Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 107 - Ν. 4495/17] Ενέργειες αρμόδιων Υπηρεσιών


Recommended Posts

Θυμίζω ότι, σταδιακώς οι δήμοι ενημερώνονται για τις υπαγωγές στους νόμους ρύθμισης αυθαιρεσιών.....

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 τι μας τα θυμισες τωρα ...:smile:

αρθρο 105

4.   Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης πριν από τις 28.7.2011, που εξαιρούνται από την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος ή εξαιρέθηκαν από την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3843/2010 (Α62), 4014/2011 (Α209) και 4178/2013 (Α174), δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ κ.λπ.) και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και άλλα ανταποδοτικά τέλη. Φόροι, τέλη και πρόστιμα που καταβλήθηκαν δεν αναζητούνται. Η αλλαγή χρήσης δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του τέλους του άρθρου 24 του ν.2130/1993 (Α62), καθώς και των τελών του ν.25/1975 (Α74) και του άρθρου 25 του ν.1828/1989 (Α2) και δεν επιβάλλονται αναδρομικά διαφορές που προκύπτουν ως προς το ύψος των τελών ούτε και σχετικές προσαυξήσεις οι οποίες προέρχονται από την αλλαγή χρήσης.

Ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής των αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης είναι η 8.8.2013.

 

Το Τ.Ε.Ε. αποστέλλει ανά εξάμηνο στους κατά τόπον αρμόδιους Ο.Τ.Α. στοιχεία των υπαγωγών προκείμενου να βεβαιωθούν τα αναλογούντα τέλη.

 

Η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε δηλούμενο κτίριο ή τμήμα αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος, μπορεί να γίνεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου ή την εξόφληση ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάθετος ιδιοκτησία (οικοδομή) χωρίς οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχει οικοδομική άδεια  του 1999 καί τακτοποιήθηκε με τον 4178/13 έχει λειτουργικά ανεξάρτητο διαμέρισμα ηλεκτροδοτημένο καί λειτουργικά ανεξάρτητο διαμέρισμα  με τελειωμένα επιχρίσματα. Για τους χρωματισμούς χωρίς χρηση ικρωμάτων τα κουφωματα τα δάπεδα χρειάζεται έγκριση εργασιων αποπεράτωσης αυθαιρέτου;  με σκοπό να ηλεκτροδοτηθεί.

Link to comment
Share on other sites

αν πρόκειται για ηλεκτροδότηση τμήματος της Ο.Α 1999 (χωρίς αυθαιρεσίες) πρέπει να θεωρήσεις το έντυπο της Ο.Α μέσω ΥΔΟΜ υποβάλλοντας  Υ.Δ ιδιοκτήτη (ότι έλαβε γνώση της τεχν έκθεσης του μηχανικού ... συνφωνεί κτλ) και Υ.Δ μηχανικού (περί τήρησης   των εγκεκρ μελετών )  και τεχνικής έκθεσης του μηχανικού περί τήρησης του περιγράμματος κτλ του τάδε διαμερίσματος του τάδε ορόφου κτλ και αποπεράτωσης των εργασιών που απαιτούν επίβλεψη κλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλησπέρα! στην εγκύκλιο 2, σχετικά με το άρθρο 107, παρ 5β αναφέρεται "...Αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες και ως εκ τούτου για τυχόν εκτέλεση εργασιών ακολουθούνται οι γενικές πολεοδομικές διατάξεις." Αυτό σημαίνει οτι τις αντιμετωπίζουμε σαν να έχουν νομιμοποιηθεί; επιτρέπονται δηλαδή εργασίες για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας (με την προϋπόθεση ύπαρξης υπολοίπου δόμησης κλπ) ; ή επιτρέπονται μόνο οι εργασίες του άρθρου 107 παρ 5 (αποπεράτωση, επισκευή, κατεδάφιση, στέγη υπό προϋποθέσεις, ενίσχυση) ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.