Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έψαξα στο νήμα, αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Έχω διόροφο κτίριο κατοικιών με βεβαίωση από Πολεοδομία για μη ύπαρξη οικοδομικής άδειας και επίσης κατασκευής του προ του 1955.

Υπάρχουν κάποιες αυθαιρεσίες σύμφωνα με σύγκριση συμβολαίων και πραγματικότητα, οι οποίες αποτυπώνονται όλες σε αεροφώτο προ 1975.

Σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω ως εξής:

Σύμφωνα με άρθρο 99 παρ. στ) ββ) ... αν δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε ΟΑ επισυνάπτονται τοπογραφικο, κάτοψη και τομή.

Όχι δηλ. ως απώλεια φακέλου και διαδικασία ανασύστασης καθότι δεν βρέθηκε φάκελος.

Άρα το δηλώνω στο σύστημα ως κατηγορία 1 (προ 55 = κλικάρω ΝΑΙ στην ύπαρξη άδειας) και ανεβάζω τα δικαιολογητικά που αναφέρω ανωτέρω.

Ποια είναι η γνώμη σας;

 

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις στη διάθεσή σου αεροφωτογραφία, πολύ σωστά δηλώνεις ό,τι νομίζεις ως Κατηγορία 1 και άρα όσον αφορά στα σχέδια υποβάλλονται μόνο κατόψεις και τίποτα άλλο (αρθρ. 96, περ. (α)). Προσοχή μόνο, αν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας στο κτίριο θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί μία δήλωση ανά ιδιοκτησία, δεν μπορείς να κάνεις μία συνολική στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

αν δεν προλάβουμε να ανεβάσουμε τα δικαιολογητικά της β φάσης μέχρι τον Οκτώβριο που είναι η λήξη, τι γίνεται? Μπορούμε να κάνουμε κάποια αίτηση για παράταση?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Είμαι νέος στα αυθαίρετα και έχω τις παρακάτω 2 ερωτήσεις. α) σε περαιωμένη δήλωση στον Ν4495 αν καταλάβω μετά ότι έχω βάλει λάθος δικαιολογητικό που δεν επηρεάζει το πρόστιμο (πχ λάθος στέλεχος ΟΑ) τι γίνεται? μπορεί κάπως να ξεκλειδώσει?                             β) αν πάλι σε περαιωμένη καταλάβω ότι το πρόστιμο βγήκε λάθος τότε τι κάνω? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Στις δηλώσεις οπου οι παραβάσεις τ.μ αφορούν Κατ1 η Κατ.2 και υπάρχει και 1 λοιπή μεταγενέστερη παράβαση τί ανεβάζετε απο σχέδια?

Ρωτώ γτ ο νόμος για Κ1 και Κ2 ζητά μόνο κατόψεις, ενώ όταν δηλώνεται μόνο 1 λοιπή δεν απαιτείται ΔΚ, τομες και κατόψεις.

Ομως, σε μια δήλωση σαν αυτή που αναφέρω αρχικώς ζητά το σύστημα όλα τα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου.

Σε δήλωση σε υπαγωγή αυθαιρεσιών στο υπόγειο οικοδομής με Ο.Α με 5 φύλλα καταγραφής κατηγορίας 5 και ένα φύλλο κατηγορίας 3 το σύστημα μου βγάζει ότι τα αρχεία που απαιτούνται για πληρότητα είναι 5: ανάθεση, υπευθ. δήλωση, τεχν. έκθεση, στέλεχος  ο.α, κατόψεις και αμοιβή.  Δεν αναφέρει ως υποχρεωτικά το διάγραμμα κάλυψης, τις φωτογραφίες, το τοπογραφικό και τις τομές.

Γιατί???Επειδή έχω σε ένα φύλο την κατηγορία 3 μήπως? Προφανώς είναι λάθος του συστήματος. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει,... Μήπως δεν εχεις κάνει αποθήκευση. Τώρα έχω μπροστά μου δήλωση με ΦΚ κατ. 5 και κατ.3 και έχει απαιτούμενα αρχεία 13.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.