Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

ΚΑΤΟΨΗ Ν.4495/17
Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την κάτοψη υπαγωγής Ορ. Ιδιοκτησίας που ανεβάζουμε στο σύστημα σε περίπτωση κατ.1 με αρχική άδεια 1965.
Σύμφωνα με τον ν.4495 αρθρο99 παρ.στ δδδ
"της κάτοψης του ορόφου, στην οποία σημειώνεται η αυθαίρετη κατασκευή για την οποία ζητείται η υπαγωγή στις ρυθμίσεις του παρόντος. Θεωρείται ως κάτοψη για την εφαρμογή της παρούσας το σχέδιο κάτοψης, το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος (Δ΄394)."
Ο νόμος αναφέρεται σε "κάτοψη ορόφου".
Άρα είτε ανεβάζουμε κάτοψη της οικ.αδειας ή της ΣΟΙ με σημειωμένες τις αυθαιρεσίες είτε όπως πολλοί συνάδελφοι έχουν αναφέρει, αποτύπωση και νέο σχέδιο της ιδιοκτησίας.
Όμως αν προχωρήσουμε με νέο σχέδιο είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε κάτοψη όλου του ορόφου, δηλαδή αποτύπωση ορόφου;
Από πού προκύπτει ότι μπορούμε να ανεβάσουμε κάτοψη μοναχά της ιδιοκτησίας που μας αφορά και πως δείχνουμε την ορθότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ορ.ιδιοκτησιες ;
Παράδειγμα: ορ. Ιδιοκτησια μικρής αποθήκης σε υπόγειο χώρο με πολλές άλλες αποθήκες.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Για το διάγραμμα δόμησης. Αυθαίρετη (που ρυθμίστηκε) κατασκευή στο δώμα με βοηθ.  χρήση αποθήκης και μέσου ύψους (λόγω κεκλιμένης στέγης ) κάτω του 2.20
Μετρά στο Σ.Δ ;  Ευχαριστώ
image.thumb.png.22b4b0162453909631d2e6429654d25e.png

Link to comment
Share on other sites

Το δ. δόμησης της υπαγωγής δεν είναι ακριβώς ίδιο με το δ. δόμησης μιας οικοδομικής άδειας. Γενικά αν ρωτάς, μια αποθήκη στο δώμα δεν θα μπορούσε να υπάρχει νόμιμα λόγω του ότι θα αποτελούσε κατασκευή πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος. Αν η στάθμη του δώματος ήταν κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος και υπήρχε συντελεστής δόμησης θα μετρούσε στον ΣΔ ως όροφος.

Για την υπαγωγή το πρόστιμο θα γίνει χωρίς μειωτικό συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

η κατασκευή ίσως να μην είναι πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που θα μπορούσε να φτάσει οικοδομή στην περιοχή, σίγουρα όμως είναι μια αυθαίρετη κατασκευή την οποία αν έδειχνε η οικ αδεια θα ειχε μετρησει στο σ.δ. νομιζω
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις @Arche  & @Pavlos33..
Έκανα το παραπάνω ερώτημα με αφορμή ένα αληθινό Διάγραμμα δόμησης που βρήκα πριν καιρό στο ιντερνετ.. (μοιάζει κ με τα υποδείγματα του ΥΠΕΚΑ η εν λόγω περίπτωση)..

Δυστυχώς ΔΕΝ θυμάμαι από που το εντόπισα, οπότε αν τυχόν ο μελετητής/συνάδελφος ΔΕΝ εγκρίνει που το τοποθετώ σε αυτό το φόρουμ χωρίς την άδειά του ..ας ζητήσει να το κατεβάσουν οι διαχειριστές ..ωστόσο νομίζω ήταν άμεσα προσβάσιμο/δημοσιοποιήσιμο από την σελίδα του (με επιφύλαξη) έτσι και μπόρεσα να το κατεβάσω.

Εν ολίγοις τούτος στο δώμα έχει κατασκευή με κεκλιμένη στέγη και μέσο ύψος κάτω των 2.20 μέτρων που την ορίζει ως σοφίτα (δν μπορώ να είμαι σίγουρος αν ειναι λειτουργικά συνδεδεμένη με τον υποκείμνο όροφο ή ανεξάρτητη)


Το λοιπόν αναφέρει ο συν/φος οτι ΔΕΝ προσμετρούν τα 37τμ στον ΣΔ βάσει ΝΟΚ Αρθ 11 6.ιε (σοφίτα) .

ΚΑι έτσι μου ετέθει και ο προβληματισμός (κ ας αφορά το αυθαίρετο αποθηκάκι στην περίπτωσή μου και όχι νέα οικοδομή)

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν είναι σωστό να ανεβάζεις δουλειά άλλων χωρίς την άδειά τους. Δεύτερον δεν κάνουμε μάθημα να απαντάμε σε υποθετικές ερωτήσεις, χωρίς να έχουμε πλήρη γνώση των μελετών του κτιρίου. 

Αν θέλεις να απαντήσουμε θέσε το δικό σου ερώτημα σύμφωνα με τις δικές σου μελέτες. Τα σχέδια που ανέβασες  έχουν διαγραφεί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο , αλλά οπως ξεκάθαρα δήλωσα ΔΕΝ θυμάμαι απο που το κατέβασα, και το σχέδιο είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ, ως εκ τούτο και ΑΔΥΝΑΤΗ η παροχή άδειας απο το δημιουργό του  (ο οποίος ίσως για να το διαθέτει δημόσια μαλλον δεν θα χει πρόβλημα)

. τελος πάντων δεν υπάρχει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.