Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

όσο ανεβαίνουν εκπρόθεσμα αρχεία (πέραν του 6μηνου) είμαστε οκ; ή θα φάμε καμιά τριπλα με τα πρωτόκολλα που φαίνονται στο ιστορικό της δήλωσης;

Edited by freecat
Link to comment
Share on other sites

με ενδιαφερει αυτο το ερωτημα ακριβως που κανει προηγουμενος ο freecat.  .. με τις δηλωσεις που τα δικαιολογητικά ανεβαίνουν μετά τη συμπλήρωση έξι (6) μηνων απο την ημερομηνια που πληρωνεται το παραβολο.... τι προβλημα δυναται ή εχει παρουσιαστει;;;;

Edited by Arche
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/10/2018 at 7:44 ΠΜ, Arche said:

με ενδιαφερει αυτο το ερωτημα ακριβως που κανει προηγουμενος η freecat.  .. με τις δηλωσεις που τα δικαιολογητικά ανεβαίνουν μετά τη συμπλήρωση έξι (6) μηνων απο την ημερομηνια που πληρωνεται το παραβολο....

Πάντως διαβάζοντας το νόμο (τις τροποποιήσεις  του καλοκαιριού  δλδ) κυρώσεις  προκύπτουν  για τον ιδιοκτήτη  αν δεν πληρώσει  εμπρόθεσμα (τόκοι κλπ) αλλά δεν βλέπω  να αναφέρει  τίποτα  για τον μηχανικό  τι θα γίνει  δηλαδή  αν δεν ανεβάσει  τα σχέδια  στο 6 μηνο. 

 

Edited by freecat
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ακριβώς δεν ξέρω την απάντηση, όμως θεωρώ ότι αν υπάρξουν επιβαρύνσεις διότι ο Μηχανικός δεν κατέθεσε εγκαίρως τα δικαιολογητικά, για τον όποιο λόγο. Φυσικά οι οικονομικές επιβαρύνσεις θεωρώ ότι θα προσμετρηθούν στα οικονομικά στοιχεία της δήλωσης, που επιβαρύνουν την δήλωση.

Τι γίνεται όμως όταν ο ιδιοκτητης δεν μπορεί να βρεθεί μετά? Τι γίνεται όταν πούμε στον ιδιοκτήτη ότι είναι άλλα 50€? Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα σίγουρα σε μια πλειοψηφία περιπτώσεων, όμως σήμερα σίγουρο δεν είναι τίποτα. Κυρώσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν που δεν αναρτήθηκαν οι αεροφωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ως την ημερομηνία που ανακοινώθηκε ή μια λογική ημερομηνία ώστε να μπρούμε να καταθέτουμε τις αεροφωτογραφίες εγκαίρως?

Στην προκειμένη όμως το βιβλίο το κρατά ο νομοθέτης και το μαχαίρι οπότε δεν πιστευω ότι θα σου πει, ούτε εγώ έβαλα τις αεροφωτογραφίες οπότε πατσίζουμε με τις κυρώσεις. Στο νόμο του άλλωστε δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Θα ήθελα εγκαίρως να περαίωνα τις δηλώσεις μου, ας μείνουν λίγα, ας μείνει κανένα με δικαιολογητικά να μην ανέβουν εγκαίρως, αν τύχει όμως θα κοιτάξω να γίνει σε κάποια απλά ώστε αν υπάρξουν επιβαρύνσεις αξίας 10 - 40€ να ενημερώσω τον πελάτη μου γιατί υπήρξαν και ότι δεν  γινόταν να αποφεχθούν..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/10/2018 at 10:43 ΠΜ, skyclad said:

Για την υπαγωγή που θέλω να ολοκληρώσω, χρησιμοποίησα τα σχέδια της άδειας, σημειώνοντας τις αλλαγές και βάζοντας δικό μου πινακάκι και σφραγίδα. Χρειάζεται να ανεβάσω και τα αρχικά της άδειας?

Θεωρώ πως όχι, αρκεί να μπορεί κανείς να βγάλει άκρη ως προς την αρχική κάτοψη. Αν όχι ανέβασε και την αρχική κάτοψη σαν 2ο αρχείο στο αρχείο «οικοδομική άδεια», εγώ αυτό κάνω...

Αντίστοιχα εγώ τώρα έχω κάνει νέες κατόψεις για ένα κτίσμα όπου σημειώνω με άλλη διαγράμμιση ποια τμήματα είναι βάσει αδείας και ποια αυθαίρετα. Δεν σημειώνω πάνω στα θεωρημένα γιατί θα γινόταν μπέρδεμα. Σκέφτομαι να βάλω τις εγκεκριμένες κατόψεις ακριβώς πιο πάνω από τις νέες αλλά προκύπτει ένα σχέδιο 2*1,5!!! Μήπως να μην έβαζα καθόλου τις εγκεκριμένες και να τις ανέβαζα στο αρχείο  «οικοδομική άδεια»? Δηλαδή να υπάρχουν ναι μεν στη δήλωση αλλά όχι στο αρχείο των κατόψεων. Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

On 18/5/2018 at 10:00 ΠΜ, χαιδω said:

Για περιεχόμενο της τεχνικής έκθεσης στατικού ελέγχου:

1)υπάρχει κάποιο πρότυπο ή

2)γράφουμε για παράδειγμα μια τεχνική έκθεση με αναφορά ότι έχουμε απαλλαγή βάσει του άρθρου 2 παρ.α ;

Ευχαριστώ

Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί. Έκανα αναζήτηση, και βρήκα μόνο αυτό (ως ερώτημα). Υπάρχει κάποια απάντηση;

Link to comment
Share on other sites

Στη τεχνική έκθεση αναφέρουμε το άρθρο και τη παράγραφο, του Ν.4495 και της απόφασης 19409/1507, βάσει των οποίων δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, ksteve said:

Στη τεχνική έκθεση αναφέρουμε το άρθρο και τη παράγραφο, του Ν.4495 και της απόφασης 19409/1507, βάσει των οποίων δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε.

Εγώ προσωπικά αυτό που περιγράφεις κάνω, και γράφω και για κάθε παράβαση που δεν απαιτεί ΜΣΕ το λόγο (π.χ. 1 παράβαση κλείσιμο Η.Χ. - δεν απαιτεί ΜΣΕ σύμφωνα με περίπτωση αα του αρ.99, κλπ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Άρα, το έντυπο ΔΕΔΟΤΑ που συμπληρώναμε στον Ν.4178, δεν απαιτείται πλέον;

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.