Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

προφανως τα εχει   στο ίδιο οικοπεδο....

Για την "κυρια" κατοικια βαζεις ξεχωριστα φυλλα για τον δικαιουμενο μειωσης, αφου ειναι λιγωτερα απο 70.

Μπορει να ειναι και μοναδικη αρα πας με  κυρια και μοναδικη.

Προφανως θα εξετασεις και τους μειωτικους των αλλων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν καταλαβαίνω.

θα βάλω 1 φυλλ. κατ με ποσοστό του ανέργου, 1 φ.κ.  με το ποσοστό των υπολοίπους για την κατοικια

και ανάλογα 1 φ.κ. για τις αποθήκες με το ποσοστό του ανέργου, και 1 φ.κ.  με το ποσοστό των υπολοίπων;

 

Link to comment
Share on other sites

θες να ειναι "κυρια" και  για τον μακροχρονια ανεργο.

Ποιός διαμενει στο κτισμα  σαν κυρια κατοικια?

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

τακτοποιώ διώροφο κτίριο όπου υπάρχει βάσει αδείας: ισόγειο κατάστημα 150τμ, όροφος κατοικία 150τμ και ακολούθως οι εξής υπερβάσεις: αυθαίρετο πατάρι 60τμ με χρήση κατοικία, αυθαίρετη αποθήκη 145τμ και αυθαίρετο λεβητοστάσιο 17τμ. Οι ιδιοκτήτες (ζευγάρι από 50%) έχουν γιο ΑΜΕΑ με αναπηρία >67%. Το ερώτημά μου είναι αν η μείωση προστίμου λόγω ΑΜΕΑ είναι δυνατόν να εφαρμοστεί για κάθε χώρο που θα τακτοποιηθεί αφού η επικρατούσα χρήση είναι κύρια κατοικία. Παίζουν ρόλο τα μέγιστα τμ κύριας κατοικίας που αντιστοιχούν για το σύνολο των ατόμων της οικογένειας όπως έχω διαβάσει σε ερωταπάντηση του ΤΕΕ; (70τμ για το ζευγάρι και 15τμ για κάθε άλλο μέλος).

 

Ευχαριστώ.

Edited by aneida
Link to comment
Share on other sites

για την "κυρια" κατοικία, πας ιπο τους ορους του 103 παρ. 2

Με βαση τον νομο δεν εχει  "πλαφον"

Εχει, με βαση την "διερμηνευτικη" εγκ. 2 με την οποια συμπληρωσαν το νομο.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα ρωτάω ξανά γιατί δεν έλαβα απάντηση(διάβασα και τις προηγούμενες σελίδες, αλλά πάλι δεν..!). Έχω περίπτωση μακροχρόνια ανέργου όπου η κύρια και μοναδική του κατοικία έχει συνολικό εμβαδόν 200 τ.μ. εκ των οποίων 110 είναι βάσει οικοδομικής αδείας και 90 αυθαίρετα. Μετά την τροποποίηση με την εγκ 2 στο άρθρο 103 και τις παραπομπές στο άρθρο 100 παρ. 12, έχω χαθεί τελείως.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ανήκει στην περίπτωση των μακροχρόνια ανέργων με επιφάνεια <150,00τ.μ. για  την επιφάνεια των αυθαίρετων 40,00 τ.μ. ενώ για τα υπόλοιπα 50,00 τ.μ. σε άλλο Φ.Κ. χωρίς έκπτωση λόγω ειδικής ομάδας. Σωστά το αντιλαμβάνομαι ή ο έλεγχος έχει να κάνει με την επιφάνεια των 70,00τ.μ. την οποία ήδη έχει ξεπεράσει με την άδεια. Σας ευχαριστώ πολύ και ας δώσει τα φώτα του κάποιος! 

Link to comment
Share on other sites

On 26/9/2020 at 1:11 ΜΜ, ChristinaK said:

@cv01302

Δεν νομίζω ότι οφείλεται στο σύστημα-Το διαπίστωσα κι εγώ-είτε επιλέξεις "Μακροχρόνια Άνεργοι μέχρι 150 τ.μ." είτε "Μακροχρόνια Άνεργοι" το παράβολο υπολογίζεται 50€. Πιστεύω ότι πρέπει να το δώσεις για να μην ρισκάρεις την ημερομηνία υπαγωγής.Δεν γνωρίζω γιατί υπολογίζεται το ίδιο ενώ στο άρθρο αναφέρεται ότι το 50€ παράβολο αφορά μόνο την περίπτωση μέχρι 150 τ.μ. των παρ.6 και 7.Αλλά αφού το παράβολο επιδέχεται αναπροσαρμογή μετά την αρχική υποβολή,καλύτερα να το προωθήσεις για πληρωμή,για να μην ρισκάρεις την ημερομηνία...

υπαρχει ηδη αυτη η απαντηση απο την Χριστινα

κατα τα λοιπα

ή πας με τον νομο  χωρις πλαφον

ή με την εγκ. 2

εσυ αποφασιζεις.

υγ

εγω θα πηγαινα με τον νομο...κι ας με καλεσει στο μελλον να το διορθωσω εντος 30ημερων κάποιος ελεγκτης ...

έχοντας ολα τα δικαιωματα να καταθεσω αρνηση/ενσταση/αντιρηση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 24/9/2020 at 11:19 ΠΜ, MHD said:

Μια επιβεβαίωση παρακαλώ ..

Για μείωση σε μόνιμους κατοίκους ΘΡΑΚΗΣ, ισχύει μόνο για την ΚΥΡΙΑ κατοικία έτσι, ανεξάρτητα αν έχουν και άλλες κατοικιές καθώς και ανεξαρτήτως εισοδήματος;

(αφορά μια κατοικία 80τμ(κύρια εδώ και 50 χρόνια που έκανε προσθήκη 28τμ) σε χωριό, αλλά ο παππούς ιδιοκτήτης της έχει στο Ε9 και μερίδιο 50% στο μη ηλεκτροδοτούμενο πατρικό του σπίτι {στο ίδιο χωριό από μισό με τον αδερφό του})

εδιτ: στο οικόπεδο εκτός από την κατοικία που χει αυθαιρεσίες, έχει ως κλασικό σπίτι σε χωριό  και αποθήκες από το 1973 (μεγάλες: αγροτικά μηχανήματα 115τμ, και πρώην στάβλος για αγελάδες 80τμ, και αποθήκη για τροφές/σανό κλπ 40 τμ) αυτές εμπίπτουν στην μείωση ;

Για το 1ο ερώτημα : Ναι. Δεν παίζει ρόλο το εισόδημα, ούτε αν εχει άλλες κατοικίες στην κατοχή του. Αρκεί να δηλώνεται στο Ε1 σαν ΚΥΡΙΑ κατοικία.
ΑΛΛΑ αν λάβετε υπόψην την εγκ. 2 θα πρέπει να ελέγξετε σύμφωνα με το πλαφόν των τ.μ. και επομένως χρειάζεται να ελέγξετε αν έχει παιδιά και πόσα είναι αυτά? Τα 28 τ.μ. που αναφέρετε συμπεριλαμβάνονται στα 80 τ.μ. ή είναι επιπλέον? Υπάρχει ΟΑ? Για ποιο εμβαδόν?
Ειδάλλως, ακολουθείτε το Νόμο όπως έχει επανειλλημένα εξηγήσει ο dimitris GM στις προηγούμενες σελίδες του νήματος χωρίς πλαφόν στα τ.μ..

Για το ερώτημα στο edit, δείτε λίγο την ερωταπάντηση του ΤΕΕ Πελοπ. #1810, η οποία όμως δεν παύει να είναι απλά η γνώμη και ερμηνεία ενος τμήματος του ΤΕΕ και ίσως σε περίπτωση ελέγχου να αμφισβητηθεί. Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση  και δεν έχω καταλήξει ακόμη πώς θα υπολογίσω το πρόστιμο.

Κάποιος άλλος συνάδελφος ίσως να μας πει τη γνώμη του?

 

Edited by Δωροθέα Βουρμά
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.