Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 103 - Ν. 4495/17] Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού


Recommended Posts

Γιατί " κόκκινη κάρτα" dimitrisGM?

To 103/1 μιλάει για ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ανεξαρτήτως περιορισμού κύριας κατοικίας...

Προφανώς από ότι καταλαβαίνω αν ο ιδιοκτήτης εξασφαλίσει γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας άνω του 80%

μπορώ να πάρω την έκπτωση του Νόμου....

Link to comment
Share on other sites

εγω διαβαζω 67%    και αριθμητικως και ολογραφως

 

Αρα καπου υπαρχει το 80% και δεν το βλεπω.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστά διαβάζεις 67%

Αυτό που ρωτάω είναι ότι για να μπορώ να χρησιμοποιήσω το 103/1 και να πάρει την έκπτωση του Νόμου θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει γνωστοποίηση αναπηρίας του αδερφού του (εξαρτώμενο μέλος) άνω του 80%.....κανονικά

με την υπάρχουσα κατάσταση του 67% δεν μπορεί να πάρει την έκπτωση....

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM 

Τα αυθαίρετα είναι: 

Αλλαγή χρήσης υπογείου από βοηθητική σε κύρια (Το υπόγειο είναι παρακολούθημα Ο.Ι.-διαμερίσματος του ισογείου), Μετατροπή χώρου εκατέρωθεν νόμιμης στέγης χωρίς χρήση σε χώρο κύριας χρήσης (ο χώρος αυτός περιγραφόμενος ως σοφίτα στη σύσταση αλλά απλά σαν στέγη στην οικ. άδεια είναι παρακολούθημα Ο.Ι.-διαμερίσματος του Α ορόφου), αποθήκη-λεβητοστάσιο στον περιβάλλοντα χώρο (προφανώς κοινόχρηστη) και κάποιες λοιπές παραβάσεις. 

Το σημείο που βλέπω πάτημα στο νόμο για να ακολουθήσω τη διαδικασία που περιέγραψα πριν είναι αρ. 100 παρ.13 , αν και πιστεύω ότι δεν αναφέρεται σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση.

edit

Απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντί να χωρίζω σε φύλλα καταγραφής εξ' ημισείας τα αυθαίρετα, να αποδώσω στον κάθε έναν τα αυθαίρετα που του αναλογούν βάση αυτών που θα πάρει στην πορεία)

Edited by Tekton85
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας,

τι γίνεται όταν υπάρχουν πολλοί εξαδιαιρέτου συνιδιοκτήτες κατοικίας που ο καθένας έχει διαφορετικά μειωτικά κριτήρια.

εχω περίπτωση όπου υπάρχουν 5 συνιδιοκτήτες (μητέρα και 4 ενήλικα παιδιά της) οι οποίοι ζουν σε ένα κτίριο διώροφο κτίριο κατοικίας. έχουν γινει αρκετές αυθαιρεσίες.

Η μητέρα είναι πολύτεκνη, ο γίος Α είναι τρίτεκνος, ο γίος Β είναι άνεργος και τρίτεκνος, ο γίος Γ είναι πολύτεκνος και άνεργος, ο γιός Δ δεν έχει κανένα μειωτικό κριτήριο. Ο καθένας έχει εξαδιαραίτου το 1/5.

σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω την κάθε κατηγορία αυθαιρεσίας και να την τεμαχίσω σε 5 φύλλα καταγραφής και το καθένα να έχει το δικό του μειωτικό.

πχ έχω υπέρβαση δόμησης / κάλυψης 50 μ2 κατοικίας και σκέφτομαι να την χωρίσω σε 5 ΦΚ

1 ΦΚ 10 μ2 (50/5), ΥΔ, ΥΚ, με πολυτεκνία

1 ΦΚ 10 μ2, ΥΔ, ΥΚ με τριτεκνία

1 ΦΚ 10 μ2 ΥΔ, ΥΚ με ανεργία

Κ.ο.κ

είναι σωστό αυτό ?

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση έκανα ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Μάλιστα επικοινώνησα και με το ΤΕΕ και μου είπαν ότι είναι σωστό (όχι ότι λέει κάτι ιδιαίτερο αυτό βέβαια).

Όπως και  να χει δεν βλέπω κάποιον άλλο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημερα, έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα ποστς σχετικά με τους τρίτεκνους και οι περισσότερες απαντήσες λένε ότι τα τέκνα πρέπει είναι προστατευόμενα.

Δεν έχω πειστεί  ότι αυτό είναι το ορθό, καθώς δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά στο νόμο:

Τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως εικοσιπέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριαςκατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων.

 

τι λέτε?

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος τι δικαιολογητικά ανεβάζουμε για δικαιούχους ΚΕΑ; και ποιο είναι το διάστημα που πρέπει να είναι δικαιούχος για να μπορεί να πάρει την έκπτωση; έχω περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ήταν δικαιούχος από 9/17 (απόφαση με 12μηνη ισχύ-οπότε έως 9/18) αλλά επειδή δεν ανανέωσε την κάρτα ανεργίας θα δικαιούται ξανά το ΚΕΑ από 2/19. Η αρχική υπαγωγή στον 4495 έγινε πριν ένα μήνα περίπου, που τυπικά δεν ήταν δικαιούχος (εφόσον δεν ανανέωσε ΟΑΕΔ)), οπότε πρέπει πολύ άμεσα να βγει το πρόστιμο για να πληρωθεί η πρώτη δόση, αλλά δεν μπορώ πουθενά να βρω μια σαφή απάντηση, και ο μοναδικός (!) υπάλληλος του ΥΠΕΝ που ασχολείται με τον 4495 μονίμως απουσιάζει...Μήπως έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

5. Τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως εικοσιπέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων.

Δηλαδή για δικαιολογητικά Ε1, Ε9 και εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους, σωστά;

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τετραγωνικά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.