολογητικών. Το γράφει και στην αρχή της παραγράφου άλλωστε. 

Το κείμενο της δήλωσης δείχνει στην τελευταία σελιδα και τα απαιτούμενα προς ανάρτηση δικαιολογητικά. 

Νομίζω πως αυτό το εδάφιο αφορά κατά κύριο λόγο βεβαιώσεις κατόπιν τακτοποίησης με διαφορετικό Α/Α δήλωσης (η διαφορετικό νόμο κατά βάση). 

Τέλος, η "ρητή αναφορά για την ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών" που αναφέρει ο Νόμος δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι προσδίδει υποχρέωση ανάρτησης πριν το συμβόλαιο ή απλώς αναφοράς των όσων έχουν ανέβει ή θα ανέβουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. 

 

Link to comment
Share on other sites

Aυτή η επίμαχη αναφορά τα.... όλα κυριολεκτικά.
Κάποιοι συμβολαιογράφοι μουλαρόσαν θεωρώντας οτι.."σιγά πόσα αρχεία πρέπει να ανέβουν", και απαιτούν ανεβασμένα αρχεία.
Κάποιοι πιό διαλακτικοι (ελάχιστοι)
Και μεις εκτεθειμένοι στον πελάτη άλλη μια φορά....Γιατι πάντα ο μηχανικός αργεί... Και ο πελάτης
συνήθως βιάζεται...Άσχετα αν ο συμβολαιογράφος τον δουλεύει κανα 6μηνο και όταν δεί οταν δεν προλαβαίνει τον
στέλνει στον μηχανικό για έλεγχο.


 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλοι φταίνε.

- Ο πελάτης που θυμάται την τελευταία στιγμή να πάει στον μηχανικό.

- Ο συμβολαιογράφος που παίρνει θέση προς τον μηχανικό. Θα έπρεπε να ζητάει απλά από τον πελάτη τα δικαιολογητικά χωρίς να εμπλέκει τον μηχανικό, χωρίς να αναφέρει χρόνο διεκπεραίωσης για την δουλειά του μηχανικού και χωρίς να αναφέρει κόστος για την δουλειά του μηχανικού.

- Ο κάθε μηχανικός που αντί να κρατήσει σε λογικές τιμές τις αμοιβές και να ειδικευτεί σε κάτι επιλέγει να ρίξει τις τιμές και παράλληλα γίνεται παντογνώστης. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Προσωπικά έχω ειδικευτεί σε δυο τρία πράγματα. Δεν ασχολούμαι με άδειες λειτουργίας, με ΥΔΕ, πυροπροστασίες, τεχνικός ασφαλείας. Μόνο ενεργειακά, άδειες και κάποια άλλα τεχνολογικά πράγματα (προς αλλαγή καριέρας). Αν ο κάθε μηχανικός έκανε μόνο δυο-τρία πράγματα, τότε και θα τα έκανε πιο γρήγορα και θα έβγαζε περισσότερα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στην προκειμένη περίπτωση εγώ ήμουν και μηχανικός και αγοραστής οπότε είχα πλήρη γνώση των "ευθυνών" που αναλάμβανα από τη μη περαίωση της διαδικασίας, την οποία και θα ολοκληρώσω εντός του καλοκαιριού. 

Το θέμα μου είναι αν μου επιβάλει ο Νόμος ρητά από κάπου να έχω ανεβάσει όλα τα δικαιολογητικά πριν τη συμβολαιογραφικη πράξη. 

Και όπως αντιλαμβάνομαι, αφενός κ Νόμος μιλάει για "ρητή αναφορά στην ανάρτηση" οπότε μπορεί κάλλιστα  α εννοεί και μια εγγραφή δέσμευση του εκάστοτε μηχανικού περί της υποβολής των δικαιολογητικών εντός 12μηνου από την υπαγωγή, αφετέρου δε, αυτό αφορά δηλώσεις με εξοφλημενο 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υπολοίπου προς πληρωμή. 

Αυτό μου μετέφερε και η συμβολαιογραφος μου, η οποία τυγχάνει και συνεργατιδα μου στις τελευταίες αγοραπωλησιες μου και την εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως. Κάνει συμβόλαια με τακτοποιησεις σε οριστική υπαγωγή, χωρίς να την ενδιαφέρει κάτι περισσότερο από την ανάρτηση της κάτοψης και την αναφορά στην απαίτηση η μη της ΜΣΕ. 

Δεν έχουν καμία άλλη, διαφορετική οδηγία από το σύλλογο τους. 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα.

Σε άδεια προσθήκης 1ου ορόφου το 1960 αποτυπώνεται και το υπάρχον ισόγειο στα σχέδια. για το ισόγειο όμως δεν υπάρχει άδεια η δεν είναι δυνατό να βρεθεί. Για την ρύθμιση του ισογείου το παίρνουμε με άδεια την συγκεκριμένη της προσθήκης όπως μου είπανε στην πολεοδομία ή άνευ οικοδομικής αδείας ? 

ευχαριστώ !

(το βάζω εδώ το ερώτημα γιατί δεν είδα καποιο θέμα πιο σχετικό)

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, Pavlos33 said:

Για τον υπολογισμό προστίμου αυθαιρεσιών, επιλέγεις "ναι" στην ύπαρξη Ο.Α, καθώς έχει εκδοθεί ο.α στο ακίνητο.

και ανεβαίνει η άδεια προσθήκης σαν άδεια? 

είναι κατηγορία 1 η οριζόντια.

Link to comment
Share on other sites

@sdim Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Κι εγώ σε φάση ....αλλαγής είμαι κι έχω κρατήσει πράγματα τα οποία έχω δουλέψει κι έχω μια α γνώση. Δυστυχως ή ευτυχώς ώς μηχανικός μετα το 2010 ενα απο αυτά είνα και τα γ@@@ αυθαίρετα.

@Inzaghi Μακάρι να ισχύει η ερμηνεία που σου δίνει η συμβολαιογράφος σου. Η πλειονότητα έχει "μουλαρώσει" στο να έχουν υποβληθεί όλα πλην ΜΣΕ. Άλλωστε πλέον έχει προστεθεί και η τελευταία σελίδα (ρουφιάνος) στο 5 σέλιδο. Σίγουρα Νότια Ελλάδα ζητούν περαιώσεις και αρχεία. Η όλη κουταμάρα σε αυτό είναι ότι με την περαίωση και κάτι να θες να διορθώσεις, που με τόση χαρτούρα όλο και κάτι θα σου ξεφύγει, μετά την περαίωση δε μπορείς τουλάχιστον να ανεβάσεις μια ορθή επανάληψη ενός αρχείο κλπ....

 

Υ.Γ Θεωρώ ότι είναι σωστό να έχει κλείσει η δήλωση για να προχωρήσει η ιστορία, διότι και οριστική υπαγωγή σημαίνει "κλείσιμο" και δήλωση περι κατοχής μελετών κλπ κλπ.  Είναι κι ένας τρόπος να χτυπηθούν τα "πληντύρια" αυθαιρέτων που είναι αρκετά τεχνικά γραφεία σήμερα που αναλαμβάνουν 50 δηλώσεις και...... Ομως, έτσι max 2-3 αυθαίρετα το μήνα μπορεί να παραχθούν. Τ οποία αν παίρναμε τις ελάχιστες θα μας έδιναν τα προς το ζην άνετα και με χρόνο για να δουλέψουμε σωστά. Αλλά αν ζητήσεις, στο 90% της επικράτειας πλην νησιών, τη νόμιμη-ελάχιστη για αυθαίρετο θα πάρεις ,,,,,,,, και η συμβολαιογράφος θα τον στείλει στο "πληντύριο" που συνεργάζεται με το 1/5. Αρα θα βγείς και μ...... στο τέλος. Αρα, το όλο ζήτημα το ....... εμείς οι ίδιοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, doxa said:

και ανεβαίνει η άδεια προσθήκης σαν άδεια? 

είναι κατηγορία 1 η οριζόντια.

Η άδεια προσθήκης θα ανέβει στο πληροφοριακό σύστημα.

Λογικά αν έχεις  βρει πλήρη φάκελο κάπου θα αναφέρεται για το ισόγειο ότι είναι πριν το 1955. Κάποιες φορές το παρέλειπαν όμως και δεν αναγράφονταν κάτι.

Όμως το ισόγειο από τη στιγμή που εκδόθηκε άδεια προσθήκης θεωρείται ότι έχει ελεγχθεί από την αρμόδια Πολεοδομία (δ/νση τεχνικών υπηρεσιών της εποχής εκείνης) και είναι νόμιμο. 

Υπάρχει κάποια τομή τουλάχιστον να δείχνει το ισόγειο; Τηρώ μια επιφύλαξη μήπως το έδειχναν αδιαμόρφωτο το ισόγειο και πρέπει τελικά να το υπάγεις. 

Στο ακίνητο έχεις σύσταση οριζοντίων; 

Αν ναι, δες και στα σχετικά συμβόλαια τι αναγράφεται μήπως προκύψει κάποια αξιόπιστη πληροφορία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, Inzaghi said:

Δε βρήκα σημείο που να με υποχρεώνει ο Νόμος να έχω ανεβασμένα όλα τα δικαιολογητικά! 

Ορθότατα! Δεν σε υποχρεώνει ο νόμος να έχεις ανεβάσει στο σύστημα όλα τα σχέδια, έγγραφα κ.λπ. σε κανένα απολύτως σημείο!!!! Πολύ σωστά έπραξες κι εσύ και ο συμβολαιογράφος. Βεβαίως καλό είναι όταν σε ένα ακίνητο εγγράφεται νέο εμπράγματο δικαίωμα, να μην έχει άλλου είδους εκκρεμότητες!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.