Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 107 - Ν. 4495/17] Ενέργειες αρμόδιων Υπηρεσιών


Recommended Posts

(το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα, σε γή  πεδο εκτός σχεδίου έχει εκδοθεί κοινοτικήή   άδεια για ισόγεια αποθήηκη.Το κτίσμα έχει περαιωθεί όοσο αφορα την θεμελίωση, το δάπεδο και τους φέροντες τοίχους και έμεινε σε εκρεμμότητα η στέγη (κατασκευή   1998).Το κτίσμα κατά το ή  μιση είναι εντός της απόστασης των 15μ από τα όρια.Η ερώτηση είναι εάν μπορώ να περάσω την αυθαιρεσία της εντός απόστασης Δ στον 4495 και στην συνέχεια να εκδώσω 1)άδεια προσθήηκης στεγης -τμημα της οποίας ευρή  σκεται εντός Δ- στο υπάρχον και 2)προσθή  κη κατ επέκταση κτίσματος σε νόμιμη θεση?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

Edited by NasosDimitrop
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σας,

είμαι νεα συνάδελφος και ήθελα τη βοήθειά σας.

Πρόκειται για υπογεια αποθήκη με αλλαγή χρήσης σε κατοικία.

τα θέματα είναι τα εξής:

1. έχουμε υπερβαση συντελεστη δόμησης 100%. έχει εξαντληθεί με την ισόγεια κατοικία του επάνω ορόφου. όποτε ανήκει στην κατηγορία 5 της τακτοποιησης που έχει προθεσμία τέλος σεπτέμβρη. χρονολογια παραβασης το 2001 που εκδόθηκε η άδεια.

2. η παραβαση δεν έχει αποπερατωθεί. έχουν χτιστεί τα εσωτερικά χωρίσματα και έχουν μπει τα υδραυλικά σε τουαλέτα. επίσης δεν προβλέπεται να ολοκληρώνεται σύντομα λόγω οικονομικών δυσχερειών.

 

Υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθεί και να βγάλουμε μετα αδεια αποπεράτωσης;

εαν τακτοποιησουμε με κατηγορία 5 ως αποπερατωμενο γνωριζετε αν γίνονται αυτοψίες;

επισης ως χρονολογια παραβασης μπορω να δώσω την χρονολογία της Ο.Α.;

 

(1) Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. 

(2) Πρόσθεσε τονισμό (όπου λείπει) στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

55 λεπτά πριν, elise said:

Υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθεί και να βγάλουμε μετα αδεια αποπεράτωσης;       ναι

εαν τακτοποιησουμε με κατηγορία 5 ως αποπερατωμενο γνωριζετε αν γίνονται αυτοψίες;    στον υπολογισμό του προστίμου δεν έχει σημασία αν είναι αποπερατωμένο ή όχι

επισης ως χρονολογια παραβασης μπορω να δώσω την χρονολογία της Ο.Α.;   θα δώσεις την πραγματική χρονολογία του ετους κατασκευής και την οποία θα τη δηλώσει στο Ε9

Επίσης έχει ΥΔ με μειωτικό συντελεστή 0,50 ή 0,30 αναλόγως αν αποτελεί ανεξάρτητο χώρο, χωρίς συντελ. αλλάγής χρήσης.

Σχετικά με την κατηγορία μήπως είναι κατ.4?

Στα ανωτέρω ποσοστά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους νόμους 3775/2009, 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013. Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με το άρθρο 107 εξαιρούνται αυτοτελείς κατασκευές που περιλαμβάνονται στην παρ. 7 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012, εκτός της περίπτωσης δ΄ αυτής. Η παράγραφος αυτή δεν αναφέρει ούτε διαμορφώσεις εδάφους, ούτε παρτέρια, ούτε περίφραξη...είναι δυνατόν αυτά να μην εξαιρούνται;  

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Έχω εκκλησία χωρίς άδεια με ένταξη στον 4178. Προ πολλού αποπερατωμένη. Θέλω να κάνω εργασίες στις όψεις (μετατροπή θυρών σε παράθυρα) και στη στέγη. Λογικά ανήκει στο 107, 5. β. αα. και γγ.  Τι άδεια βγάζω;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,εκδίδονται οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις.Για στέγη με χρήση ικριωμάτων και αλλαγές ανοιγμάτων,ΕΕΜΚ.

Δες λίγο και τη διευκρίνηση της εγκυκλίου 2

Οι εργασίες της περίπτωσης β της παρ. 5 επιτρέπονται σε αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες δεν έχει περαιωθεί η διαδικασία της υπαγωγής ή δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης. Αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες και ως εκ τούτου για τυχόν εκτέλεση εργασιών ακολουθούνται οι γενικές πολεοδομικές διατάξεις

(Υποθέτω ότι ο Ναός θα έχει εξαιρεθεί οριστικά λόγω παλαιότητας...)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, freecat said:

Έχω εκκλησία χωρίς άδεια με ένταξη στον 4178. Προ πολλού αποπερατωμένη. Θέλω να κάνω εργασίες στις όψεις (μετατροπή θυρών σε παράθυρα) και στη στέγη. Λογικά ανήκει στο 107, 5. β. αα. και γγ.  Τι άδεια βγάζω;

 

ναι, αλλά,

ποσο  "πολλού"   προ πολλού?....και σε τί περιοχή?

υγ

πας  με το αρθρο 32  του 4495

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 26/2/2021 at 7:24 ΜΜ, dimitris GM said:

ναι, αλλά,

ποσο  "πολλού"   προ πολλού?....και σε τί περιοχή?

υγ

πας  με το αρθρο 32  του 4495

Η εκκλησία ανήκει σε Δήμο επομένως μάλλον το άρθρο 32 δεν με πιάνει. Είναι εκκλησία σε κοιμητήριο. Δυστυχώς δεν έχω στα χέρια μου ακόμα την τακτοποίηση που από οτι κατάλαβα πρέπει να δω την κατηγορία της. Σωστά;

Όσο για τα ικριώματα, οι εργασίες θα γίνουν στον ισόγειο πρόναο οπότε μάλλον δεν θα απαιτηθούν ικριώματα.

Edited by freecat
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Και το δικό μου ερώτημα αφορά στο άρθρο 107, αλλά θα πάμε στο 5)β)αα) έτσι για αλλαγή. Βλέπω ότι τους περισσότερους έχουν απασχολήσει οι αποπερατώσεις. :)

Το θέμα μου είναι λοιπόν αυθαίρετη στέγη, δίκλινη με εσωτερικό ανώτατο ύψος 2,40 κάτω από τον κορφιά, που εδράζεται στην υποκείμενη πλάκα χωρίς πλάγιες υπερυψώσεις. Ο ιδιοκτήτης έχει διαμορφώσει διαμήκη χώρο διημέρευσης , σε μια λωρίδα πλάτους 4,00 μ.μ. περίπου εκατέρωθεν του άξονα του κορφιά, όσο δηλαδή τον έπαιρνε το ύψος, διαχωρίζοντάς το με τοιχοποιίες από τον υπόλοιπο μη προσβάσιμο χώρο στέγης και στην υπαγωγή δηλώνεται κανονικά η υπέρβαση αυτών των τετραγωνικών.

Η στέγη είναι παλιά και θα ακολουθήσει επισκευή και ενισχύσεις της. Ομολογώ ότι, δεν έχω καν σαφές στο μυαλό μου μέχρι ποιες επεμβάσεις θεωρείται επισκευή, νομίζω όλοι κάπως λογικά και εμπειρικά απαντάμε σε αυτό.

Κατά την επερχόμενη λοιπόν έγκριση εργασιών, μπορώ να αφαιρέσω τμήμα της στέγης, να δημιουργήσω αίθριο και να αλλάξω την κλίση της τοπικά, ώστε να έχω πρόσβαση σε αυτό το αίθριο;  Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η αισθητική και η οπτική άνεση του χώρου, θα εξασφαλιστεί φυσικός αερισμός και δροσισμός και δεν θα αυξηθεί ο συνολικός όγκος της στέγης, αφού ότι προσθέτω από την κλίση το αφαιρώ από το αίθριο.

Για την τάξη μεγέθους, αναφέρων ότι το εμβαδόν ορόφου-στέγης είναι 150,00 τ.μ. και η πιθανή διάτρηση 15,00 τ.μ.

Εννοείται ότι εργασίες ενίσχυσης με κοιλοδοκούς, αντικατάστασης κεραμιδιών και αποκατάστασης θεμάτων υγρασίας θα συμπεριληφθούν στην έγκριση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλήμερα και καλή αναστάση σε όλους του συναδέλφους. Θέλω να ρωτήσω σε ακίνητο που ρυθμίστηκε με το Ν.4178/13 και έχει περαιώθει η διαδίκασια και κατατασέται στην κατήγορια 5 του Ν.4178/13 και βρίσκεται σε μη αρτίο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο αν δύναται να εκδοθεί εγκρίση εργασίων για κατασκεύη λουτρού εντός του κτίσματος(εσωτερικές  διαρυθμίση υγιεινής) . Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να βγεί μικρής κλίμακας ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.