Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Αγαπητοί συνάδελφοι,σε οικόπεδο με διώροφη οικοδομή με δικαστική απόφαση έγινε διανομή οριζόντιων ιδιοκτησιών στους 2 αντιδίκους (έναν όροφο έκαστος) και εξ αδιαιρέτου ποσοστό στο οικόπεδο.Το υποθηκοφυλακείο για να μεταγραφεί η απόφαση ζητά βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών ενώ στο ακίνητο υπάρχουν αυθαιρεσίες.Με τον έναν αντίδικο υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης (είναι δόκιμος μοναχός στο Άγιο Όρος και έχει αρνηθεί τα πάντα δεν υπογράφει τίποτα,δε παραλαμβάνει έγγραφα) ακόμα και το δικαστήριο έγινε ερήμην του.Μπορώ να προχωρήσω την ένταξη με τη συναίνεση του ενός ιδιοκτήτη γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να μεταγραφεί η απόφαση και πως να το αντιμετωπίσω;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται για εντός σχεδίου ισόγειο κτίριο κατασκευασμένο κοντά στο 1955 όλο αυθαίρετο (περιμένω από τη ΔΕΗ τη ημερομηνία πρώτης ηλεκτροδότησης) - ας θεωρήσουμε ότι είναι προ του 1975, έχει μια επίσης αυθαίρετη προσθήκη κατ'επέκταση περίπου 6-7 τετραγωνικών κατασκευασμένη το 2010.

Θα χρειαστεί νέο τοπογραφικό (λόγω της επέκτασης του 2010) ή δε χρειάζεται ως προ του 1975;

Επίσης, μελέτη στατικής επάρκειας δεν απαιτείται, σωστά;

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, vagias said:

..ισόγειο κτίριο κατασκευασμένο κοντά στο 1955 όλο αυθαίρετο ...

άνευ Οικοδομικής Άδειας θα χρειαστείς υποχρεωτικά Τοπογραφικό Διάγραμμα για την υπαγωγή του.

 

Για προ 75 δεν θα απαιτηθεί απο έλεγχος στατικής επάρκειας (άσχετο ότι καλό θα του έκανε να το είχε)

(Διάβασε τα βασικά του Ν.4495, είναι αναγκαίο πριν προχωρήσεις. Αυτά που ρωτάς είναι μόνο το Α... και υπολείπονται όλα τα άλλα γράμματα και δίφθογγοι κλπ κλπ)

Link to comment
Share on other sites

@vagias

Στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Κώστας

ΜΣΕ δεν θα χρειαστείς. Η κατηγορία 1 απαλλάσσεται, ενώ τα 6-7 τ.μ εμπίπτουν στις εξαιρέσεις από την υποχρέωση ΜΣΕ (Δες και σχετική απόφαση).

Αναφορικά με το τοπογραφικό να το κάνεις. Ακόμη και αν τυπικά ο νόμος (πχ για κατηγορία 1) δεν το ζητάει, θα χρειαστεί στην αμέσως επόμενη φάση της μεταβίβασης. Πρωτίστως όμως θα σε βοηθήσει τόσο στην αποτύπωση του ακινήτου, όσο και στο να τσεκάρεις για καλό του πελάτη σου τυχόν υποκρύπτοντα ιδιοκτησιακά ζητήματα από διαφοροποιήσεις τίτλου με υφιστάμενη κατάσταση και πολλά ακόμη. Οπότε η πρότασή μου είναι να κάνεις τοπογραφικό είτε απαιτείται από τα τυπικά δικαιολογητικά, είτε όχι. Για το τυπικό τώρα, η κατηγορία 5 που θα εμπίπτει η προσθήκη του 2010 θα απαιτήσει τοπογραφικό. Επίσης την προσοχή σου στο να αποδείξεις ότι το τμήμα αυτό έγινε πριν τις 28/7/2011 καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο έτος 2011. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κάποιος τί ισχύει μετά την παρέλευση των 18 μηνών από την υποβολή μιας δήλωσης, σχετικά με την ανάρτηση των δικαιολογητικών; Υπάρχει κάποια φραγή ή συνεχίζεται κανονικά η ανάρτηση;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα !

Για δήλωση του Ν.4495/17, έχω ψιλό κύριο ανήλικο και επικαρπωτή τον πατέρα. Βάσει της (αα) του άρθρου 99 μπορεί να γίνει με αίτηση του επικαρπωτή. Δεν έχει βγει καμμιά εγκύκλιος που το απαγορεύει, σωστά? Στο σύστημα πώς δίνω τα στοιχεία του επικαρπωτή? 

 

Link to comment
Share on other sites

ναι μπορείς να βάλεις τον επικαρπωτή (τι εννοείς πώς)

ή μπορείς να βάλεις τον ανήλικο με υπ. δηλώσεις υπογεγραμμένες από τον πατέρα ως κηδεμόνα του ανήλικου

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους δύο. Ναι ο ανήλικος δεν μπορεί να μπει. Απλά δεν μου δίνει το σύστημα επιλογή για επικαρπία. Θα βάλω ιδιοκτήτη τον επικαρπωτή με 100% χωρίς αναφορά στον ανήλικο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.