Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 101 - Ν. 4495/17 ] Καταβολή Ενιαίου Ειδικού Προστίμου – Προθεσμίες


Recommended Posts

pantsel μου έχει τύχει μια παρόμοια περίπτωση, είχα δηλώσει την πληρωμή του υπολοιπου σε δόσεις και κατά νεότερη επεξεργασία της δήλωσης, νομίζω πάλι μέτρα αυθαίρετα πρόσθεσα ήθελα ο πελάτης να πληρώσει εφ' άπαξ. Επικοινώνησα με το ΤΕΕ, γύρισαν την δήλωση σε προηγούμενη υπαγωγή και δήλωσα το εφ' άπαξ. 

Link to comment
Share on other sites

εγω επικοινωνησα με το τεε και δε γινεται Arche

εφοσον η υπαγωγη ειναι παλια,δε μπορεις να επιλεξεις τωρα το εφαπαξ

ΜΟΝΟ ΔΟΣΕΙΣ για να εισαι καλυμμενος

(μιλαω για δηλωση 4495,και οχι μεταφορα απο 4178 σε 4495)

Edited by pantsel
διορθωση κειμενου
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους,

Σε δήλωση αυθαιρέτου στον 4495 με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 25/09, επέλεξα εφάπαξ πληρωμή για την εξόφληση η οποία έπρεπε να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Κατά την πληρωμή μέσω e-banking έγινε λάθος στον κωδικό πληρωμής με αποτέλεσμα τα χρήματα να επιστρέψουν πίσω στον λογαριασμό. Τώρα τι πρέπει να κάνω για να εξοφληθεί το πρόστιμο δεδομένων και των προσαυξήσεων 1% κάθε μήνα που επιβάλλονται; Εκτελεί εκ νέου την ίδια πληρωμή (ίδιο ποσό/ίδιος κωδικός πληρωμής) αγνοώντας τις προσαυξήσεις; Θα προκύψουν στο τέλος με νέα ταυτότητα οφειλής; Θα πρέπει να εκδώσω νέα ταυτότητα οφειλής ώστε να μπουν και οι προσαυξήσεις και πως;(με υποβολή ξανά ίσως);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα-προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την καταβολή των προσαυξήσεων  ή υπολογισμός προσαυξήσεων από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ.Το καλύτερο που έχει να γίνει,είναι να πληρωθεί άμεσα με την ίδια εντολή και το ποσό της,ώστε να μην εκκρεμεί περισσότερους μήνες και αν ενδεχομένως κάποια στιγμή εκκαθαριστούν και βεβαιωθούν προσαυξήσεις καθυστερήσεων πληρωμών,ο πελάτης σου να μην έχει κάποιο θέμα.:)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

@ChristinaKΕυχαριστώ κατ' αρχήν για την απάντηση. Κίνδυνος να πάει άχρηστο αυτό το ποσό δεν υπάρχει σωστά;(με την έννοια να μην είναι σε ισχύ η τωρινή ταυτότητα πληρωμής).

Link to comment
Share on other sites

Ναι-και να ξαναπατήσεις για να εκτυπώσεις την εντολή,την ίδια εντολή θα δεις με το ίδιο ποσό-δεν υπολογίζονται ακόμη προσαυξήσεις στο σύστημα,δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή να εκδοθεί εντολή με προσαυξήσεις.

υγ.πρόστιμο που πληρώθηκε με σωστή εντολή και σωστό ποσό θα περαστεί από το τεε στα δεδομένα της δήλωσης και θα το δεις εντός ημερών εξοφλημένο δεν μπορεί να χαθεί,ασχέτως αν μελλοντικά του καταλογιστεί κάποια προσαύξηση εκπρόθεσμης πληρωμής...

Edited by ChristinaK
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

ΑΡ.102: Για τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις του άρθρου 96 που υπάγονται στις διατάξεις για την αναστολή επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 97, η αίτηση υπαγωγής μπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Εντός της προθεσμίας αυτής ισχύουν οι εκπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 101. Τι εννοει ο ποιητης; το ΕΦΑΠΑΞ -20% δεν ισχύει για δήλωση που κάνω πχ σήμερα; Έκανε κανείς μετά τις 30/9/2020 και πλήρωσε εφάπαξ να μας πεί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.