Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου


Recommended Posts

Ευχαριστώ Karanous. Το βρήκα, είμαι μέσα.Αρα επιλέγω τύπος αυθαιρεσίας στάσιμοι οικισμοι? και τα άλλα τα υπολογίζω κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα

¨Έχω μία περίπτωση αυθαιρέτου και θα ήθελα την γνώμη σας.

Σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού, εκδίδεται Ο.Α. και κατασκευάζεται κτίριο με τον τρόπο που το περιγράφει η άδεια. Μετά από χρόνια εμφανίζεται ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου ως "νέο" και "ανεξάρτητο" οικόπεδο πάνω στο οποίο εκδίδεται νέα άδεια και κατασκευάζεται νέο κτίριο.

Θεωρώντας την δεύτερη περίπτωση ως κάποιου είδους παράνομη ¨κατάτμηση" δηλώνω όλη την κατασκευή αυθαίρετη χωρίς Ο.Α.

Η πρώτη όμως άδεια με την πρώτη κατασκευή θίγεται άμεσα γιατί το οικόπεδο πλέον δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Είναι πλέον και αυτό αυθαίρετο χωρίς Ο.Α.; Μου ακούγεται υπερβολικό!

Ποιά η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

τι ειδους "κτιριο" εχει χτισει με την πρωτη αδεια και τι με την δευτερη??

 

εχει κανει μεταβιβασεις?

 

κατα τα λοιπα, οπως τα λεει το παραρτημα  για τους συντελεστες...
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

theofani,

Με τις συνθήκες που λες κατάτμηση ΔΕΝ έχει επέλθει αν δεν έχει ακολουθήσει μεταβίβαση κατατμημένου.

Σχετικά στην σελ.17 συνημ:

" Ως κατάτμηση ακινήτου, ορίζεται εκείνη η διαδικασία κατά την οποία ο κύριος ή οι συγκύριοι ακινήτου αποσπούν από το ακίνητό τους τμήμα διαιρετό και το μεταβιβάζουν σε τρίτο. Με το τρόπο αυτό παύει η συνέχεια της γης τους και καταργείται τόσο ο χαρακτηρισμός του «ενιαίου», όσο και ο αυτοτελής χαρακτήρας του ακινήτου τους."

"Δεν συνιστά κατάτμηση η απεικόνιση και μόνο σε τοπογραφικό διάγραμμα οικοπέδου ή γηπέδου και ο χωρισμός αυτού σε τεμάχια και η αρίθμηση αυτού, δίχως η ενχάρτως κατάτμηση αυτού να συνοδεύεται και από μεταβιβαστική διαδικασία (πώληση, δωρεά, κλπ). Η απεικόνιση και μόνο δεν οδηγεί σε κατάτμηση, δεν παράγει αυτοτελή, αυθύπαρκτα ακίνητα "

Εδώ φαίνεται να έχει γίνει έκδοση αδείας μετά από παραπλάνηση της Πολεοδομικής Αρχής με κατάθεση ψευδών στοιχείων. Η άδεια ως εκ τούτου είναι ακυρώσιμη στο διηνεκές, έστω και μετά την παρέλευση πενταετίας από την έκδοση της. Επί του παρόντος ισχύει μεν το τεκμήριο νομιμότητας της, αλλά αν οποτεδήποτε ακυρωθεί, τότε θα ξηλωθεί προς τα πίσω όλο το πουλόβερ, για αυτό καλύτερα θεώρησε ότι είναι ήδη άκυρη

ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΑΠΘ 2.pdfΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΑΠΘ 2.pdf....

Edited by Anton_civeng
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε δυόροφη οικοδομή εκτός σχεδίου έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη εξωτερική κλίμακα απο οπλισμένο σκυρόδεμα που οδηγεί απο τον εξώστη του Α ορόφου στην ταράτσα (μοναδική πρόσβαση ). 

Πηγαίνει με αναλυτικό ή με υπέρβαση δόμησης κάλυψης ; 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γίνει σύσταση . 

Και εγώ με αναλυτικό είπα σαν πρώτη εκτίμηση αλλά υπάρχει και ο κτιριοδομικος που αναφέρει οτι τα εξωτερικά κλιμακοστάσια μετράνε...

 

 

 

 

 

de

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

έχω την εξής περίπτωση:

Σε γήπεδο εκτός σχεδίου και επί Ε.Ο. βγαίνει οικοδομική άδεια το έτος 1980 με αρτιότητα 2.030μ2. Η άδεια προβλέπει κτίριο κατοικιών 200μ2 με υπόγειο.

Στη συνέχεια οριοθετείται οικισμός στην περιοχή και βγαίνει νέα άδεια (έτος 1984) για μετατροπή του υπογείου σε ισόγεια καταστήματα, όπου το οικόπεδο φαίνεται και πάλι 2.030μ2. Ο σ.δ. σύμφωνα με τους όρους δόμησης του νέου οικισμού είναι 400μ2.

Στο μεταξύ γίνονται και κάποιες αυθαίρετες επεκτάσεις των κτιρίων.

Καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να προχωρήσουν σε σύσταση Ο.Ι. στο οικόπεδο, μου αναθέτουν την υπαγωγή στον 4495 και την έκδοση σχετική βεβαίωσης για την συμβολ. πραξη.

Έτσι κάνω αποτύπωση και διαπιστώνω ότι το οικόπεδο είναι 1730μ2 και όχι 2.030μ2.

Αν είχα μόνο την 1η άδεια του 1980, η οποία ήταν για γήπεδο εκτός σχεδίου, θα ήταν σαφές ότι προχωράω με συντελεστές χωρίς ΟΑ (και μόνο για τις επιφάνειες που είναι επιπλέον της ΟΑ) σύμφωνα με το παράρτημα του 4495 και τις ερωτοαπαντήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει και η άδεια του 1984, με όρους εντός οικισμού και η οποία δεν τελεί υπό ακύρωση (πιθανότατα όμως θα πρέπει να πάει για αναθεώρηση).

Τονίζω ότι πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση καθώς θα ακολουθήσει σύσταση Ο.Ι. και επομένως θα παρουσιαστεί ούτως ή αλλως τοπογραφικό και θα διαπιστωθεί η απόκλιση στην επιφάνεια του οικοπέδου.

 

Το 1ο ερώτημα είναι πως θα υπολογίζατε τους συντελεστές; Με ΟΑ ή χωρίς;

 

Το 2ο ερώτημα είναι αν θα εκδίδατε Βεβαίωση για συμβολαιογραφική πράξη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπαγωγής ή αν θα έπρεπει να προηγηθεί αναθεώρηση της 2ης ΟΑ και μετά να εκδοθεί βεβαίωση.

 

Αναμένω τις απόψεις σας

 

 

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.