Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 114 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές ακινήτων Δημοσίου Ενδιαφέροντος


Recommended Posts

3 ώρες πριν, cfegg said:

Καλημέρα σας, πρόκειται για τακτοποίηση εκκλησίας και λοιπών παραβάσεων (στέγαστρο, κιόσκια) ιδιοκτησίας Ενορίας αναγνωρισμένη με ΦΕΚ. Για την ένταξη στο νόμο πως δηλώνουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη? Βάζουμε τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου και το ΑΦΜ της ενορίας? 

Ευχαριστώ.  

Το ΑΦΜ του Νομικού Προσώπου (Ενορία,Ιερού Ναού κλπ)   με στοιχεία την επωνυμία του Νομικού Προσώπου όπως προκύπτει ακριβώς από δημόσιο έγγραφο.Ο νόμιμος εκπρόσωπος δεν θα φαίνεται πουθενά στην δήλωση σου,απλά θα υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις της ρύθμισης,ως νόμιμος εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου.☺

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, gio said:

 

τι δηλωνω...ως;

υπηρεσια;

κατοικια;

....;

Ό,τι δεν υπάγεται στις υπόλοιπες διακεκριμένες χρήσεις βάσει Παραρτήματος δηλώνεται ως υπηρεσίες.Γιατί να είναι κατοικία ο Ναός?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα!

Ακίνητο (εντελώς αυθαίρετο) το οποίο μισθώνεται εδώ και χρόνια από τον δήμο ως σχολείο, μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 114 παρ. ε? 

 

Link to comment
Share on other sites

On 29/9/2020 at 2:50 ΜΜ, ChristinaK said:

Γιατί να είναι κατοικία ο Ναός?

Γιατί είναι ο Οίκος του Κυρίου :D

@pompey δεν μου έχει τύχει και ποτέ, αλλά που χρησιμοποιούνται ως σχολεία λέει μόνο, όχι τπτ άλλο.
Βέβαια είναι κατ5!

Link to comment
Share on other sites

@zazeng το συγκεκριμένο έχει μια άδεια του 91 ως κατάστημα..η οποία δεν έχει καμια σχέση με την πραγματική κατάσταση, όποτε λέω και να μην τη λάβω υπόψη. Όντως κατ. 5, έχει πληρώσει μόνο παράβολο (εμπρόθεσμα) και τώρα προσπαθώ να βγάλω άκρη πως πρέπει να τακτοποιηθεί. 
 

Τα τελευταία 22 χρόνια μισθώνεται από τον δήμο σαν δημοτικό σχολείο..και συνεχιζεί να ειναι δημοτικό σχολείο.

Link to comment
Share on other sites

αρθρο 114.

κατα παρεκκλιση του αρθρου 89, υπαγονται

ε'...που χρησιμοποιουνται ως σχολειο καθε βαθμίδας....

εδιτ

αυτο με το παραβολο τι εννοεις??

εισαι υποχρεως σε παραβολο?

"Για τις ανωτέρω αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης δεν καταβάλλεται παράβολο και ενιαίο ειδικό πρόστιμο, πλην της περίπτωσης ια όπου καταβάλλεται παράβολο με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αυτά χρησιμοποιούνται για ιδιόχρηση, καθώς και της περίπτωσης ιβ και της περίπτωσης ιδ που καταβάλλεται το παράβολο και το 15 % του ενιαίου ειδικού προστίμου.

ιδ)    Κατασκευές και εγκαταστάσεις πολιτιστικών συλλόγων εφόσον πρόκειται για εγκαταστάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε οικισμούς πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.

Η υπαγωγή των ανωτέρω αυθαίρετων κατασκευών στις διατάξεις του παρόντος νόμου γίνεται κατόπιν υποβολής αίτησης, τοπογραφικού διαγράμματος και τεχνικής έκθεσης μηχανικού, με αναλυτική περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων.[ 1] 

Για όλα τα αυθαίρετα των περιπτώσεων του άρθρου 114 υποβάλλονται πέραν της αίτησης, τοπογραφικό διάγραμμα και τεχνική έκθεση μηχανικού με αναλυτική περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων. Επίσης, όπου απαιτείται, υποβάλλεται και μελέτη στατικής επάρκειας ή τεχνική έκθεση μηχανικού σε περίπτωση απαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. η και την Υ.Α ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018 (ΦΕΚ 1643Β).

 [ 1]Αλλαγές με τον Ν.4602/19 (ΦΕΚ 45Α/9.3.2019)"

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

 

25 λεπτά πριν, pompey said:

το συγκεκριμένο έχει μια άδεια του 91 ως κατάστημα..η οποία δεν έχει καμια σχέση με την πραγματική κατάσταση, όποτε λέω και να μην τη λάβω υπόψη

not so fast, γιατί; το έκρινες βάση του παραρτήματος;

@dimitris GM τα μοίρασα τα like για σήμερα +1

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM το παράβολο πληρώθηκε για να προλάβουν την κατ. 5. Γιατί αρχικά ήταν να σταματήσει η μίσθωση από τον δήμο, και ο ιδιοκτήτης θέλησε να το τακτοποίηση σαν κατάστημα (υπηρεσίες). 
Κατι που άλλαξε στην συνέχεια γιατί ήρθε σε συμφωνία με τον δήμο (να συνεχίσει τη μίσθωση), και γίνεται όλο αυτό το μπέρδεμα πια. 
 

@zazeng ναι γιατί η άδεια είχε εκδωθεί σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 7,5 στρ. Και στη συνέχεια μοίρασαν το αγροτεμάχιο σε αυτοτελής ιδιοκτησίες με χιλιοστά εξ αδιαιρέτου επί του όλου....και εννοείται ότι στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχουν κι αλλα αυθαίρετα κτίσματα άλλων ιδιοκτητών. Χάος 

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνανε προλάβανε και το +20% στο πρόστιμο σε περίπτωση που δεν είναι Κ5.

τώρα είδα το παραπάνω μνμ, μμμμάαααλον αν είναι κατ5 το ξεχνάς το παράβολο και συνεχίζεις τη διαδικασία (πως να κάνεις τώρα καινούρια δήλωση κ5;)

5 λεπτά πριν, pompey said:

Και στη συνέχεια μοίρασαν το αγροτεμάχιο σε αυτοτελής ιδιοκτησίες με χιλιοστά εξ αδιαιρέτου επί του όλου

αυτό δεν είναι κατάτμηση

5 λεπτά πριν, pompey said:

στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχουν κι αλλα αυθαίρετα κτίσματα άλλων ιδιοκτητών.

δε σε απασχολεί καθόλου, εσύ δηλώνεις την κάθετη σου και ασχολείσαι με αυτή.

Άρα απο το παράρτημα μένει α) να μην είναι άρτιο παρά τα αντίθετα στην άδεια β) το κτίριο να έχει πάει σε μη νόμιμη θέση και το περίγραμμα του να μη συμπίπτει πουθενά με το προβλεπόμενο στην άδεια

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.