Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

On 6/7/2018 at 10:02 ΜΜ, Roukat said:

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν απαιτείται περαιωμένη δήλωση, ούτως ή άλλως αν απαιτείται ΜΣΕ αναγκαστικά θα έχεις το πολύ οριστική δήλωση. Τώρα, για να γίνει η μεταβίβαση προφανώς πρέπει να έχεις έτοιμα σχέδια κατόψεων , με τα οποία θα γίνει το συμβόλαιο και πάνω στα οποία θα αναγράφεις ότι πανομοιότυπα έχεις ανεβάσει στο σύστημα του ΤΕΕ. Αν θα τα έχεις ήδη ανεβασμένα ή θα τα ανεβάσεις, δεν είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει η συμβολαιογράφος. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να κάνεις οριστική υπαγωγή κι ας μην έχεις τα πάντα ανεβασμένα, ας τα ανεβάσεις όταν θα είσαι έτοιμος.

Αυτό πιστεύω και εγώ και πράγματι έτσι το έκανα σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι τώρα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση η συμβολαιογράφος δεν αρκείται στη δήλωση επί του σχεδίου ότι είναι ταυτόσημο με αυτό που έχει υποβληθεί, αλλά επιμένει ότι πλέον, μετά την τροποποίηση του νόμου, η δήλωση πρέπει να είναι περαιωμένη προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση. Και στις όποιες αντιρρήσεις προβάλλει ως επιχείρημα ότι διαφορετικά δεν θα μπορεί να μεταγραφεί. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος αυτό το θέμα μετά την τροποποίηση του νόμου; Είναι όντως αυτή η νέα γραμμή των συμβολαιογράφων ή έχω πέσει στην περίπτωση; Προσωπικά διαβάζοντας ξανά το νόμο δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεται κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι αν όντως αυτή η απαίτηση δεν έχει έρεισμα, δεν είναι σωστό να την ικανοποιήσουμε αδιαμαρτύρητα, επειδή ίσως αυτήν τη περίοδο τα πράγματα είναι πιο χαλαρά από άποψη χρόνου. Άπαξ και παγιωθεί μετά δεν θα μπορούμε να κάνουμε πίσω, ακόμα και αν δεν έχουν δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σχετικά με την προθεσμία των 6 μηνών για την ηλεκτρονική υποβολή, την έχει αντιμετωπίσει κανείς μέχρι τώρα; Ισχύει;

(έχω 1-2 περιπτώσεις που λήγουν τέλος Ιουλίου, και πάνω που έλεγα να πάω από ΕΚΧΑ για να παραγγείλω τις Α/Φ, μαθαίνω από το Δημήτρη (και το επίσημο site...) ότι αύριο ανοίγουν και πάλι μετά την μετακόμιση (μετά από τόσους μήνες!!!)... τις παλιές καλές εποχές κάνανε 20 μέρες, τώρα θα γίνει της... (άσε μην το πούμε)...)

Link to comment
Share on other sites

η απαίτηση των Συμβολαιογράφων είναι γνωστή. Η εμπειρία μου δείχνει οτι ο Σύλλογος τους ή οι Υποθυκοφύλακες, αυτοί ενδεχομένος να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ζητάνε δικαιολογητικά και περαιώσεις, που η Νομοθεσία όπως την γνωρίζουμε εμείς, δεν τα ζητά έτσι. Η γνώμη μου οτι, Ικ sp θα πρέπει να το πολεμήσεις, σε ότι σου λέει και σημειώσεις κράτα τα πιο σημαντικά, τα σημεία διαφωνίας και δούλεψε. Βρες την νομοθεσία που γνωρίζουμε, δείξε της το νόμο, τις ΥΑ κοίτα που έχεις εσύ το δίκιο να το περάσεις και που οχι να κάνεις πιο πίσω. Η δουλειά να γίνει και απόλυτος να μην είσαι, ξέρω ότι οι υποθηκοφύλακες ζητάνε οι τεχνικές εκθέσεις επί 5 σέλιδου, να αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες εμείς θεωρούμε οτι δεν θα έπρεπε..δύσκολα τα πράγματα

 

ένα άλλο θέμα το οποίο αντιμετωπίζω εγώ είναι, οτι σε δήλωση του 4178 είχα ανεβάσει την ΥΔ ανάθεσης στο Μηχανικό την τακτοποίηση.

Η δήλωση μεταπήδησε στον 4495 και εντός στα δικαιολογητικά, βλέπω ότι, υπάρχει η δήλωση ανάθεσης, η οποία αναφέρει, οτι "Ο ιδιοκτήτης δεινα αναθέτει στο Μηχανικό Μπήνα να  τακτοποιήσει το ακίνητο Χ οπως ο 4178 οριζει". Θεωρειτε οτι θα πρεπει να ξαναανεβει δικαιολογητικο να λεει πως του αναθετει να τακτοποιήσει σύμφωνα με Ν4495/17 ;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μια δήλωση, του 4178, η οποία μεταφέρθηκε στον 4495 και το παραβολο της πληρωθηκε το ετος 2015, ενοσω ηταν δηλωση 4178 ακομα, τα δικαιολογητικα της ως ποια ημερομηνια θα πρεπει να εχουν κατατεθει?

Link to comment
Share on other sites

αφου μεταφέρθηκε στον 4495 θα πας με τις ημερομηνίες του 4495, ως ημερομήνια έναρξης θα είναι η ημέρα μεταφοράς

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωσή του μεταφέρθηκε από κατάσταση υπαγωγής στο ν. 4178 (αφού είχε όπως λέει πληρωθεί παράβολο) στο ν. 4495 οπότε λογικά και για την περίπτωση αυτή θα ισχύει η προθεσμία 6 μηνών να αναρτηθούν δικαιολογητικά από την ημερομηνία υπαγωγής στο ν. 4495.

Link to comment
Share on other sites

On 16/11/2017 at 3:27 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

 

Bάσει ποίου νόμου έχουν το δικαίωμα να το ζητούν;;;; Το ρώτησες;;;; Η' απλώς επειδή το είπαν.....

Η το ιδ. συμφωνητικο μπορεις να ανεβασεις , το ιδιο ειναι αφου στην ουσια αποτελει επικυρωση του ΔΠΥ

Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά. Pavlos 33)

 

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:Πελάτης μου έχει στην κατοχή του 3 διαμερίσματα, καθένα ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτήσία με συμβόλαιο διανομής δικαιώματος ανοικοδόμησης και ένα υπόγειο με συμβόλαιο πώλησης τα οποία παρουσιάζουν αυθαιρεσίες όπως στέγαστρα στους Η/Υ χώρους, κλείσιμο ανοιγμάτων και αλλαγή ανοιγμάτων, και στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου υπέρβαση ύψους.Τα διαμερίσματα και το υπόγειο βρίσκονται στο μισό τμήμα κτιρίου όπως φαίνεται στο σκαρίφημα.Η ερώτησή μου είναι τα τακτοποιώ σε μια δήλωση και κάθε οριζόντια σε ξεχωριστό φύλλο?

1878071532_Image(178).thumb.jpg.95a2ba3d691192d8812bc7421a214f20.jpg
 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι αφού η δήλωση δεν θα περιλαμβάνει το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών στο οικόπεδο, δηλαδή ό,τι τυχόν υπάρχει στο σύνολο των οριζοντίων ιδιοκτησιών του κτιρίου και στους κοινόχρηστους χώρους, το σωστό είναι να γίνει μία ξεχωριστή δήλωση για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία. Εκτός και αν με το άλλο μισό κτίριο/ οικόπεδο έχουν σύσταση κάθετης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.