Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι. Εχω μπερδευτει λιγο με τους παλλινοστουντες. Οποιος εχει γεννηθει για παραδειγμα στη βορεια ηπειρο και μενει αρκετα χρονια εδω και εχει βγαλει ελληνικη ταυτοτητα παει στο δημο και λεει ειμαι Ελληνας και του δινουν βεβαιωση παλιννοστουντα?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Πρόκειται για αυθαίρετες αποθήκες  επιφάνειας 27,00 τ.μ. στο Δώμα κατ' επέκταση του χώρου της απόληξης του κλιμακοστασίου.

Ο ένας από τους Συνιδιοκτήτες  της τετραώροφης πολυκατοικίας  και των κοινόχρηστων (πολυκατοικίας)  αυθαίρετων κατασκευών (αποθήκες) στο Δώμα έχει ποσοστό αναπηρίας > 80%.

Για τον  υπολογισμό του προστίμου θα αναγραφούν τόσα φύλλα καταγραφής όσα και οι Συνιδιοκτήτες ανάλογα πάντα με το ποσοστό τους.

Είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη στο ένα φύλλο καταγραφής η αναπηρία λόγω του ότι θα υπολογιστούν ως χώροι κύριας χρήσης ( στην Τεχνική Έκθεση θα αναγραφούν χώροι βοηθητικής χρήσης όπως υφίστανται)  παρόλο που δεν είναι κατοικία ;

Επίσης δεν έχω καταλάβει πλήρως την παρ. 4 του άρθρου 97  όπως προστέθηκε με το Ν. 4546/2018   " Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος "

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει ο ένας συγκύριος την αναπηρία και για τον υπολογισμό του προστίμου στο σύνολο των αυθαίρετων αποθηκών στο Δώμα  και όχι στο ποσοστό που του αντιστοιχεί ;

 

 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται καταρχάς να κάνεις ξεχωριστό φύλο για κάθε συνιδιοκτήτη. Απλώς η έκπτωση γίνεται στο μέρος που αναλογεί στους συνιδιοκτήτες που τη δικαιούνται. Υποθέτω οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται έκπτωση. Οπότε αν η υπαγωγή σου αφορά 1 χώρο 27τμ όπως λες και έστω ο συνιδιοκτήτης που δικαιούται την έκπτωση έχει ποσοστό πχ 20%, θα βάλεις σε ένα φύλο 27*20%=5,4τμ τσεκάροντας με αναπηρία και σε 2ο φύλο τα υπόλοιπα 21,6τμ χωρίς έκπτωση.

Τα πρόστιμα πάντα χρεώνονται σε αυτόν που κάνει τη δήλωση. Αν στη δήλωσή σου βάλεις όλους τους συνιδιοκτήτες (που είναι και το σωστό εφόσον σε εξουσιοδοτούν όλοι) θα είναι όλοι υπόχρεοι.

Link to comment
Share on other sites

αλλά το αρθρο 103  αναφερεται σε ΑΜΕΑ 80%  και ανω

"ανεξαρτητως περιορισμου κυριας κατοικιας"

δλδ ανεξαρτητα απο το αν ειναι ή οχι κυρια κατοικια.

Δεν βλεπω πώς θα παρει την  έκπτωση για αυτη την "αποθηκη"

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη τον ίδιο προβληματισμό έχω για το ερώτημα της συναδέλφου. Μια πρόταση είναι να αναγραφεί στην τεχνική εκθεση ότι η επικρατούσα χρήση στο ακίνητο είναι η κατοικία και οι αποθήκη αποτελεί βοηθητική- χρήση της, η οποία προφανώς δεν αλλοιώνει την κύρια χρήση (κατοικία). 

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, dimitris GM said:

.....Δεν βλεπω πώς θα παρει την  έκπτωση για αυτη την "αποθηκη"

Πολύ ορθώς!

10 ώρες πριν, Pavlos33 said:

..... Μια πρόταση είναι να αναγραφεί στην τεχνική εκθεση ότι η επικρατούσα χρήση στο ακίνητο είναι η κατοικία και οι αποθήκη αποτελεί βοηθητική- χρήση της, η οποία προφανώς δεν αλλοιώνει την κύρια χρήση (κατοικία). 

Μάλλον δεν αρκεί καθότι, "πολυκατοικία", δηλαδή, με πολλές ΟΙ και η συγκεκριμένη στους "κοινόχρηστους χώρους", δηλαδή, εκτός σύστασης και χωρίς χιλιοστά, χωρίς να είναι έστω παρακολούθημα ΟΙ (...μεγάλο ρίσκο για το μηχανικό Vs μεγάλο όφελος για τον ιδιοκτήτη)...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις διότι βοήθησαν στο να υπολογίσω το πρόστιμο με τον ορθότερο τρόπο σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Κατέληξα στο  να μη χρησιμοποιηθεί η αναπηρία για τις αποθήκες στο Δώμα .

Θα υπολογιστεί το πρόστιμο χωρίς καμία έκπτωση λόγω αναπηρίας. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Σε περίπτωση δικαιούχου ΚΕΑ, πάνω στο έγγραφο του ΚΕΑ αναγράφει τη διεύθυνση κατοικίας η οποία είναι ίδια με το προς ρύθμιση αυθαίρετο. Θεωρείται οτι είναι αρκετό ή χρειάζεται επιπλέον έγγραφο για να δικαιολογηθεί ή κύρια κατοικία, λαμβάνοντας υπόψη οτι το 103 δεν αναφέρει συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βάζω και το Ε1 που αναγράφεται η κύρια κατοικία του ιδιοκτήτη. Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση, ποιο έγγραφο ΚΕΑ υποβάλλεις συνάδελφρε? Βγαίνει ηλεκτρονικά ή από κάποια υπηρεσία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.