Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

On 27/4/2018 at 11:26 ΠΜ, dimitris GM said:

επειδη συμπληρωσες το αρχικο ερώτημα...

να επισημανω οτι:

Η ερωτηση αφορουσε για μονιμους κατοικους Θρακης...σε αυτην απαντησα.

Το "πλαφον" των 150 τμ. το βαζει το αρθρο 103 παρ. 8  μονον για τις παρ. 6 και 7  του 103.

 

Σαφώς, το παράδειγμα των 150 τ.μ. το έδωσα για να δικαιολογήσω το γεγονός ότι το πλαφόν της κύριας κατοικίας πρέπει να εξετάζεται χωριστά, αναλόγως το άρθρο και την περίπτωση που εξετάζουμε και όχι συνολικά για όλο το νόμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλησπέρα σας μπορεί η κόρη άγαμη με εισόδημα 15000 ευρώ να πάρει την έκπτωση του άρθρου 103 εαν φορολογικα επιβαρυνεται απο τον πατερα της που εχει 67 % αναπηρια με εισόδημα 30.000 ευρώ ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Το ερώτημά μου αφορά στα εξής:

1. Μονοκατοικία (όχι κύρια και αποκλειστική) συνιδιοκτησία 50% τέκνο παλιννοστούντος και 50% μη παλιννοστούντους (σύζυγος).

Ωφελούνται συνολικά από την έκπτωση;

2. Ως προς τα παραστατικά που τεκμηριώνουν το δικαίωμα:

Επαρκούν τα πιστοποιητικά πλησιέστερων συγγενών του παππού και της γιαγιάς (που ήταν Πόντιοι) και η βεβαίωση από την Περιφέρεια;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στην παρ. 4 του αρθρου 17 του 4178, υπήρχε  ρυθμιση για "τεκνα  παλλινοστουντων"...για την "κυρια"  κατοικια τους.

Στο  αρθρο  103  του 4495  δεν υπαρχει αυτη η παραγραφος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

3. Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους, καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. 

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πλέον την έκπτωση δικαιούνται μόνο οι παλιννοστούντες και όχι τέκνα ή εγγόνια;

Συγγνώμη αν επαναλαμβάνω και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα έχω αυθαίρετη κατοικία 80 τμ και αποθήκη 8τμ . Όλα αυτά σε εκτός σχεδίου περιοχή και χωρις Ο.Α. . Ο ιδιοκτήτης είναι μακροχρόνια άνεργος και η κατοικία αυτή είναι κύρια και μοναδική (δεν έχει άλλα ακίνητα ούτε τέκνα ούτε σύζυγο).

1η ερώτηση: Βάζω στο πρώτο Φ.Κ. τα 70 τμ ως κύρια και μοναδική κατοικία και με ειδικές συνθήκες «μακροχρ. άνεργος» και στο 2ο Φ.Κ. βάζω τα υπόλοιπα 10τμ και την αποθήκη ως Άλλη κατοικία και με ειδικές συνθήκες «μακροχρ. άνεργος»

2η ερώτηση: σύμφωνα με άρθρο 103,§6 πρέπει να δώσει εφάπαξ 50 €, οκ αλλά επειδή ο πελάτης θέλει να συνδεθεί με δίκτυα κοινής ωφελείας πρέπει να πληρώσει σύμφωνα με 105,§3, την 1η δόση...δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά θα πληρώσει αυτά τα 50 ευρώ και την 1η δόση, σωστά?

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

απο  την αναρτηση του καν62

 

6.   Μακροχρόνια άνεργοι για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.

7.   Άτομα τα οποία είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης. Κατά τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων.

8.   Για τα άτομα των παραγράφων 6 και 7 του παρόντος άρθρου καταβάλλεται παράβολο ποσού πενήντα (50) ευρώ, εφόσον η κύρια κατοικία τους έχει εμβαδόν έως και εκατόν πενήντα (150) τ.μ.

9.   Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις αιτήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 125 του παρόντος.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημητρη σ' ευχαριστώ, τα έχω διαβάσει απλά η ερώτηση μου είναι αν κάλως χώρισα τα τετραγωνικά σε δύο φ.κ. και δεν τα έβαλα όλα ως κύρια και μοναδική και αν τελικά θα πληρώσει 50 ευρω συν 1η δόση (ή μόνο τα 50) για τη συνδεση.

Link to comment
Share on other sites

δικαιουσαι μεχρι και  150 τμ. για την "κυρια"

πληρωνεις τα 50  ευρω και μετα απο 2 χρονια  το 20%

Αν υπαρχει θεμα για το  30%  που πρεπει να πληρωθει, αυτο θα ειναι για την αποθηκη.

[δλδ αν δεν ειχες την αποθηκη...ποιό 30% θα πληρωνες για την συνδεση, αφου εχεις αναστολη καταβολης για 2 χρονια???]

ας μας πει τη γνωμη του καποιος συν.

εδιτ

δες και το αρθρο 83

10.          Μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου ή ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) αυτού ή κατ’ εξαίρεση μετά την καταβολή του παραβόλου στις περιπτώσεις ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπα των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 103, επιτρέπεται, για το ίδιο χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον παρόντα, κατά το ποσοστό ιδιοκτησίας που του αντιστοιχεί η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση, τη δε υποχρέωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αναλαμβάνει ο νέος κύριος με ειδική μνεία στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για την τακτοποιηση κυριας κατοικιας Δικαιούχου ΚΕΑ εκτος του Ε1,για την πιστοποιηση οτι ειναι ΚΕΑ τι δικαιολογητικο υποβαλλουμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.