Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 107 - Ν. 4495/17] Ενέργειες αρμόδιων Υπηρεσιών


Recommended Posts

Προφανώς ναι, αν πρόκειται για εξολοκλήρου αυθαίρετο όροφο θα θες μηχανολογικά και σίγουρα θα πρέπει να αιτιολογήσεις αν χρειάζεται ή όχι κενακ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα,η ερώτηση μου έχει να κάνει με το εξής, στο άρθρο 107 παρ. 5α αναφέρεται ρητά ότι μπορεί να εκδοθεί έγκριση αποπεράτωσης με εξοφλημένο το 30% του  προστίμου:

"5. α) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122) και 3843/2010 (Α΄ 62), καθώς και των κατασκευών που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος νόμου και για τις οποίες έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού ενιαίου ειδικού προστίμου, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης."

παρακάτω,στη μέση περίπου της παρ. 5,όπου αναφέρονται τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά για τη χορήγηση έγκρισης αναφέρει:

"Για τη χορήγηση έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής υποβάλλονται επιπροσθέτως των λοιπών δικαιολογητικών:
αα) βεβαίωση του πληροφοριακού συστήματος για την περαίωση της διαδικασίας υπαγωγής της κατασκευής,"

όπου περαίωση, κατά το άρθρο 81 (Ορισμοί) είναι η πλήρης εξόφληση του προστίμου.

Αν γνωρίζετε, έγκριση αποπεράτωσης αυθαιρέτου χορηγείται με εξοφλημένο το 30% ή πρέπει να έχει εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορά την χορήγηση Β.Χ.Κ.Χ. του αρθρου 8 αναγράφει στο συγκεκριμενο αρθρο οτι απαιτείται  βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης ότι η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου. Μαλλον εννοεί την χρήση γης ή υπάρχει και καποιου αλλου ειδους βεβαιωση που εκδίδει για τον συγκεκριμένο σκοπό η Υπηρεσία Δόμησης ; 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω για μία περίπτωση, όπου η οικοδομική άδεια για μια κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχή προέβλεπε υπόγειο Χ τετραγωνικά. Σήμερα η κατοικία είναι στα μπετά και το υπόγειο είναι Χ+100 τμ, ξεμπαζωμένο από τις 3 πλευρές, κλεισμένο γύρω γύρω με τούβλα και μπροστά του υπάρχει πισίνα στα μπετά. Το ερώτημα έχει να κάνει με την χρήση. Μπορεί να πάρει χρήση κατοικίας, το υπόγειο, στην τακτοποίηση?

Επιπλέον ισόγειο και Α όροφος έχουν μείνει εξολοκλήρου στα μπετά χωρίς περιμετρικές οπτοπλινθοδομές. Το ερώτημα έχει να κάνει με τον ΗΧ στον Α όροφο και την κλειστή θέση στάθμευσης στο ισόγειο (ενσωματωμένη στον όγκο του κτιρίου) - μπορούν να λάβουν χρήση κατοικίας?

Να σημειωθεί οι ο ιδιοκτήτης είχε πληρώσει παράβολο ένταξης στον Ν. 3843/2010 (χωρίς να προχωρήσει στην εξόφληση του προστίμου) για όλες τις παραπάνω αλλαγές χρήσης που θα εκτελούσε με την αποπεράτωση.

Μετά την τακτοποίηση θα προχωρήσω σε άδεια αποπεράτωσης σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 107

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Edited by komi
Link to comment
Share on other sites

Σε Άδεια του 2005 σε οικόπεδο εντός σχεδίου για συγκρότημα κατοικιών. Τον Απρίλιο του 2011 έγινε σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών. 
Μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης για εργασίες που έγιναν μετά το 2011 μόνο για την κάθετη εφόσον η σύσταση είναι πριν την 28.07.2011 ή επειδή η αρχική άδεια βγήκε σε όλο το συγκρότημα πρέπει και τώρα το διάγραμμα κάλυψης να αφορά όλες τις κάθετες?

Οι αυθαιρεσίες γενικά έχουν και ρυθμίσεις επιφανειων ΗΧ και Υπογείου με 3843 αλλά προς νομιμοποίηση θα πάω αλλαγές θέση και περίγραμμα εξώστη, bbq, περγκολες κλπ

Ο μηχανικός της ΥΔΟΜ μου είπε οτι δεν γίνεται αλλά δεν είχε τη διάθεση να μου πει που το βασίζει..Μπορώ να βασιστώ στο παρακάτω και να καταθέσω για άδεια νομιμοποίησης?

Νόμος 4546/2018 - ΦΕΚ 101/Α/12-6-2018 (Άρθρο 45) άρθρο 107  4495 «2. Αν το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους συνιδιοκτήτες και έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μέχρι τις 28.7.2011, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών και την έκδοση οικοδομικής άδειας που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί σε άλλη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 107 στην παρ. 5 -ε αναφέρει πως το έντυπο για τις εργασίες των περιπτώσεων α και β της παραγράφου 5 (όπως οι εργασίες αποπεράτωσης σε αυθαίρετα) καθορίζεται με απόφαση το Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Γνωρίζετε αν αυτό το έντυπο έχει καθοριστεί-βγει μέχρι σήμερα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.