Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

25 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Συνήθως αφήνουν ειδικό πληρεξούσιο στην Ελλάδα. Αν έχουν θα τις υπογράψει αυτός. Εσύ ζητάς το αντίγραφο πληρεξουσίου να δεις αν έχει δικαίωμα να υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις.

όπως τα ειπε ο παυλος

[με τις καλησπερες μου]

θα υπογραψει σε συμβολαιογραφο ειδικο πληρεξουσιο,  παρουσία μεταφραστή,  προς .... "οποιον θελει",

για να κινησει την διαδικασια της τακτοποιησης, υπογραφοντας κατ' εντολη και για λογαριασμο του..." κλπκλπ

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δε καταλαβαίνω για ποιό λόγο πληρεξούσιο. Ο άνθρωπος μένει Ελλάδα αυτό το διάστημα. Ρώτησα και ΚΕΠ. Απλά πάει και υπογράφει Ελληνικό κείμενο

Edited by tzeno
Link to comment
Share on other sites

Ομως, υπογραφει σε γλωσσα αγνωστη για αυτον.

Ακομα και σε ΚΕΠ να παει, θα πρεπει να "συμπραξει" διερμηνεας και να αναφερθει στο κειμενο.

 Τεσπα,

Οταν θα παει στα ΚΕΠ και θα τους μιλησει στη δικη του γλωσσα

και τα ΚΕΠ του θεωρησουν το γνησιο  σε κειμενο στα Ελληνικα που αγνοει,

θα μας το πεις...να το μαθουμε και εμεις.

Καλη συνεχεια

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στα ελληνικά τις έκανα και τις υπέγραψε κανονικά σε ΚΕΠ αλλά ήξερε Ελληνικά. Αν δεν ήξερε ας φώναζε μεταφραστή.....

Link to comment
Share on other sites

Έ καλά... δεν θα βεβαιώσουν γνήσιο της υπογραφής σε κάποιον που με εξουσιοδοτεί να τον σκοτώσω!!!

Τότε γιατί δεν δέχονται να θεωρήσουν σε ΥΔ που δεν έχει κάτι κάτω από το "δηλώνω ότι : " ?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tzeno said:

Αυτό που μου είπαν στο ΚΕΠ είναι πως δεν τους ενδιαφέρει τι αναγράφεται στο κείμενο. Άπλα βεβαιώνουν το γνήσιο υπογραφής του

Έχουν λάθος σε αυτό που λένε.

31 minutes ago, Faethon11 said:

Τότε γιατί δεν δέχονται να θεωρήσουν σε ΥΔ που δεν έχει κάτι κάτω από το "δηλώνω ότι : " ?

Το 'χω .... το'χω ... το 'χω._

1) Από το "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ" στην σελίδα 15

"12.-Υποχρεούνται  οι  διοικητικές  αρχές,επομένως  και  οι  υπηρεσίες  της Γ.Γ.Δ.Ε.,από τις οποίες ζητείται η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, να ελέγχουν το επιλήψιμο των σχετικών εγγράφων;

Δεν προκύπτει, από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11 Ν. 2690/1999, όπως αυτές  συμπληρώθηκαν  με  τις  διατάξεις  των  παρ.  3 και  4  του  άρθρου  16  Ν. 3345/2005   (Α ́  138),  υποχρέωση  των  Διοικητικών  αρχών,  επομένως και  των Υπηρεσιών της  Γ.Γ.Δ.Ε,  από  τις  οποίες  ζητείται  η βεβαίωση  του  γνησίου  της υπογραφής, να ελέγχουν το επιλήψιμο του περιεχομένου των σχετικών εγγράφων. Ωστόσο, δεν μπορεί να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε δήλωση προδήλως παράνομη, καθώς η Διοίκηση δεν μπορεί να συμπράξει σε παράνομες πράξεις. Σχετική με το θέμα αυτό είναι και η αριθ. 317/2007 γνωμοδότηση του Α2 Τμήματος Διακοπών  του  Ν.Σ.Κ.,  η  οποία  έγινε  αποδεκτή  από  τον  Υπουργό  Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σύμφωνα με την οποία: «Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής προϋποθέτει απαραίτητα έγγραφο κείμενο και δεν νοείται επί  άγραφης  σελίδας.  Αφορά,  όμως,  μόνο  το  γνήσιο  της  υπογραφής  του ενδιαφερομένου και όχι το περιεχόμενο του εγγράφου. Το όργανο της διοικητικής αρχής ή του Κ.Ε.Π. από το οποίο ζητείται η βεβαίωση δεν έχει υποχρέωση να ελέγξει το περιεχόμενο του εγγράφου ούτε δικαιούται να αρνηθεί τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, εκτός αν από αυτό (περιεχόμενο του εγγράφου) ή από σχετική δήλωση  του  ιδίου  του  ενδιαφερομένου προκύπτει  κατά  τρόπο  πρόδηλο  τέλεση ποινικού αδικήματος ή αντίθεση στα χρηστά ήθη ή αν υπάρχει προγενέστερη ή ταυτόχρονη καταγγελία τρίτου σε σχέση με το έγγραφο επί του οποίου ζητείται η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής»

2) Ανάλογο υπάρχει και για την Αστυνομία στο εγχειρίδιο "Διοικητικές Διαδικασίες",  σελίδα 47.

"Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής «εν λευκώ», δηλαδή σε λευκό χαρτί ή σε έντυπα υπευθύνων δηλώσεων, βεβαιώσεων, επί των οποίων δεν έχει συμπληρωθεί το περιεχόμενο της δήλωσης ή βεβαίωσης του ενδιαφερομένου, δεν επιτρέπεται, ως μη σύννομη, αφού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής πραγματοποιείται επί εγγράφων (άρθρο 24 παρ.1 π.δ.75/1987).

Έγγραφο, βεβαίως, δεν θεωρείται το λευκό χαρτί, ούτε και το έντυπο δήλωσης, βεβαίωσης, στο οποίο έχουν συμπληρωθεί μόνο οι ενδείξεις των στοιχείων ταυτότητας του ενδιαφερομένου, χωρίς να περιλαμβάνεται και η δήλωση της βούλησης αυτού ή άλλο στοιχείο προορισμένο ή πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία.
Ειδικά, η παράλειψη προσδιορισμού σε κείμενο εξουσιοδότησης του εξουσιοδοτούμενου προσώπου, καθιστά ελλιπή και κατ' ουσία άνευ περιεχομένου τη δήλωση του εξουσιοδοτούντος, αφού δεν εμπεριέχεται σε αυτή ρητά, ούτε κατ' άλλο τρόπο εξωτερικεύεται, η βούληση του τελευταίου για παροχή εξουσίας αντιπροσώπευσης σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Η ατελής δήλωση δύναται να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του εξουσιοδοτούντος, τις αρχές των συναλλαγών και την ασφάλεια δικαίου και ως εκ τούτου δεν είναι νομικά δυνατή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής σε κείμενο εξουσιοδότησης, στο οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί τα στοιχεία του εξουσιοδοτούμενου προσώπου."

3) Και από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Στοκχόλμη 😊 , το α/α 3

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

η συζητηση δεν αφορα το "περιεχομενο" των δηλωσεων και αν και κατα πόσον αυτες ελεγχονται.

Αφορα την "μορφη" που θα εχει   το κειμενο της δηλωσης  ως προς την γλωσσα.

Συμφωνα με το πιο πανω εγγραφο,   που εδωσε ο φιλος γεοργιος,  της Πρεσβειας της Στοκχολμης, -αυτονοητα- η γλωσσα του κειμενου  θα ειναι "ελληνικη"

3. Το κείμενο της εξουσιοδότησης μπορεί είτε να συνταχθεί στο Προξενικό Γραφείο είτε να έχει ετοιμαστεί προηγουμένως από τον αιτούντα (θα είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, κατά βάση, και  θα περιέχει την πλήρη δήλωση της βούλησής του που δεν θα αντίκειται στο νόμο και τα χρηστά ήθη).

Τα υπολοιπα ερευνωνται

Και για να το τελειωνουμε.

Ποιός μπορει να περιγραψει σε μια απλη εξουσιοδοτηση, ολο το ευρος των εντολων που απαιτουνται  ή θα απαιτηθουν.

Εχεις τον πελατη εδω....

Πατε σε συμβ/φο, κανετε  ενα πληρεξουσιο  αντε  50-100 ευρω, να εχει ολες τις εντολες  όπως αυτος ξερει [καταθεσης δηλωσης/αιτησεων/προσφυγων/δικαστικες/ορισμου δικηγορων κλπκλπ]

για να μην ξανατρεχετε μετα ...

Απλό  και πρακτικο.

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω ξεχάσει σε ένα αυθαίρετο να ανεβάσω εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά και δυστυχώς έχει περάσει ο χρόνος που έχουμε δικαίωμα.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Να τα ανεβάσω με αφήνει το σύστημα. Θα έχω κάποιο πρόβλημα όταν πατήσω "Οριστική Υπαγωγή" ή σε κάποια άλλη περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.