Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 107 - Ν. 4495/17] Ενέργειες αρμόδιων Υπηρεσιών


Recommended Posts

Ισχύει το παλιό, του ΦΕΚ 43Β/12,  αλλά δεν σε ενδιαφέρει 

γιατί συμπληρώνεται και εκδίδεται αυτόματα από το σύστημα e-Άδειες

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή γίνεται η τακτοποίηση του αυθαιρέτου που δεν έχει καθόλου οικοδομική άδεια και μετά μέσω του e-adeies βγαίνει η άδεια συνέχισης εργασιών?

Link to comment
Share on other sites

On 23/10/2018 at 7:43 ΜΜ, aretiemp said:

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Στο σύστημα e-άδειες υπάρχει επιλογή για τις εργασίες αποπαιράτωσης αυθαιρέτου, αλλά πως προκύπτει αυτο που λέει ο συνάδελφος ότι δεν έχει οικοδομική άδεια

και εκδίδεται αυτόματα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εμπίπτει στην κατηγορία 3 του άρθρου 36 του 4495/2017

Link to comment
Share on other sites

Λέω ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα e-Άδειες δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουμε το έντυπο   Ε.Ε.Μ.Κ ή το στέλεχος της Ο.Α

(γιατί αυτά τα έντυπα εκδίδονται πλέον αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα,

έχετε ακούσει ποτέ να ζητά ΥΔΟΜ βεβαίωση μηχανικού για να προχωρήσει άδεια σε κτίριο στο οποίο υπάρχει υπαγωγή Ν.4178/13. Γνώριζα ότι αρκούσε το πεντασέλιδο της υπαγωγής στο οποίο να φαίνεται ότι έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου (στην περίπτωση μας έχει εξοφληθεί το 100%).

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Το έχω ακούσει και έχω διαφωνήσει και εξακολουθώ να διαφωνώ. Πουθενά δεν απατείται βεβαίωση από τη νομοθεσία για την έκδοση άδειας. Αρκει η δήλωση με πληρωμένο το 30% και τα σχέδια που τη συνοδεύουν βέβαια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μα τι κάνουν νομοθετούν μόνοι τους?!

Αντιγράφω από το Ν.4178/13 Άρθρο 25 Παρ.6:

6. Για τη λήψη άδειας εγκατάστασης, λειτουργίας, για κάθε είδους διοικητική άδεια ή έγκριση για τη χρήση και τη λειτουργία συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης, τροποποίησης και ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ή για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για την άσκηση μεταποιητικών ή συναφών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 17 έως 40 του Ν. 3982/2011 (Α΄ 143), σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 (Α΄ 209) ή του παρόντος, απαιτείται αντί της οικοδομικής άδειας, η βεβαίωση περαίωσης ή η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου, κατά τις διατάξεις του παρόντος, από το πληροφοριακό σύστημα.

ενώ ο Ν.4495/17 Άρθρο 107 Παρ.6 λέει:

6. Για κάθε είδους διοικητική άδεια, για την οποία απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου της οικοδομικής άδειας, αντί του αντιγράφου της άδειας μπορεί να προσκομιστεί από το πληροφοριακό σύστημα βεβαίωση περαίωσης ή βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου αυθαιρέτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση για τη νομιμότητα των κατασκευών. Η υπαγωγή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος δεν συνεπάγεται απαλλαγή αυτών των κατασκευών από άλλες προβλεπόμενες ή απαιτούμενες εγκρίσεις, όρους και προδιαγραφές που αφορούν τη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης.

Πού τη βρήκαν τη βεβαίωση μηχανικού???!!!

Επειδή πάντως ο Ν.4495/17 μιλάει για 'τεχνική έκθεση για τη νομιμότητα των κατασκευών', όταν έχουμε υπαγωγή του Ν.4178/13 πάμε με τις διατάξεις του Ν.4178/13 (που δε θέλει τεχνική έκθεση) ή με τις διατάξεις του Ν.4495/17 (που θέλει τεχνική έκθεση)?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.