Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

Στο παρόν νήμα θα συζητούνται θέματα σχετικά με το Άρθρο 103 (Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού) του Ν. 4495/17.  


 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στην ομάδα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πληρώνουν κατά το νόμο 20% του προστίμου και κατά το Παράρτημα του νόμου 50%.

Επιλέγουμε την πρώτη κουρτίνα, με την οποία συμφωνεί και το σύστημα του ΤΕΕ ...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

Η απορία μου για το άρθρο αυτό όσο αφορα τα άτομα με αναπηρία είναι ότι αναφέρεται μόνο για κύριες κατοικίες ή μπορεί να είναι για οποιαδήποτε αυθαιρεσία όπως εξοχική κατοικία, υπηρεσίες κτλ? Επίσης, εαν η αυθαιρεσία είναι στο όνομα του άνδρα και την αναπηρία την έχει η γυναίκα του και έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 24.000€ μπορούν να την πάρουν την έκπτωση?

Edited by konspsal
Link to comment
Share on other sites

αρθρο 103

α] ατομα  ΑΜΕΑ με 80% και πανω ..κλπ και προσωπα που επιβαρυνονται.....ανεξαρτητως περιορισμου κυριας...

 

β] ΑΜΕΑ  με 67% κι ανω...και προσωπα  που επιβαρυνονται με ατομικο  εισοδημα  εως 18.000

ή οικογενειακο  εως  24.0000 για την κυρια κατοικια

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Επομένως Δημήτρη συμφωνείς ότι εάν την αναπηρία την έχει το άλλο "μέλος" του ζευγαριού από αυτόν που είναι ο ιδιοκτήτης (πρόσεξες δεν έχω βάλει άντρας ή γυναίκα..) μπορεί να δωθεί η έκπτωση αμεα?

Να το πω απλά: ο σύζυγος αμεα και η σύζυγος ιδιοκτήτρια, παίρνουν την έκπτωση? 

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Εκπτωση παιρνουν

το προσωπο το ιδιο  που ειναι ΑΜΕΑ, που εχει αυθαιρεσια σε δικο του ακινητο

 

ο/η   συζυγος που ειναι μη ΑΜΕΑ για δικη του αθαιρεσια σε δικο του ακινητο,   επειδη τον επιβαρυνει ο αλλος. 

 

το αρθρο ειναι σαφες...παρομοιο με το παληο 17/α και β.

 

υγ

αυτο που δεν βλεπω να υπαρχει πλεον, ειναι η παρ. 4 του παληου 17  που αφορουσε τα τεκνα παλιννοστουντων...

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άτομα των παραγράφων 6 και 7 (μακροχρονια ανεργοι, δικαιουχοι Κοινωνικου Εισοδηματος Αλληλεγγύης) το ειδικό πρόστιμο που καταβάλλεται εφάπαξ είναι το ποσό των 50 ευρώ!!!! 

Μήπως πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Link to comment
Share on other sites

σωστα, υπο ορους...

και

 

μια  επισημανση για το αρθρο 103

 

Άρθρο 103
Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού

  
6. Μακροχρόνια άνεργοι για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό τρι- άντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.
7. Άτομα τα οποία είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Ει- σοδήματος Αλληλεγγύης, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.
8. Για τα άτομα των παραγράφων 6 και 7 του παρόντος άρθρου το ειδικό πρόστιμο που καταβάλλεται εφάπαξ είναι το ποσό των πενήντα (50) ευρώ, εφόσον η κύρια κατοικία τους έχει εμβαδόν έως και εκατόν πενήντα
(150) τ.μ..

9. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις αιτήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 125 του παρόντος.

 

δλδ

ισχυουν μετα  απο   αιτημα επανυπολογισμου κατα το αρθρο `125

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

επειδή μας διαβάζουν και ιδιώτες ο νόμος έχει έτσι (και δεν ισχύει πάντα το 50€)

6.     Μακροχρόνια άνεργοι για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.

7.     Άτομα τα οποία είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.

8.     Για τα άτομα των παραγράφων 6 και 7 του παρόντος άρθρου το ειδικό πρόστιμο που καταβάλλεται εφάπαξ είναι το ποσό των πενήντα (50) ευρώ, εφόσον η κύρια κατοικία τους έχει εμβαδόν έως και εκατόν πενήντα (150) τ.μ..

 

9.      Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις αιτήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 125 του παρόντος. (σ.σ δηλώσεις του Ν 4178/13)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για μονογονεική οικογένεια , η μητέρα έχει 25% απο κληρονομιά του συζύγου και η κόρη το 75%. Η μητέρα έχει και άλλη κατοικία στο όνομά της ενώ η κόρη μόνο το ανωτέρω ποσοστό χωρίς τίποτα άλλο στο όνομά της.

Για να πάει στο 30% το πρόστιμο, μπορεί να υποβάλλει δήλωση αυθαιρέτου η κόρη με το ποσοστό του 75% ή πρέπει να πάρει και το υπόλοιπο 25% της μητέρας έτσι ώστε να της ανήκει το 100% της μοναδικής οικίας που θα είναι και κύρια και να μην εμπλέκεται η μητέρα με δεύτερο ακίνητο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.