Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

αφου ακομα  γραφουν το υπογειο στο Ε9 και στο Ε1 σαν αποθηκη-βοηθητικο χωρο..

Τι αποδειξεις εχουν να ανεβασεις στο συστημα, για την αλλαγη χρήσης,

εκτος απο το "απο την αρχη διαμερισμα το ειχαμε"...

ας τα διορθωσουν και τα λεμε

 
 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω περίπτωση μακροχρόνια ανέργου όπου η κύρια και μοναδική του κατοικία έχει συνολικό εμβαδό 200 τ.μ. εκ των οποίων 110 είναι βάσει οικοδομικής αδείας και 90 αυθαίρετα. Μετά την τροποποίηση με την εγκ 2 στο άρθρο 103 και τις παραπομπές στο άρθρο 100 παρ. 12, έχω χαθεί τελείως.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ανήκει στην περίπτωση των μακροχρόνια ανέργων με επιφάνεια <150,00τ.μ. για  την επιφάνεια των αυθαίρετων 40,00 τ.μ. ενώ για τα υπόλοιπα 50,00 τ.μ. σε άλλο Φ.Κ. χωρίς έκπτωση λόγω ειδικής ομάδας. Σωστά το αντιλαμβάνομαι ή ο έλεγχος έχει να κάνει με την επιφάνεια των 70,00τ.μ. την οποία ήδη έχει ξεπεράσει με την άδεια. Σας ευχαριστώ πολύ!  

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM έχεις δίκιο. Αλλά οι λογιστές είχαν και έχουν άλλη άποψη. Δεν τους άφησαν να το δηλώσουν κατοικία. Άλλωστε το Ε9 δεν θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο καθώς μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.   Η απόδειξη είναι παλιές φωτό. Επίσης το γνωρίζω έβγαλα την άδεια και τα σχέδια για την αλλαγή.😳

Link to comment
Share on other sites

το Ε9 δεν ειναι για να αλλαζει καθε μερα οπως μας βολευει......

και εσυ εχεις σημερα ενα Ε9 που λεει αποθηκη. Το ίδιο και το Ε1.

Αυτο σε σταματαει.

[και με τον Δημο πρεπει να εχεις προβλημα]

 

ποια "αδεια και σχεδια" εχεις βγαλει?

για ποιά αλλαγη?

πότε?

[κι αν ειχες  αδεια για κυριο χωρο, οι λογιστες τι ηθελαν και ανακατευθηκαν?]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια επιβεβαίωση παρακαλώ ..

Για μείωση σε μόνιμους κατοίκους ΘΡΑΚΗΣ, ισχύει μόνο για την ΚΥΡΙΑ κατοικία έτσι, ανεξάρτητα αν έχουν και άλλες κατοικιές καθώς και ανεξαρτήτως εισοδήματος;

(αφορά μια κατοικία 80τμ(κύρια εδώ και 50 χρόνια που έκανε προσθήκη 28τμ) σε χωριό, αλλά ο παππούς ιδιοκτήτης της έχει στο Ε9 και μερίδιο 50% στο μη ηλεκτροδοτούμενο πατρικό του σπίτι {στο ίδιο χωριό από μισό με τον αδερφό του})

εδιτ: στο οικόπεδο εκτός από την κατοικία που χει αυθαιρεσίες, έχει ως κλασικό σπίτι σε χωριό  και αποθήκες από το 1973 (μεγάλες: αγροτικά μηχανήματα 115τμ, και πρώην στάβλος για αγελάδες 80τμ, και αποθήκη για τροφές/σανό κλπ 40 τμ) αυτές εμπίπτουν στην μείωση ;

Edited by MHD
προσθήκη, ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ιδιοκτήτης που είναι διαζευγμένος και έχει ατομικό εισόδημα έως 25000 δικαιούται έκπτωση?

Επίσης έχει σημασία αν δεν είναι η κύρια κατοικία του αυτή που θα τακτοποιηθει?

Edited by casablanca90
Link to comment
Share on other sites

ιδιοκτητης διαζευγμενος ειναι "ατομο" μονο του

δικαιουται 70 τμ για κυρια και μοναδικη

δεν λες τι εχει...  τι εκανε..πότε...άν εχει καποιον μειωτικο...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Και εκεί που κατάφερα χτες το βράδυ να βγάλω εντολή πληρωμής παραβόλου, έχοντας επιλέξει την μακροχρόνια ανεργία για ιδιοκτήτη (όχι την επιλογή για μέχρι 150τμ), παρατήρησα το πρωί ότι το παράβολο έχει εκδοθεί για 50 ευρώ, κάνοντας δηλαδή χρήση συνολικού εμβαδού μέχρι 150τμ.

Εξέτασα ότι δεν είχα επιλέξει κάτι λάθος, μια χαρά το έχει πάρει το σύστημα του ΤΕΕ και εμφανίζει σωστές τις επιλογές.

Δημιουργώ εκ νέου δήλωση, με τα ίδια στοιχεία και επιλογές, και στην υπαγωγή παρατηρώ πάλι παράβολο 50 ευρώ. Δεν προχωράω, κλείνω το παράθυρο, αλλάζω τις επιλογές σε μακροχρόνια ανεργία μέχρι επιφάνεια 150τμ και μου βγάζει ακριβώς το ίδιο ποσό, ήτοι 50 ευρώ. Βάζω επίτηδες 300τμ αυθαιρεσίας, έχοντας επιλέξει μέχρι 150τμ, και πάλι 50 ευρώ βγαινει (οκ, ίσως δεν υπάρχει validation στην επιλογή αυτή).

 

Εκτός αν μου διαφεύγει κάποια ειδική διάταξη (π.χ. λόγω COVID?), έχει αλλάξει το παράβολο για τους μακροχρόνια ανέργους στα 50 ευρώ χωρίς να εξετάζεται τίποτε περαιτέρω? Ή το πιθανότερο το σύστημα του ΤΕΕ να είναι υπερφορτωμένο και να κάνει τα δικά του (όπως π.χ. που ανέβασα ένα αρχείο και πήγε σε ό,τι να'ναι κατηγορία) ?

Πιστεύετε ότι πρέπει να δώσω το παράβολο στον πελάτη για να προχωρήσει στην υπαγωγή και να προλάβει τις ημερομηνίες? Κατηγορία 5, κύρια αλλά όχι μοναδική κατοικία (επιλογή "άλλη κατοικία"). Αν ναι, παίζει να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την υπαγωγή? Η πληρωμή των δόσεων θα γίνει αρκετά μετά (κάνοντας χρήση του νόμου για εκκίνηση πληρωμής δόσεων μέσα σε δύο χρόνια από την υπαγωγή)

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

@cv01302

Δεν νομίζω ότι οφείλεται στο σύστημα-Το διαπίστωσα κι εγώ-είτε επιλέξεις "Μακροχρόνια Άνεργοι μέχρι 150 τ.μ." είτε "Μακροχρόνια Άνεργοι" το παράβολο υπολογίζεται 50€. Πιστεύω ότι πρέπει να το δώσεις για να μην ρισκάρεις την ημερομηνία υπαγωγής.Δεν γνωρίζω γιατί υπολογίζεται το ίδιο ενώ στο άρθρο αναφέρεται ότι το 50€ παράβολο αφορά μόνο την περίπτωση μέχρι 150 τ.μ. των παρ.6 και 7.Αλλά αφού το παράβολο επιδέχεται αναπροσαρμογή μετά την αρχική υποβολή,καλύτερα να το προωθήσεις για πληρωμή,για να μην ρισκάρεις την ημερομηνία...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από Αποδοχή κληρονομιάς του Πατέρα εχω:

25% Μάνα  /  37,5 Α Γιος   /  37,5 Β Γιος

ο Β γιος είναι μακροχρόνιος άνεργος και έχει ΚΕΑ.

Έχει σε οικισμό αυθαίρετα: 

1) κατοικία προ 75  -80τ.μ

2) αποθηκη 1  -6τμ

3) αποθηκη 2  -4,5τμ

4 ) αποθηκη 3  -13,80τ.μ

5) στεγαστρο

Πως επιμερίζω τα πρόστιμα στα φύλλα καταγραφής

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.