Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 104 - Ν. 4495/17] Συμψηφισμός καταβληθέντων προστίμων


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά..Έκανα τη βλακεία και ενώ είχα έτοιμη τη μελέτη στατικής επάρκειας μπερδεύτηκα και δεν πάτησα το κατάλληλο κουμπί για ταυτόχρονη υποβολή και δεν πήρα την έκπτωση του 10%.Και είναι κρίμα γιατί ο ιδιοκτήτης χάνει πάνω από 1500 ευρώ έκπτωση και ακόμα και αν κάνω νέα δήλωση χάνει το παράβολο που πλήρωσε των 500 ευρώ.τι να κάνω?Να κάνω νέα δήλωση και να δηλώσω το πληρωμένο παράβολο στις παλαιότερες πληρωμές να αφαιρεθεί,να ζητήσω να γίνει επιστροφή του παραβόλου ή υπάρχει τρόπος να με γυρίσουν σε κατάσταση αρχικής υποβολής για να πατήσω το κουμπί?Πως την πάτησα έτσι...Ειλικρινά και το έψαξα υποτίθεται καλά..Σας παρακαλώ πολύ απαντήστε κάποιος κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό... :sad:  :sad:  :sad:  :sad:  :sad:  :sad:  :sad:  :sad:

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη λύση είναι να μιλήσεις με το ΤΕΕ και να τους εξηγήσεις την κατάσταση για να στο γυρίσουν αν μπορούν σε αρχική

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους

 

έχω ένα ντελικάτο ερώτημα.

Εμφανίστηκε πελάτης με αυθαίρετο ο οποίος έχει παράλληλα πληρώσει και πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για αυτό. Φυσικά συμψηφίζονται με το πρόστιμο που θα βγει στον 4495. Μου έστειλε τις αποδείξεις πληρωμής στην εφορία όμως δεν εξάγω συμπέρασμα ότι οι πληρωμές αυτές είναι για το συγκεκριμένο αυθαίρετο, δεδομένου ότι έχει και άλλο ακίνητο αυθαίρετο με επίσης πληρωμές ανέγερσης και διατήρησης. Ζητάω υπεύθυνη δήλωση του για το σύνολο των ποσών και την αντιστοιχία τους με το συγκεκριμένο ακίνητο που γίνεται ο συμψηφισμός και καθάρισα; ή υπάρχει ευθύνη στον μηχανικό αν οι αποδείξεις αυτές είναι από άλλο αυθαίρετο; (είτε από λάθος του ή επίτηδες)

Link to comment
Share on other sites

...δλδ εσυ θεωρεις οτι

απο τα χαρτια που σου εδωσε δεν ειδες σε ποια αυθαιρετα αφορουσαν οι καταβολες..

και εκανες  "λαθος"

 

δεν υπαρχει το ερωτημα (είτε από λάθος του ή επίτηδες)

 

Υπαρχει μονον "λαθος εξ επιτηδες"

 

9628657391566471788.jpg

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

και όμως στο συμπάν των αυθαιρέτων υπάρχουν ιστορίες ζωής με εξηγήσεις συνήθως πέρα από τις προφανείς.

Στην περίπτωση αυτη ο ιδιοκτήτης έχει 2 όμορες ιδιοκτησίες. Στην μία έχει κατακευάσει 1 αυθαίρετη κατοικία προ του 75 ενώ στην άλλη έχει κατακευάσει 1 αυθαίρετο γκαράζ και 1 αυθαίρετη αποθήκη το 1990 λειτουργικά συνδεδεμένα με την κατοικία. Η πολεοδομία έχει κάνει αυτοψία το 1992 και έχει καταγραψει τις αυθαιρεσίες σαν να είναι σε 1 οικόπεδο όμως. Βγήκε και το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης συνολικά το οποιο πληρώνεται από τότε. Η τακτοποίηση που γίνεται τώρα αφορά σε 2 ιδιοκτησίες φυσικά. Η πρώτη με την αυθαίρετη κατοικία προ 75 με παράβολο/πρόστιμο 250 ευρώ κ η δεύτερη με το γκαραζ κ αποθήκη με προστιμο 2.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης θέλει και δικαιούται συμψηφισμό. Με τι όμως; με όλες τις πληρωμές που έχει κάνει; αλλιώς πως ξεχωρίζουν οι επί μέρους; ( φύλλο υπολιγισμού προστιμού δεν υπάρχει στον φάκελο πολεοδομιας κ αυτοψίας). Εξού και το "ντελικάτο ερώτημα".

Καμμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

δλδ εννοεις οτι,

αυτοι οι .....ντελικατοι υπαλληλοι της ΥΔΟΜ

δεν μπορουν να ξεχωρισουν και να ελεγξουν σε "ποιά" ακριβως αυθαιρεσια αντιστοιχει μια καταβολη...

αρα,

ο σχετικος φακελλος παραμενει ανημερωτος, με κινδυνο να βρεθουν  οι ιδιοι  "υπολογοι",

επειδη δεν ελεγξαν αν εχουν πληρωθει τα προστιμα

ή να ελθει νεος υπαλληλος, να τα ξανακαταλογισει..

Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομή ενός ιδιοκτήτη, είχε γίνει περαίωση του Ν.3843/10 (πληρώθηκε όλο το ποσό) για αλλαγή χρήσης υπογείου χώρου από βοηθητικό σε κύριο (κατοικία). Η διαδικασία είχε γίνει από άλλο συνάδελφο μηχανικό. Τώρα, μου ήρθε ο ιδιοκτήτης και ζητά να προχωρήσουμε σε τακτοποίηση με το Ν4495/17 για υπόλοιπες αυθαιρεσίες (τμήμα χώρου εσοχής που ενσωματώθηκε σε κατοικία, υπερύψωση στέγης). Στην δήλωση που θα γίνει, θα συμπεριλάβω και την αλλαγή χρήσης του υπογείου και θα αφαιρέσω τα ποσά της δήλωσης - περαίωσης Ν.3843/10;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.