Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

προφανως δεν χρειαζεσαι το 100%

 

το αρθρο οριζει οτι τακτοποιει καθε  ενας χωριστα  [που ειναι  το καλυτερο...ως απλουστερο...]

κι αν θελουν μερικοι -ή ολοι- μπορουν να κανουν  μια αιτηση/πολλες βεβαιωσεις...

 

καθε ενας για το 100% της δικης του αυθαιρεσιας.

.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα

 

Σε οικόπεδο με κτίσμα, υπάρχει μόνο το στέλεχος οικοδομικής αδείας ενώ ο φάκελος έχει απωλεθεί, με αντίστοιχη βεβαίωση απο την ΥΔΟΜ. Στο ακίνητο υπάρχουν και αυθαίρετες κατασκευές, που τεκμαίρονται απο την καταστρατήγηση διατάξεων του ΓΟΚ, που ίσχυε κατά την έκδοση της οικοδομικής αδείας (Υπέρβαση κάλυψης κτλ).

 

Θα απαιτηθεί για το συγκεκριμένο κτίσμα η διαδικασία ανασύστασης φακέλου και υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4495/17. Έχει κάποιος συνάδερφος εμπειρία απο την σειρά με την οποία θα πρέπει να εκτελεστούν οι διαδικασίες αυτές?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , θελω να υποβάλλω δήλωση αυθαιρετης κατασκευής  αλλα ο κατοχος έχει μονο κληρονομητήριο χωρίς να έχει κάνει ακόμα συμβολαιο αποδοχής. Μπορουμε να προχωρήσουμε στη ρυθμιση?
Επίσης αν τη δήλωση την υποβάλλει εκμισθωτής  τις ΥΔ αναθεσης και ιδιοκτήτη τησ υπογράφει ποιός απ όλους?
Ευχαριστω

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, χρειάζομαι την άποψη σας, στο παρακάτω:

 

Μήπως γνωρίζετε εάν, η εξαίρεση των οριζόμενων στην "παρ. 10 του άρθρ. 42" για την ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με την παρ. ιδιδ) της "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3" (βλ. "παρ. γ, άρθ. 96"), ισχύει και για ενημέρωση οικοδομικής άδειας που δεν είναι σε ισχύ και ταυτόχρονα έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, και όχι μόνον προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα του κτηρίου?

 

Αναρωτιέμαι, γιατί έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, ο οποίος έχει αλλάξει θέση κατάτι (μικρή στροφή), και έχει αλλαγές μικρότερες του 5% (βλ. "περ. ιειε), παρ. γ), του άρθρ. 96"), τόσο των διαστάσεων του, όσο και της επιφάνειας του.

 

Εάν η παραπάνω περίπτωση -φέρων οργανισμός του 1988, με μικρή αλλαγή θέσης χωρίς παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων και αλλαγές διαστάσεων & επιφάνειας <5%- εντάχθεί στην "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3", είναι δυνατόν να ισχύσει η εξαίρεση της "παρ. 10 του άρθ. 42" που προβλέπεται στην "περ. ιδιδ, της παρ. γ., του αρθ. 96", με σκοπό να αιτηθούμε την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την παράταση της ισχύος της κατόπιν ελέγχου από Ελεγκτή Δόμησης (βλ. παρ. 1., αρθ. 50, του Ν.4178/13), έως ότου ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται στην "περ. β), παρ. 4, του άρθ. 42, του Ν4495/17"?

Link to comment
Share on other sites

Σε απορία μου αν χρειαζόμαστε ΥΔ συναίνεσης από τον ψιλό κύριο ακινήτου διάβασα το νόμο αλλά και τις εδώ συζητήσεις και κατέληξα πως δεν απαιτείται. Με το Ε9 όμως τι κάνουμε;;; Καταθέτουμε μόνο του επικαρπωτή;;; (Εχω περίπτωση με ψιλό κύριο που ζει στην Αυστραλία και προσπαθώ να μην τον εμπλέξω).

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα κατάστημα (είδος χρήσης υπηρεσίες) έχουμε λοιπές παραβάσεις που αφορούν κατασκευή εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο, αλλαγή ανοιγμάτων και αλλαγή της θέσης του W.C.Το σύστημα μου ζητάει και Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για Η/Μ. Είναι λογικό;

Link to comment
Share on other sites

Σε απορία μου αν χρειαζόμαστε ΥΔ συναίνεσης από τον ψιλό κύριο ακινήτου διάβασα το νόμο αλλά και τις εδώ συζητήσεις και κατέληξα πως δεν απαιτείται. Με το Ε9 όμως τι κάνουμε;;; Καταθέτουμε μόνο του επικαρπωτή;;; (Εχω περίπτωση με ψιλό κύριο που ζει στην Αυστραλία και προσπαθώ να μην τον εμπλέξω).

 

 θα παρεις μονον του επικαρπωτη...

Το Ε9 το χρειαζεσαι οχι μονον για την παλαιοτητα,

η οποια μπορει να προκυπτει και απο αλλού,

αλλα και για αποδειξη μη υπαρξης αλλως περιουσιακων στοιχειων,

ωστε  να λαβεις μειωτικο συντελεστη

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να κάνω 5 ερωτήσεις για μια περίπλοκη περίπτωση που μου έτυχε:

  • Η πελάτης μου έχει ένα οικόπεδο(150.87 μ2) το οποίο αποτελεί τμήμα (1/3) ενός γεωτεμαχίου(456.14 μ- Δόμηση=456.14μ2) με 2 διπλανά οικόπεδα. Το 1988 βγάζει Ο.Α για ανέγερση 1ου ορόφου μετά πυλωτής(98.92 μ2) και το 2003 Ο.Α για προσθήκη 2ου ορόφου καθ' ύψος(43.33 μ2). Παράλληλα το 2003 κλείνει την πυλωτή (25 μ2), ενώ στο 2ο  όροφο διατηρεί Η/Χ (24μ2) τον οποίο δεν τακτοποίησε ποτέ. Βάσει συμβολαιογραφικής πράξης κάθε όροφος(πλην του ισογείου) αποτελεί αυτοτελή, διηρημένη και ανεξάρτητη ιδιοκτησία με ποσοστού συνιδιοκτησίας 500/1000 επί του 1/3 του γεωτεμαχίου(150.87 μ2). Η πελάτης μου έδωσε την ψιλή κυριότητα του 1ου στην κόρη της(διατηρώντας την επικαρπία) και την πλήρη κυριότητα του 2ου ορόφου στον γιο της. Ο Κ.Χ που δημιουργείται στην πυλωτή θέλει να περιέλθει στην κυριότητα μόνο του γιου της, ενώ από τα σχέδια φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί η δόμηση του οικοπέδου.
  1. Γίνεται να κάνω μερική τακτοποίηση της πυλωτής πλην του Η/Χ ή/και άλλων αυθαιρεσιών που τυχόν υπάρχουν? Εάν ναι, τι δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσω, ώστε να καλύπτομαι?
  2. Πρέπει να συντάξω κάποια δήλωσης συναίνεσης των υπόλοιπων ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) ότι συναινούν να τακτοποιηθεί και να παραχωρηθεί ο Κ.Χ της πυλωτής στον γιο?
  3. Εφ' όσον εξαντλήθηκε η δόμηση του γεωτεμαχίου, πρέπει να ετοιμάσω κάποια δήλωση συναίνεσης των ιδιοκτητών των διπλανών οικοπέδων του γεωτεμαχίου ότι συναινούν στην εν λόγω τακτοποίηση?
  4. Επειδή δεν έχω αποδεικτικό παλαιότητας, θα ζητήσω τροποποίηση του Ε9. Τα έξτρα τετραγωνικά της πυλωτής θα πρέπει να τα δηλώσει μόνο ο γιος στο Ε9 ή και η μητέρα(επικαρπία) με την κόρη(ψιλή)?
  5. Γενική Ερώτηση: Αν και κάθε ιδιοκτήτης οικοπέδου κατέχει το 1/3 του γεωτεμαχίου (150.87 μ2), οι διπλανοί τακτοποίησαν μεγαλύτερο κομμάτι αυτού 162,55μ2 και 151,38μμε αποτέλεσμα η πελάτης μου να έχει υπόλοιπο 98.92 μ2 + 43.33 μ2 =142.25 μ< 150.87 μ2 .Είναι νόμιμο αυτό?
Edited by Astrolavos
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

γενικη απαντηση

εάν εχει γινει συσταση καθετης,

καθε "τμημα" αντιμετωπιζεται ξεχωριστα

 

Το τμημα οπου εχει γινει ανοικοδημηση  και   συσταση ΟΙ, αντιμετωπιζεται σαν  να ειχες ενα  "οικοπεδο"

Αρα αναλογα με τις αυθαιρεσιες απαιτειται ή οχι συναινεση των λοιπων συνιδιοκτητων.

 

"5."

Τα εμβαδα και το ορια καθε καθετης, προκυπτουν απο το συμβολαιο συστασης.

δξ πού βρηκαν τα "162,55" τμ καθε ενας, αντι των "150,87" που τους ανηκαν και εκαναν τακτοποιηση σε "162,55" τμ

Τα δικα του τμ. δεν χανονται

Αλλα θα ελεγξεις τι εκαναν οι αλλοι,

ζητωντας απο το ΤΕΕ τα σχετικα εγγραφα υπαγωγης.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση! 

  • Έχει γίνει σύσταση καθέτου επί του γεωτεμαχίου και οι αυθαιρεσίες βρίσκονται μέσα στο οικόπεδου του πελάτη μου. Οπότε όπως τα λες τακτοποιώ χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών των διπλανών οικοπέδων. Όσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου, μου κάνει εντύπωση ότι ο πελάτης μου δόμησε το 2003 μέχρι να εξαντλήσει τη δόμηση του γεωτεμαχίου και όχι του δικού του οικοπέδου. Και το λέω αυτό γιατί περιέλαβε στον 2ο όροφο και 1μ2 του Η/Χ.
  • Από το ΤΕΕ πως μπορώ να ζητήσω τα έγγραφα υπαγωγής των γειτόνων? Έχω το δικαίωμα να το κάνω? Εάν ναι, σε τι θα μου χρησιμεύσουν εφόσον η πελάτης μου δεν χάνει τα τ.μ της και μπορεί να τακτοποιήσει ανεξάρτητα από αυτούς (Ίσως είναι χαζή ερώτηση, αλλά είναι η πρώτη μου τακτοποίηση και τώρα μαθαίνω)
Edited by Astrolavos
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.