Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 104 - Ν. 4495/17] Συμψηφισμός καταβληθέντων προστίμων


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Χρονιά Πολλά και καλή χρονιά,

Επειδή και εγώ έχω αντιμετώπιση ουκ λίγες φόρες περιπτώσεις που αναφέρατε με λαθεμένες δηλώσεις του 3843/2010 και έχοντάς διαβάσει και ξανά διαβάσει το Ν.4495/2017  και έχοντας ρωτήσει και στην πολεοδομία δεν ξέρω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι στο παρόντα Ν.4495/17 μπορεί να συμψηφιστούν τα πρόστιμα των περαιωμένων δηλώσεων του 3843/2010. Στην πολεοδομία μ είπαν ότι είχε μια διευκρίνηση από το Τ.Ε.Ε και ότι είναι δυνατόν με ευθύνη του μηχανικού  αλλά ο φάκελο παραμένει στην πολεοδομία δεν γίνεται οριστική απενταξη όπως στις μη περαιωμένες. Θα ήθελα την άποψη σας αν είναι δυνατών γιατί με τη πολυνομία που υπάρχει μπορεί κάτι να  μην έχω δει καλά.  Έχετε επαναλαμβανόμενα αναφερθεί στο θέμα και εκφράζετε  μεγάλη βεβαιότητα που δεν κατάφερα να καταλάβω που την στηρίζετε νομοθετικά. 

Ευχαριστώ πολύ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να κάνω μια ερώτηση .. δύσκολη? Μετά από μια συζήτηση με μια πολεοδομία, και μετά από διάβασμα, αρχίζει να μου φαίνεται ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα άρθρα 104 και 88 του Ν 4495/17 με τις τροποποιήσεις τους, πρακτικά ... από λάθος προφανώς φαίνεται να μην προκύπτει συμψηφισμός για τα περαιωμένα του 3843??

 

 

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Βασικά έπεσα σε λούμπα από υπηρεσία δόμησης. Η οποία βασίστηκε μόνο στο άρθρο 88 περ. 2 για να το πει αυτό. 

Όμως και εγώ όλο το απόγευμα το ξαναδιάβαζα, στο άρθρο 104 που περιγράφεται ο συμψηφισμός δεν διαχωρίζονται περαιωμένα και μη. 

Στο άρθρο 88 πάλι, αυτοί κόλλησαν στην περίπτωση 2, όπου δηλαδή στα μη περαιωμένα δίνει τη δυνατότητα επαανυποβολής με συμψηφισμό κλπ. και αυτομάτως θεωρούν ότι απαγορεύεται στην περ. 1. Το οποίο τώρα ξανακαταλήγω ότι είναι αυθαίρετο, το να υποθέτουν δηλαδή ότι απαγορεύεται. Απλά στην περίπτωση 2 επειδή πρόκειται για μη περαιωμένα με οφειλές, γίνεται αναλυτική περιγραφή των επιλογών και του τρόπου συμψηφισμού.

Αυτοί πάλι το ερμηνεύσαν : αφού περιγράφεται μόνο στην περ. 2, σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται στην περίπτωση 1. Το οποίο είναι ερμηνεία τους αλλά δε μου φαίνεται σωστή όσο τα ξαναέβλεπα το απόγευμα.

 

Link to comment
Share on other sites

την τροποποίηση της παρ. 2, την ελαβες υπόψη σου?

[απο το αρχειο του καν62]

2.   Περίπτωση 2 : Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων 3843/2010 (Α62), 4014/2011 και 4178/2013.

 

Στις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή στις διατάξεις διατήρησης, ρύθμισης ή αναστολής επιβολής κυρώσεων των νόμων 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013, δηλαδή δεν έχει καταβληθεί το σύνολο του ενιαίου ειδικού προστίμου και δεν έχουν αναρτηθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στοιχεία στο πληροφοριακό σύστημα, είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή, καταβληθέντα ποσά στο πλαίσιο των προηγούμενων νόμων υπαγωγής συμψηφίζονται με το οφειλόμενο ενιαίο πρόστιμο, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Αν από τον επανυπολογισμό προκύπτει ότι τα ήδη καταβληθέντα υπερβαίνουν το ποσό του προστίμου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δεν αναζητούνται.

Για τις περιπτώσεις υπαγωγής του ν.3843/2010 (Α62), για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται εφάπαξ, µε χρήση του κωδικού πληρωμής σε τράπεζα που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή, μέχρι τις 30.6.2019.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να ρωτήσω : σε κατοικία του 1990 χωρίς άδεια που επεβλήθη πρόστιμο ανέγερσης ή διατήρησης του 1337/83 και οι πληρωμές αφορούν πρόστιμο ΙΚΑ το οποίο και πληρώθηκε, 
οι πληρωμές αυτές συμψηφίζονται; 
που μπορώ να δω συγκεκριμένα ποιες πληρωμές συμψηφίζονται;
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 όχι του ΙΚΑ δεν συμψηφίζονται κατά την άποψη μου.

δημητρη για  πιο πάνω σχόλιο: αφορά στην περίπτωση που δε θέλει κανείς να μπει στο 4495 θαρρω.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

On 21/3/2019 at 12:44 ΜΜ, Ζoi said:
Συνάδελφοι Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να ρωτήσω : σε κατοικία του 1990 χωρίς άδεια που επεβλήθη πρόστιμο ανέγερσης ή διατήρησης του 1337/83 και οι πληρωμές αφορούν πρόστιμο ΙΚΑ το οποίο και πληρώθηκε. Οι πληρωμές αυτές συμψηφίζονται; 
Που μπορώ να δω συγκεκριμένα ποιες πληρωμές συμψηφίζονται;

Μήπως έχει άλλο πρόστιμο για την ανέγερση και διατήρηση και άλλο (επιπλέον) για το ΙΚΑ;

Τα πρώτα συμψηφίζονται. 

Τότε ήταν σε δραχμές. Σήμερα σε Ευρώ τα ποσά αξίζει να τα βάλεις για συμψηφισμό;

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν 3  περίοδοι  για το θεμα του υπολογισμου πρoστιμων

-Β 468/2004, για   αυθαιρετα,  μεχρι 31-12-003

- αρθρο 27 του 4014/11

- αρθρο 26 του ν. 4178, απο 8-8-2013

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.