Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 107 - Ν. 4495/17] Ενέργειες αρμόδιων Υπηρεσιών


Recommended Posts

Καλησπέρα,θα ακολουθήσεις το άρθρο 107,παρ.5.β.αα,στο οποίο προφανώς αναφέρεσαι κι εσύ.

Αν διαβάσεις και την παρ.5.γ του ίδιου άρθρου,θα δεις ότι η διοικητική πράξη που πρέπει να εκδοθεί είναι η έγκριση εκτέλεσης εργασιών του άρθρου 29 παρ.4.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου εξ' αδιαιρέτου με υπαγωγή ν4495/17 για ημιτελή κατοικία εξοφλημένη μπορεί να εκδοθεί έγκριση για εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης; Θα ζητηθεί θεωρείτε συναίνεση απο όλους τους ιδιοκτήτες του γεωτεμαχίου; Είναι πάρα πολλοί και κάποιοι δεν μπορούν να βρεθούν... απο οτι είδα η διαδικασία γίνετε ηλεκτρονικά και απο δικαιολογητικά ζητάει σχεδόν όσα απαιτούνται για νέα οικοδομή; Και κατόπιν απαιτείται έλεγχος απο ελεγκτή δόμησης; Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, dimitris GM said:

χμ...

...και τακτοποιηση πώς εκανε αυτος ο εξ αδιαιρετου;;;;

 

Δημήτρη τι ψάχνεις να βρείς έχω δει πάρα πολλές τακτοποιήσεις που δν έχουν συναίνεση σε γεωτεμάχια με παρα πολλούς ιδιοκτήτες, το γνωστό αγκάθι απο 4014 ακόμα που ποτέ δεν δόθηκε λύση. Απλά τακτοποιούν αλλά δν μπορούν να μεταβιβάσουν.

Link to comment
Share on other sites

εγω τις θυμαμαι πολυ καλα εκεινες τις "συναινεσεις"

"...και βεβαια εχω συναινεση...μα τιιι λες τωρα...αποκλειεται να μην εχω συναινεση...αστειευεσαι που δεν θα εχω....."

Ακομα οι μηχανικοί περιμένουν  την συναινεση, αλλα προχωρησαν  σε τακτοποιηση χωρις αυτην.

Ερωταται

Ποια ειναι η τυχη της τακτοποιησης αυτης;

Και, φυσικα, σε  εξ αδιαιρετου, απαιτειται η συναινεση ολων,  σε "όποια" περαιτερω ενεργεια θες να κανεις.

[προσοχη, γιατι εσυ υπογραφεις...]

.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

τακτοποίηση ν4495 για υπέρβαση  κχ σε κατοικία κατηγορίας 2 με ο.α 1977  τότε σε οικισμό προ 23 και νυν οριοθετημένο.Τώρα ,η οριοθέτηση την βγάζει εκτός οικισμού .Αρα μη άρτιο και  μή οικοδομήσιμο .Πως θα βγει ο.α για κατασκευή στέγης ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα σας

Σε ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου στο Φασίδερι Ανοίξεως βρίσκεται μικρή οικία 40μ2 με βλάβες, κατασκευής  το 1975. Η οικία έχει τακτοποιηθεί με τον ν.4495/17, όπου καθώς είναι  Περίπτωση 1: ββ) (Οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν απαλλαγεί από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 720/1977 (Α΄ 297)), δεν είχε υποχρέωση μελέτης στατικής επάρκειας κατά την τακτοποίησή της.

Τώρα η εν λόγω οικία χρήζει επισκευών και δεν γνωρίζω με ποια διαδικασία πρέπει να προχωρήσω για την επισκευή της:

1.      Άδεια εργασιών μικρής κλίμακας όπου όμως δεν καλύπτεται η περίπτωση όποιας ενδεχόμενης ενίσχυσης. (Το κτίσμα έχει βλάβες)

2.      Άδεια αποπεράτωσης (ν.4495/17 αρ.107 παρ.5.α) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης.

3.      Ή (ν.4495/17 αρ.107 παρ.5.β) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία του παρόντος, ή εμπίπτουν στην παράγραφο 2 του άρθρου 89, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση:

·         αα) εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους, καθώς και εργασιών προσαρμογής, σύμφωνα με τα άρθρα 116 και 117,

·         ββ) κατεδάφισης,

·         γγ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του επόμενου εδαφίου ή φύτευσης δώματος,

·         δδ) ενίσχυσης, όπως αυτή προκύπτει από τη μελέτη στατικής επάρκειας, χωρίς να επέρχεται αντικατάσταση του φέροντος οργανισμού.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βγάλεις άδεια για λόγους ασφάλειας και υγιεινής ...

  • Αποπεράτωση (ή άλλο), κτίσματος, ενταγμένου στον Νόμο 4ΧΧΧ/201Χ με Α/Α Δήλωσης ΧΧΧΧΧΧ
  • Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής (Κατηγ.1)

ε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Σε περίπτωση χαμηλού κτιρίου με άδεια του 1986 για pilotis, Α' και Β' όροφο (είναι στην ουσία δύο οικοδομές με κοινό εξωτερικό κλιμακοστάσιο), έχει κλείσει η pilotis η οποία μετατράπηκε σε κατοικίες και υπάρχουν και άλλα αυθαίρετα κτίσματα (αποθήκη σε ακάλυπτο, μικρό θερμοκήπιο, διαμορφώσεις, αλλάγές στα υπόγεια και ίσως και υπερβάσεις στο ύψος/ξεμπαζώματα). Για το κλείσιμο στην pilotis έχουν γίνει υπαγωγές (περαιωμένες) στον 3843, τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα ακόμη. Οι δύο οικοδομές (pilotis, Α' και Β' όροφος) έχουν υπαχθεί στις διατάξεις περί ανεξάρτητων οριζόντιων ιδιοκτησιών με συμβόλαια πριν το 2011.

Στην περιοχή του ακινήτου η στέγη είναι υποχρεωτική. Επίσης κάθε διαμέρισμα έχει μικρές τακτοποιήσιμες (όχι κατηγορία 5) αυθαιρεσίες.

Η δόμηση εξαντήθηκε από την αρχή, πριν καν κλείσει η pilotis.

Ο πελάτης θέλει να κανει προσθήκη στέγης πάνω από το δικό του διαμέρισμα του Β' ορόφου (έχει την ψιλή κυριότητα σήμερα) στο δικό του τμήμα μόνο και όχι συνολικά στα δύο ίδιες οικοδομές με το κοινό κλιμ/σιο.  Στον πατέρα ανήκει η κλεισμένη pilotis, η επικαρπία στον Β' όροφο και περίπου 12 χιλιοστά για μελλοντική δόμηση (προβλεψη μελλοντικού ορόφου στα συμβόλαια) η οποία όμως είναι έτσι και αλλιώς εξαντλημένη).

Πήγε σε άλλον συνάδελφο μηχανικό μετά από εμένα και του είπε πως δεν χρειάζεται να τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες του κτιρίου και στο οικόπεδο, αρκεί λέει να γίνει τακτοποίηση στον Β' όροφο και να του γράψει τα χιλιοστά μελλοντικού ορόφου ο πατέρας του.

Σε αντίστοιχη παλιά περίπτωση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών, η πολεοδομία με έβαλε να κάνω Διαγρ. Καλ. με ό,τι υφιστάμενο υπήρχε και να τακτοποιήσω τις αυθαιρεσίες της οικοδομής, ώστε να πάρω έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Επίσης η πιο έμπειρη υπάλληλος μου είπε ότι τα χιλιοστά δεν σημαίνουν κάτι, διότι η δόμηση εξαντλήθηκε και μου είπε επίσης ότι και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνουν όλες οι τακτοποιήσεις συνολικά στην οικοδομή ώστε να βγει η έγκριση εκτέλεσης των εργασιών καθώς η στέγη είναι κάτι κοινόχρηστο, ασχέτως των θεωρητικών χιλιοστών των συμβολαίων (για μελλ. δόμηση, που έχεί όπως είπα εξαντληθεί).

Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Εγώ νόμιζα ότι είναι έτσι όπως τα λέει η ΥΔΟΜ, μου διαφεύγει κάτι, κάποιος άλλος τρόπος?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Και να διευκρινίσω ότι του είπαν ότι μπορεί να πάρει την έγκριση εκτέλεσης εργασιών κάνοντας

1) υπαγωγή στον 4495 μόνο του δικού του διαμερίσματος, το οποίο είναι σαν οροφοδιαμέρισμα καθώς το άλλο είναι στην άλλη "δίδυμη" οικοδομή που έχει κοινό ανοιχτό κλιμ/σιο με την πρώτη.

2) Να του περάσει τα θεωρητικά χιλιοστά, αφού δεν υπάρχει δόμηση (για μελλοντικό όροφο) που υπάρχουν ο πατέρας του, ώστε η άδεια να βγει στο όνομα του γιου.

Όπως είπα, η πολεοδομία μου είπε προφορικά οτι η στέγη είναι κοινόχρηστη, τα χιλιοστά δεν έχουν κάποιο νόημα και πρέπει να γίνου τακτοποιήσεις και όλα αυτά να τα δείξω στο διάγραμμα κάλυψης.

 

Ευχαριστώ πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.