Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Καλημέρα, όσον αφορά το γνήσιο της υπογραφής αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος πολίτης χωρίς να έχει στην κατοχή του ταυτότητα,διαβατήριο αλλά με το αποδεικτικό ΑΦΜ του? Αφορά πελάτη μου ο οποίος ζει πλέον στην Ελλάδα αλλά ήταν πολλά χρόνια στο εξωτερικό και δεν έχει στην κατοχή του ταυτότητα ούτε διαβατήριο σε ισχύς.

Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι  με το διαβατηριο του, μπορει να γινει βεβαιωση γνησιου υπογραφης απο ΚΕΠ.

Το διαβατηριο ειναι μεν ληγμενο - και δεν μπορει να ταξιδεψει  - αυτο δεν αλλαζει οτι πιστοποιει εναν πολιτη με ολα τα στοιχεια του και την φωτογραφια του.

Θα παει στο ΚΕΠ και εκει θα του πουνε ποια λυση δινουν..

Link to comment
Share on other sites

Σε ανάλογη περίπτωση, σε ΚΕΠ,  εκτός από διαβατήριο και εφόσον είναι πάνω από 3 μήνες στην Ελλάδα, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη χαρτί διαμονής στην Ελλάδα, από την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης ήταν από Γερμανία.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά καλησπέρα. Σε δήλωση που απαιτείται Η/Μ δεν με αφήνει να την ανεβάσω, παρόλο που έχω προσθέσει την εταιρεία τπου τη συνέταξε. Θέλει αναγκαστικά ιδιώτη μηχανικό?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Έχω περίπτωση τακτοποίησης διώροφης οικοδομής. Οι αυθαιρεσίες που έχει είναι κλείσιμο ενός ημιυπαιθρίου στον όροφο και κλείσιμο ενός μπαλκονιού στο ισόγειο. Υπάρχουν όμως και κάποιες διαφοροποιήσεις στις εσωτερικές διαρρυθμισεις. Τι κατόψεις πρέπει να κάνω; Να σχεδιάσω τα κλεισίματα στις κατόψεις τις άδειας ή πρέπει να κάνω εξαρχής καινούριες  και να δείξω ακριβώς και τη σωστή διαρρύθμιση;

Link to comment
Share on other sites

αυτο το καναμε πριν τον 4495

για να εχουμε μια "σωστη κατοψη."

Πλην στον 4495 ισχυουν πλεον τα εξης

 

14.          Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.

Στην παρ.14 διευκρινίζεται ότι η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, δεν θεωρείται αυθαιρεσία, υπάρχει ωστόσο υποχρέωση ενημέρωσης του φακέλου της άδειας κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.

Η αναφερόμενη επιφάνεια αυθαίρετης κολυμβητικής δεξαμενής αφορά την υδάτινη επιφάνειά της βάσει της οποίας προκύπτει και ο όγκος του ύδατος, χωρίς να συνυπολογίζονται τα περιμετρικά τοιχώματα. Στο πρόστιμο που αφορά τις κολυμβητικές δεξαμενές συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του απαραίτητου μηχανοστασίου.

Γνωμη μου ειναι οτι:

Να γραφούν οι διαρρυθμισεις και οτι υπαρχει  υποχρεωση για ενημερωση του φακελλου της αδειας, κατα τα ως ανω.

Βαζεις και μια κατοψη ενδεικτικη και τα βρισκουν ολα ετοιμα στο μελλον.

[άσε  που θα καταλαβουν πόσο ανεφαρμοστη ειναι αυτη η διαταξη,  οπότε

μπορει παλι να αλλαξουν την σχετικη ρυθμιση και να ζητανε μονον απλη κατοψη.

Την οποια εσυ την εχεις ηδη,   αρα..."μακαριοι οι προνοήσαντες...":-D]

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Κάνω την ερώρηση εδώ γιατί δεν μπόρεσα να εντοπίσω το αντίστοιχο για τον 4178.

Σε δήλωση του 4178 έχω με γνήσιο υπογραφής την δήλωση και την εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη όταν την έβαλα στο σύστημα που δείχνει ότι είναι εμπρόθεσμη. Στην συνέχεια στην σύνταξη των τελικών σχεδίων διαπιστώθηκε ότι τα τετραγωνικά της υπέρβασης είναι διαφορετικά. Με την υποβολή υπολογίζεται το νέο πρόστιμο και τακτοποιείται η διαφορά. Η ερώτηση είναι αν πρέπει να πάρω νέα δήλωση και εξουσιοδότηση με τα σωστά τετραγωνικά (φυσικά με σημερινή ημερομηνία)?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.