Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 101 - Ν. 4495/17 ] Καταβολή Ενιαίου Ειδικού Προστίμου – Προθεσμίες


Recommended Posts

On 4/3/2022 at 1:00 ΜΜ, Gschoinas said:

Καλημέρα, έχω περίπτωση αυθαιρέτου όπου το παράβολο πληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και η δήλωση είναι σε αρχική υπαγωγή. Δεδομένου οτι η υποβολή δικαιολογητικών έχει πάρει παράταση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2022, αν κάνω προώθηση της δήλωσης σε υποβολή τον Ιούνιο για παράδειγμα θα χάσω το δικαίωμα έκπτωσης 20% για εφάπαξ πληρωμή? Επιλέγοντας σήμερα για παράδειγμα προώθηση σε υπαγωγή το πρόστιμο δεν αλλάζει σε σχέση με το αρχικό και μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω εφάπαξ πληρωμή αλλα δεν ξέρω τι θα υπολογίσει γιατι δεν θέλω να το κάνω ακόμα λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό αυτη τη στιγμή αλλα θα μπορούν σε 2 μήνες περίπου. Θα χάσουν αυτη τη δυνατότητα? την έχουν χάσει ήδη?

Ευχαριστω

Δεν θα χαθεί η δυνατότητα

On 19/3/2022 at 7:56 ΜΜ, Mpampakos said:

Καλησπέρα σας,

με συγχωρείτε αν έχει απαντηθεί κάπου αλλού αλλά μετά από έρευνα που έκανα στο φόρουμ και πολλά αναπάντητα τηλέφωνα στο ΤΕΕ δεν βρήκα λύση. Σε τακτοποίηση αυθαίρετου που είναι προς υπαγωγή εκτύπωσα το πρόστιμο με τρόπο καταβολής εφάπαξ δίνοντας μου και 20% έκπτωση. Ο ιδιοκτήτης έκανε κατάθεση το ποσό (με στρογγυλοποίηση των δεκαδικών προς τα πάνω) στον σωστό κωδικό πληρωμής αλλά την επόμενη μέρα του επεστράφη στον λογαριασμό του. Γνωρίζει κάποιος τον λόγο που μπορεί να συνέβη αυτό;

Πες του να πληρώσει το ακριβές ποσό, χωρίς στρογγυλοποίηση.

11 λεπτά πριν, avgoust said:

Γνωρίζει κανείς στις πόσες απλήρωτες δόσεις προσαυξάνεται το πρόστιμο γενικά ?

Απ' όσο ξέρω δεν έχουν εφαρμοστεί προσαυξήσεις σε δόσεις μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

@akis73Είναι κάποιος ο οποίος είναι σε υπαγωγή και εκτός του παραβόλου που πλήρωσε  το Σεπτεμβριο του 2020 δεν εχει πληρωσει καμμία δόση .

Μπορεί να αρχίσει τώρα ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας,

ο ιδιοκτήτης έχει πληρώση παράβολο και ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ. Αρχικά ήθελε να πάει με προκαταβολή 30% κια τα υπόλοιπα με δόσεις και έτσι περάστηκε και στη δήλωση. Τώρα θέλει να το αποπληρώσει όλο μαζί. ο Κωδικός πληρωμής για τις δόσεις είναι ίδιος. Μπορεί να κάνει μια κατάθεση όλο το ποσό ή πρέπει να τα βάζει αναγκαστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στο κάθε μήνα? Επίσης αν πχ κάνει όλες τις πληρωμές για όλους τους μήνες το σύστημα ενημερώνεται ότι έχουν εξοφληθεί  όλες οι δόσεις ή θα ενημερώνεται μια δόση ανά μήνα αναγκαστικα?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει πληρωμένο παράβολο κατηγορίας 5 και μπορεί να μου μεταφέρει την δήλωση;

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 9/7/2022 at 10:51 AM, Giallou said:

Καλησπέρα σας,

ο ιδιοκτήτης έχει πληρώση παράβολο και ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ. Αρχικά ήθελε να πάει με προκαταβολή 30% κια τα υπόλοιπα με δόσεις και έτσι περάστηκε και στη δήλωση. Τώρα θέλει να το αποπληρώσει όλο μαζί. Αν δεν εχει περασει η προθεσμια μπορεις να κανεις αιτηση και να το γυρισεις στο εφαπαξ (στο κουμπι αιτηματα) αλλιως ο Κωδικός πληρωμής για τις δόσεις είναι ίδιος. Μπορεί να κάνει μια κατάθεση όλο το ποσό ή πρέπει να τα βάζει αναγκαστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στο κάθε μήνα? Επίσης αν πχ κάνει όλες τις πληρωμές για όλους τους μήνες το σύστημα ενημερώνεται ότι έχουν εξοφληθεί  όλες οι δόσεις ναι ή θα ενημερώνεται μια δόση ανά μήνα αναγκαστικα?

Ευχαριστώ.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, τον Σεπτέμβριο του 2020 έκανα μια υπαγωγή και πληρώθηκε το παράβολο. Σήμερα (καθυστέρηση για διάφορους λόγους) έκανα την υπαγωγή και επέλεξα μηνιαίες δόσεις. Το σύστημα μου έβγαλε δόσεις που ξεκινάνε απο Οκτώβριο του 2020. Πρέπει να πληρωθούν 25-26 δόσεις μαζί ή είναι πρόβλημα του συστήματος?

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα του συστήματος δεν είναι.... Σου βγάζει τις δόσεις από τον επόμενο μήνα που πληρώθηκε το παράβολο (έγινε δηλαδή η υπαγωγή για το ΤΕΕ).... Αν έχει ο ιδιοκτήτης τις πληρώνει.... Αν δεν έχει πληρώνει ό,τι μπορεί να πληρώσει... Τόκους υπερημερίας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βάλουν... Υποθέτω ότι, δεν πρόκειται να βάλουν... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βάλουν δεν βάλουν, λίγο με ενδιαφέρει.... Εγώ δεν θα πληρώσω!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κάποιος πως μπορούν 4 συνιδιοκτήτες να προβούν σε εφάπαξ πληρωμή του προστίμου?

Αν ο καθένας πληρώσει την αναλογία στο πρόστιμο ξεχωριστά το δέχεται το σύστημα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.