Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

(Από μεταφορά. Pavlos33)

Χαίρεται
Μια δήλωση που χειρίζομαι αφορά διώροφη κατοικία με υπόγειο στην οποία έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Το οικόπεδο στο οπόιο βρίσκεται η εν λόγω κατοικία αποτελεί τμήμα καθέτου ιδιοκτησίας ενός μεγαλύτερου οικοπέδου. (στον τίτλο, το τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται η κατοικία αναφέρεται ως Δ) Τον όροφο έχει πάρει με Ψιλή Κυριότητα η μία αδελφή και η Επικαρπία έχει παραμείνει στη μητέρα. Το ισόγειο ανήκει στην άλλη αδελφή με Ψιλή Κυριότητα και η Επικαρπία έχει παραμείνει στη μητέρα. Το υπόγειο καθώς και το οικόπεδο (Δ) ανήκει και στις δύο αδελφές με ποσοστό 50% εξ’ αδιαιρέτου στην καθεμία έχοντας την Ψιλή Κυριότητα. Η μία αδελφή πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει έκπτωση τριτεκνίας (Οικογενειακό εισόδημα 17.000€, όλα τα τέκνα κάτω των 18 ετών και επίσης το ισόγειο που της αναλογεί δηλώνεται ως κύρια κατοικία και δεν υπάρχει άλλη κατοικία στο όνομα της. Η άλλη αδελφή δεν πληροί τις προϋποθέσεις τριτεκνίας.
 

Εγώ, έχω αναλάβει και τις δύο αδελφές, αφού έχουν εντοπιστεί παραβάσεις σε ολόκληρο το κτίριο. Συνολικά οι δηλώσεις θα είναι τρεις (Όροφος, Ισόγειο και Οικόπεδο με υπόγειο) Οι απορίες που έχω είναι οι εξής:

  1. Η αδελφή που πληροί τη τριτεκνία, στο κομμάτι που είναι καθαρά δικό της (ισόγειος όροφος) μπορεί να λάβει έκπτωση ακόμα και αν έχει μόνο την Ψιλή Κυριότητα;
  2. Στο οικόπεδο, το οποίο τους ανήκει από κοινού, υπάρχει επίσης αυθαίρετο ανεξάρτητο από το κυρίως κτίριο. Μπορεί το πρόστιμο το οποίο υπολογίζεται, να μειωθεί χρησιμοποιώντας την τριτεκνίας της μίας αδελφής;

Επίσης, η περιοχή στην οποία βρίσκεται η κατοικία χρειάζεται και έγκριση Επιτροπής Αυθαιρέτων. Δεδομένου του ότι η Επιτροπή Αυθαιρέτων στην περιοχή συνεδριάζει σε αραιά χρονικά διαστήματα και επίσης η μία αδελφή χρειάζεται άμεσα να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα ώστε να λάβει την Πλήρη Κυριότητα, γίνεται να κάνω αίτημα για πληρωμή του 30% του προστίμου αφού πληρωθεί το παράβολο;

 

Mην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χαίρετε συνάδελφοι,

Θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση όπου 1 κατοικία 90τ.μ., εκ των οποίων τα 35τ.μ. αυθαίρετα ,που πληροί τις προυποθέσεις της κύριας κατοικίας για 1 τετραμελή οικογένεια, αλλά ιδιοκτήτες της κατοικίας είναι τα 2 προστατευόμενα μέλη και όχι οι γονείς τους και οι στεγαστικές ανάγκες είναι (70+15+15)=100τ.μ.> από το εμβαδόν της κατοικίας που είναι 90τ.μ. μπορει να γίνει χρήση του μειωτικού συντελεστή και για τα 35τ.μ. κατα το άρθρο 103 περίπτωση 3 ή θα μπει η έκπτωση μόνο για τα 5τ.μ. (μέχρι τα 70 δηλαδή)? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα,

ζήτησα από τον ενδιαφερόμενο να μου προσκομίσει βεβαίωση μακροχρόνια ανέργου από τον ΟΑΕΔ και μου έδωσε το παρακάτω:

https://ibb.co/MVdsSfN

Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει. Η βεβαίωση αυτή μου αρκεί ή να ζητήσω κάτι άλλο;

 

ΟΑΕΔ1.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

δες εδώ

Μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οπότε η βεβαίωση δείχνει για πάνω από 12 μήνες και θεωρώ ότι είναι εντάξει. Πέρα από αυτό όμως, αυτό θα το δηλώσει ο αιτών με υπεύθυνη δήλωση, μαζί με τις αυθαιρεσίες του, το έτος κατασκευής τους κλπ, την οποία θα επισυνάψεις στο σύστημα.

Οπότε, σε κάθε περίπτωση είσαι καλυμμένος διότι, αυτός δηλώνει υπεύθυνα με γνώση των συνεπειών του νόμου και εσύ καταχωρείς σωστά.

Link to comment
Share on other sites

 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Το γεγονός ότι αναφέρει ''Σύνολο συνεχούς αναγνωριζόμενου διαστήματος ανεργίας 0 μήνες.'' σημαίνει ότι δεν είχε θεωρημένο δελτίο ανεργίας αδιάλειπτα για το διάστημα αυτό;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να το ψάξεις τόσο πολύ θα πας να ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ. Προσωπικά αν με ρωτάς με την βεβαίωση αυτή και την υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος καλύπτομαι.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω για μία περίπτωση:

Άτομο με 67% αναπηρία , το οποίο έχει κύρια και μοναδική κατοικία  ένα διώροφο κτίριο βάση άδειας (170 μ²) με βάση το ε9,  η αυθαίρετη σοφίτα που έχει τοποθετήσει (50μ²) , μπορεί να πάρει το μείωση του προστίμου ή θα πρέπει να πληρούνται οι συνθήκες της κύριας και μοναδικής κατοικίας .

Σημ. : Στον νόμο αναφέρει μόνο κύρια κατοικία .... προσωπικά πιστεύω πως δικαιούται την έκπτωση βάση της αναπηρίας , αλλά όχι βάση της κατοικίας. δηλαδή θα βάλω ΑΜΕΑ 67% αλλά με την επιλογή του συντελεστή ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ... 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ζητάς μονον την "κύρια"  κατοικια.

και ερευνάς αν η σοφιτα εχει ανεξαρτητη εισοδο

ή εάν επικοινωνει μονον με τον απο κατω οροφο, οπότε αποτελει μέρος της κατοικίας.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

36 λεπτά πριν, dimitris GM said:

ζητάς μονον την "κύρια"  κατοικια.

και ερευνάς αν η σοφιτα εχει ανεξαρτητη εισοδο

ή εάν επικοινωνει μονον με τον απο κατω οροφο, οπότε αποτελει μέρος της κατοικίας.

 

Στο Ε9 δηλώνει ως κατοχή μόνο αυτό το κτίριο άρα έχει την κυρία κατοικία · όσο για τη σοφίτα δεν είναι ανεξάρτητη , όποτε δικαιούται την έκπτωση βάση αναπηρίας ... σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για τις περιπτώσεις του άρθρου 103 του ν.4495 π.χ. για μακροχρόνια άνεργους, αρκεί να είναι κύρια κατοικία ή πρέπει να είναι κύρια και μοναδική ? 

Παράθεση

6. Μακροχρόνια άνεργοι για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.