Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου


Recommended Posts

Γεια σας, οταν υπολογίζουμε την υπέρβαση δόμησης που έχει συντελεστεί προκειμένου να καθοριστούν οι Συντελεστές ΥΔ υπολογίζουμε τους Ημιυπαιθρίους που υπερβαίνουν το μέγιστο εμβαδό βάσει ΣΔ?

πχ αν σε οικόπεδο έχουμε μέγιστο επιτρεπόμενο εμβαδό ημιυπαιθρίων 40 μ2 και έχουν γίνει συνολικά 60 μ2. τα έξτρα 20 μ2 τα προσθέτω και τα προσμετρώ στον αριθμητή του ΣΔ ώστε να υπολογίσω το συντελεστή ΥΔ ?. Σίγουρα τους τακτοποιώ με λοιπή παράβαση, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τους συνυπολογίσω στον καθορισμό της υπέρβασης ΣΔ.

ευχαριστώ πολύ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η υπέρβαση ύψους εφόσον το πραγματοποιούμενο ύψος μαζί με το ύψος της αποθήκης δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο ύψος στη θέση του ακινήτου, μπορείς να την υπολογίσεις με αναλυτικό.

Την κατηγορία 3 θα την έχεις σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής και δεν θα καταχωρήσεις στο κελί της επιφάνεια. Αν θα βαλεις αναλυτικό επιλέγεις ξεχωριστό Φ.Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. 

Σε διώροφο με υπόγειο κτίριο κατασκευής 1990, εντός οικισμού διαπίστωσα ότι ενώ είναι οκ όσον αφορά το ύψος του κτιρίου από την πρόσοψη (ισόγειο + όροφος), το υπόγειο, αντί να κατέβει στο -2,75 μ που προέβλεπε η οικ. άδεια, το μισό κατέβηκε στο -2,3 και το άλλο μισό στο -3,65 (πιθανώς λόγω κλίσης του εδάφους και ύπαρξης βράχων). Η πίσω όψη του κτιρίου είναι ξεμπαζωμένη και το υπόγειο είναι όντως αποθήκη. Σκέφτομαι να αντιμετωπίσω την περίπτωση ως εξής: 1 λοιπή η εκχωμάτωση, υπερ. δόμησης με μειωτικό 0,3 στο τμήμα του ισογείου που βρίσκεται πέραν του 1,5μ πάνω από το φυσικό (το οποίο όμως δεν υπάρχει. Οι άλλες δύο πλευρές του κτιρίου έχουν όμορα κτίρια), και ΜΣΕ, λόγω του ότι η θεμελίωση έγινε σε 2 στάθμες. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

 Έχω 3 διαφορετικά κτίρια κατοικίας (ξεχωριστά) στο ίδιο εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο. Επί ποιου εμβαδού υπολογίζω τα ποσοστά υπερβάσεων;

 Στα 200 τ.μ για το καθένα;

Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού
Link to comment
Share on other sites

εχει γινει συσταση ΟΙ?

ποσο  δικαιουνταν να χτισει  το γηπεδο συνολικα

Υπηρχε αδεια? τι εχτισε καθε κτισμα?

Link to comment
Share on other sites

Οχι, δεν υπαρχει συσταση. Τα σπιτια ανηκουν εξ αδιαιρετου σε 2 αδελφια. Υπαρχει αδεια, το αγροτεμαχιο χτιζει 200 τ.μ. Το καθε σπιτι εχει 67 τ.μ στην αδεια (χωρις υπογεια, μονο ισογειο). Στην πραγματικοτητα το ενα σπιτι ειναι χτισμενο συμφωνα με την αδεια (67 τμ) και τα αλλα δυο εχουν γινει 130 τμ εκαστο (απο 63 τμ υπερβαση κυριων χωρων και 25 τ.μ υπερβαση καλυψης). ΤΟ ερωτημα ειναι, στην δηλωση θα υπολογισω υπερβαση 63/200 για το καθενα και 25/200 για την καλυψη? Η πρεπει κα κανω καποια αναγωγη?

 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση υπαγωγής αφορά όλο το ακίνητο και όχι κάθε κτίριο ξεχωριστά. Τα ποσοστά υπέρβασης είναι αυτά που αναφέρεις. Αν εσύ για εποπτικούς λόγους έχεις κάνει χρήση πολλών φ.κ τότε σε κάθε ΦΚ όπου υπάρχει ΥΔ και ΥΚ θα μπαίνουν οι δυο συντελεστές που γράφεις παραπάνω. 

Αν εννοείς ότι έχεις συνολική υπέρβαση δόμησης 63χ2=126 τμ και συνολική υπέρβαση κάλυψης 25χ2=50 τμ τότε οι αντίστοιχοι συντελεστές γίνονται 126/200 και 50/200.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

δεν θα διαφωνησω, μια και δεν κανω δηλωσεις.....

απλα θα ηθελα καποιες διευκρινισεις  ακομα

-ποτε εκδοθηκε ή αδεια? τι αφορουσε? Υπηρχε καθετη? Στα Ε9 τι γραφουν?

 

Link to comment
Share on other sites

Η μια κατοικια χτιστηκε με αδεια του 1987 και οι αλλες δυο με αδεια του 2007. Δεν υπαρχει καθετη, ειναι ενα αγροτεμαχιο και ολα ειναι εξ αδιαιρετου. Στο Ε9 η μια κατοικια ειναι 67 τμ (σωστα) και οι αλλες δυο 90 τ.μ εκαστη (αντι για το σωστο 130 τ.μ εκαστη).

dimitris GM ευχαριστω για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε ένα κτίριο που σύμφωνα με την άδεια του 80', έχει ισόγειο πάρκινγκ 100τμ (δεν προσμετρά στη δόμηση) και 20τ.μ. κλιμακοστάσιο και όροφο κατοικία 100τ.μ. και 20τμ κλιμακοστάσιο.

Το ισόγειο πάργκινγκ 100τ.μ. και 5τ.μ από το κλιμακοστάσιο έγινε κατάστημα. Σε ένα τμήμα του 30τ.μ. έγινε υπόγειο 2μ ύψος Β/Χ, από την κατασκευή της οικοδομής με είσοδο εξωτερικά από τον ακάλυπτο.

Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 150τ.μ. Στο κτίριο δεν υπάρχει σύσταση Ο.Ι.

Για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης δόμησης θα υπολογίσω το υπόγειο; Αν ναι η υπέρβαση θα πάει 100-200%. Αν όχι 50-100%.

Για να κάνω εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο κατάστημα που τακτοποιώ, πρέπει να κάνω ΠΕΑ για όλο το κτίριο;

Δεν γίνεται όμως διότι δεν έχω ίδια χρήση και δεν μπορώ να βάλω 2 θερμαινόμενους χώρους τον ένα κατοικία και το άλλο κατάστημα;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.