Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Mηπως παίζει κατι με τις παλαιότητες? Δύσκολο.

Πιό πιθανό το να εχει πάθει κοκομπλόκο το σύστημα

Σε κατηγορία 5 και γενικά αυθαιρεσία μετά το 1983 ζητά τα πάντα απο αρχεία το σύστημα...

Μηπως αντί για ρύθμιση εχεις τσεκαρει σε κάποια φκ προς έκδοση αδείας? Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

όχι η παλαιότητα στα φκ είναι παντού μετά το 2004 και είναι τσεκαρισμένο το προς ρύθμιση! Τα τσέκαρα τόσες φόρες...έκανα και έξοδο και ξαναμπήκα άλλα πάλι τα ίδια:shock:

Link to comment
Share on other sites

Να μην σας απασχολεί το τι ζητάει ή όχι το σύστημα του ΤΕΕ!!!  Προφανώς είναι "μπούρδα" από γεννησιμιού του… Πάντα να συμβουλεύεστε το αντίστοιχο πεδίο του νόμου!!!! Εξάλλου και το ίδιο το ΤΕΕ, αναγνωρίζοντας τη "μπούρδα" στις οδηγίες του,  αφενός μεν αποποιείται της όποιας ευθύνης του,  αφετέρου δε το συστήνει!!!! 

 

H έντονη γραμματοσειρά τροποποιήθηκε.

yian

Κανόνες Συμμετοχής

1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους.

  • Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.

 

 

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές τα σχέδια που πρέπει να αναρτήσουμε στο σύστημα ως προς για παράδειγμα την κλίμακα τους και αν θα είναι σε μορφή .pdf ή εικόνας, όπως είχαν στον Ν.4014/2011;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καμία τέτοια οδηγία στο κείμενο του νόμου ή σε απόφαση. Επομένως σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης όπως συνηθίζουμε να λέμε. Κάνε τα σχέδια σε μια κλίμακα 1/50  για κατόψεις τομές και 1/100 ή 1/200 ή 1/500 (αν μιλάμε για εκτός σχεδίου μεγάλη έκταση) για τοπογραφικό και δ κάλυψης και είσαι ΟΚ. Η μορφή των σχεδίων σε pdf θα είναι (εκτύπωσε με εικονικό εκτυπωτη pdf έχοντας βάλει σφραγίδα υπογραφή με insert στο autocad ή ενδεχομένως με επεξεργασία στο τελικό pdf).

YΓ μη χάνεις το χρόνο σου με περιττές λεπτομέρειες. Η ουσία της τακτοποίησης πρέπει να προσεχθεί, δηλαδή σωστή αποτύπωση, τεκμηρίωση και αναλυτική τεχνική εκθεση και φυσικά όσο το δυνατόν σωστός υπολογισμός προστίμου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στον Ν.4014/2011 όμως κατόψεις και τομή τα είχαμε σε 1/100 κλίμακα. Δεν πιστεύεις πως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε αυτό? Και γιατί να μην  ανεβάσουμε σε jpg αρχείο για παράδειγμα το διάγραμμα κάλυψης διορθωμένο?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχαν γράψει κάποτε μια βλακεία δε σημαίνει ότι θα τη συνεχίσουμε. Σε 1/100 αρχιτεκτονικό που έχουμε δει ως τώρα; Η συνήθης κλίμακα της δουλειάς μας είναι σε 1/50. Όμως, αν εσύ κρίνεις ότι σε 1/100 το σχέδιο φαίνεται κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Δε θυμάμαι αν το σύστημα δέχεται jpg αρχείο. Αν το δέχεται πάλι κανένα πρόβλημα. Όμως γιατί να μην βάλεις σε pdf το αρχείο σου με μετατροπή του jpg, ώστε να μπορείς να το έχεις εκτυπώσει σε κλίμακα. Το διορθωμένο σχέδιο θα το υπογράψεις  και θα το σφραγίσεις. Δεν θα αφήσεις τη σφραγίδα και υπογραφή άλλου συναδέλφου, οπότε καλύτερη διαχείριση γίνεται με τα pdf. Αυτά και κλείσαμε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.