Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφε!Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση...Η μεταφορά έγινε στις 25/10/2018 και η οριστική υπαγωγή στις 31/10/2018. Όπως καταλαβαίνεις έχει παρέλθει το    18μηνο. Ωστόσο η απορία μου είναι αν η παράταση που πήρε ο νόμος ισχύει μόνο για την υπαγωγή του αυθαιρέτου ή επεκτείνεται και στην περίπτωση της υποβολής των δικαιολογητικών. Βλέπουμε ότι συνεχώς δίνονται νέες παρατάσεις για υποβολή δικαιολογητικών σε περίπτωση μεταφοράς δήλωσης από τον 4014 στον 4178, με βάση την ημερομηνία εξόφλησης του παραβόλου (αν θυμάμαι σωστά). Πως είναι λοιπόν δυνατόν να μην γίνει και για τον μεταγενέστερο 4495? Η πίεση χρόνου και ο λαβύρινθος των νόμων πολλές φορές μας ωθούν σε βεβιασμένες κινήσεις.... Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνες στις καθυστερήσεις, όχι ότι αυτό μας δικαιολογεί αλλά.... συμβαίνει. Αν μου απαντήσουν στο email που έστειλα στο 4495, θα σε ενημερώσω...Ευχαριστώ και πάλι!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω : η παράταση που δόθηκε  όσον αφορά την υποβολή δικαιολογητικών για τον Νομο 4495 /17 ''Επιμηκύνεται σε διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου το διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στις δηλώσεις του ν. 4495/2017.'' εννοεί 18 μήνες από την ημερομηνία εξόφλησης του παραβόλου κάθε περίπτωσης ; ή μήπως από την ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου που δινόταν ως προθεσμία πληρωμής για την ένταξη στο νόμο ;

Ευχαριστώ ,

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

θέλω να προχωρήσω στη δήλωση ενός αυθαιρέτου και λέω να πω στον ιδιοκτήτη να μου κάνει εξουσιοδότηση αλλά και την Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη με το κείμενο που θα του δώσω μέσω gov.gr αφού του είναι δύσκολο να πάει στο ΚΕΠ. Τι γνώμη έχετε?

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει την ίδια ισχύ. Μπορεί με τους κωδικούς πρόσβασης στο ταχις να εισέλθει στην εφαρμογή του gov.gr και να γράψει αυτά που θα του πεις.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Μέχρι τώρα, τίποτα απολύτως δεν γίνεται....

 

Οπότε θεωρείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα? Δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας της τακτοποίησης, σωστα? Το σύστημα δέχεται κανονικά τα δικαιολογητικά. 

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα τα δέχεται! Αυτό σε απολύτως καμία περίπτωση δεν σημαίνει όμως ότι, εμείς έχουμε δικαιολογία για ολιγωρία....

Για μένα το θέμα αυτό είναι από εκείνα που διαμορφώνουν αυτό που αποκαλείται ως "επαγγελματική ευσυνειδησία" και πως ο καθείς εξ υμών την αντιλαμβάνεται....

Μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανωτέρας βίας μπορώ να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα,

Σε ακίνητο εντός στάσιμου οικισμού καλούμαι να ρυθμίσω τις αυθαίρετες κατασκευές και υπερβάσεις. Υπάρχει άδεια (στέλεχος) του 1968 χωρίς να μπορώ να βρω κάτι παραπάνω λόγω μη υπάρξεως παραπάνω στοιχείων στην πολεοδομία. Στο στέλεχος της άδειας βλέπω ένα οικόπεδο το οποίο είναι κατά πολύ διαφορετικό από τη σημερινή κατάσταση. Η σημερινή κατάσταση απεικονίζει το κτίσμα μετά τη διανομή που έγινε το 1983 σε οικόπεδο με διαφορετική μορφή από αυτό της άδειας.

α) Θεωρώ ότι η άδεια που έχω είναι σε ισχύ;

β)Στα δικαιολογητικά λόγω ύπαρξης αδείας ζητείται το τοπογραφικό της το οποίο δεν υπάρχει. Είναι λάθος να ανεβάσω καινούργιο τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Έχει ξανασυζητηθεί αλλά επειδή μου τυχαίνει συχνά το επαναφέρω. 'Έχω πελάτισσα που μετά το θάνατο του συζύγου της αποτελεί αυτή μαζί με την κόρη της τους κληρονόμους στο ακίνητο στο οποίο κατοικούν και που άνηκε στον μακαρίτη. Έχει γίνει η διαδικασία στην εφορία αλλά δεν έχει γίνει συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς. Στο κτίριο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Η συμβολαιογράφος μου ζητάει τόσο για την αποδοχή κληρονομιάς όσο και για την ανταλλαγή ποσοστών που θα γίνει μετά, εκ των προτέρων δήλωση 4495 και βεβαίωση μηχανικού. Αν και γνωρίζω ότι βεβαίωση μηχανικού για την αποδοχή κληρονομιάς δεν απαιτείται και πως το σωστό είναι να προηγηθεί η αποδοχή κληρονομιάς της δήλωσης του 4495 (δηλώνοντας φυσικά στο συμβόλαιο τα σωστά τμ της οικοδομής, τα οποία εγώ μπορώ να τα υπολογίσω και να τα δώσω στην συμβολαιογράφο πριν το συμβόλαιο αν το επιθυμεί), θα μπορούσε παρόλα αυτά να γίνει αίτηση για δήλωση 4495 από την  πελάτισσα και την κόρη της ως ιδιοκτήτριες πριν την αποδοχή κληρονομιάς ή απαγορεύεται ρητά? Μου συμβαίνει συχνά συμβολαιογράφοι να επιμένουν ότι είναι νόμιμο να γίνει από μηχανικό εκ των προτέρων δήλωση 4495 εφόσον έχει γίνει η διαδικασία στην εφορία και δηλώνεται το ακίνητο στο Ε9 του κληρονόμου. Από όσο γνωρίζω εγώ αυτό δεν ισχύει, έτσι δεν είναι? Το συγκεκριμένο αποτελεί πρόβλημα γιατί χάνονται δουλειές έτσι. Υπάρχει παραθυράκι ή μένουμε ανένδοτοι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.