Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 109 - Ν. 4495/17] Εύρεση τιμών ζώνης


Recommended Posts

να το δουμε λιγο

Η Σαλαμινα ειναι νησι

επομενως ανηκει την παρ. 2 του 109, που οριζει οτι,

2.   Για τα υπόλοιπα ακίνητα της επικράτειας, αν δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου ή της αξίας των παραβάσεων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο και, αν δεν έχει καθοριστεί αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο δήμο και αν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου, που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, στις οποίες δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο δήμο και, αν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του δέκα τοις εκατό (10%) της έκτασης της οικείας δημοτικής κοινότητας. Για τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου δήμου.

3.            Αν δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου ή της αξίας των παραβάσεων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η οικεία περιφερειακή ενότητα

 

Επομενως, αν το ακινητο ανηκει σε Δημο στον οποιο  εχει ΤΖ [πχ. Δημος Αιαντειου] παιρνει την κατωτερη του Δημου

Αλλως της περιφερεικης ενοτητας [δξ σε ποια ανηκει]

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ψάχνω τιμή ζώνης για την Τ.Κ. Λεβαίας του Ν.Φλώρινας. Από όσο ψάχνω δεν βρίσκω τιμή στους πίνακες του υπουργείου. Πως κινούμαστε σε παρόμοιες περιπτώσεις?

Link to comment
Share on other sites

49 λεπτά πριν, sgouromallis said:

Καλησπέρα, ψάχνω τιμή ζώνης για την Τ.Κ. Λεβαίας του Ν.Φλώρινας. Από όσο ψάχνω δεν βρίσκω τιμή στους πίνακες του υπουργείου. Πως κινούμαστε σε παρόμοιες περιπτώσεις?

Βλέπεις το άρθρο 109 και την περίπτωση που ένας οικισμός δεν είναι στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δλδ "600" για τα εκτος

και με την ελαχιστη της τοπικης ή δημοτικης κοινοτητας για τα εντος.. [που δεν το βλεπω να συντρεχει]

αρα  μαλλον 600 και τα εντος...

οπως θα ελεγε και ο  ακις

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.