Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 116 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακό οικισμό


Recommended Posts

Το πεδίο της εφάπαξ καταβολής στο σύστημα δηλώνεται όταν περνάς στο στάδιο Υπαγωγής. Όσο περιμένεις την Επιτροπή,εσύ έχεις την δήλωση σε "Αρχική Υποβολή" και δεν κλειδώνουν οι επιλογές πληρωμής του πελάτη.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε αρχαιολογικό χώρο(Οχι ζωνες Α,Β απλά αρχαιολογικό χώρο) ,Ο.Ι. με παραβάσεις ΚΑΤ3   τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουμε? Ο νόμος λέει μόνο Τεχνική έκθεση στην ΚΑΤ3  .Προκύπτει από κάπου ότι πρέπει να κάνω κάτοψη και τομή?

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Elounda said:

Σε αρχαιολογικό χώρο(Οχι ζωνες Α,Β απλά αρχαιολογικό χώρο) ,Ο.Ι. με παραβάσεις ΚΑΤ3   τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουμε? Ο νόμος λέει μόνο Τεχνική έκθεση στην ΚΑΤ3  .Προκύπτει από κάπου ότι πρέπει να κάνω κάτοψη και τομή?

Στο σύστημα ανεβάζουμε μεν τα δικαιολογητικά της κατηγορίας 3 , αλλά στην επιτροπή στέλνουμε ΄΄δυστυχώς΄΄ τα δικαιολογητικά της παρ. 4 του άρθρου 116 !!

- αρχιτεκτονική αποτύπωση η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού , φωτογραφική τεκμηρίωση , τοπογραφικό διάγραμμα , υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού , αποδεικτικά χρόνου κατασκευής / αποπεράτωσης , αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτούντος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, αν σε ακίνητο με μικροαυθαιρεσίες και Ο.Α του 1992 στην Άνω Πόλη Θεσ/νικης χρειάζεται κάποια έγκριση επιτροπής ή απλώς τεχνική έκθεση μηχανικου ως παραδοσιακός >5000 κατοίκων?

Link to comment
Share on other sites

δες αυτη τη συζητηση

https://www.michanikos.gr/forums/topic/35802-α14-διατηρητέα-κτήρια-δικαιολογητικά-διαδικασία-ένταξης-κτλ/page/5/

και στην αναζητηση

εχει ξανασυζητηθει το θεμα

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε περιοχή που απαιτείται έγκριση επιτροπής αυθαιρέτων έχω κάνει υπαγωγή και έχει πληρωθεί το παράβολο το οποίο ξεπερνάει το 30% του προστίμου. Για να κάνω αίτημα να ανοίξει η δήλωση για να δώσω βεβαίωση πρέπει να κάνω ξεχωριστή καταχώριση-υποβολή νέας δήλωσης με τα στοιχεία της ιδιοκτησίας και τίτλο "Έκδοση Βεβαίωσης Μεταβίβασης με Εξόφληση του 30% του Προστίμου & προ έγκρισης της Επιτροπής" και μέσα σε αυτή τη δήλωση να κάνω το αίτημα;; Στην τεχνική έκθεση πρέπει να γράψουμε κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Υποβάλεις νέα αίτηση ( χωρίς αίτημα ) για έκδοση βεβαίωσης σε συσχέτιση με την αρχική δήλωση υπαγωγής  ,  όπως στο παρακάτω παράδειγμα

5ΦΥΛΛΟ

Περιγραφή ακινήτου:  Π.Χ.  Διώροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα και
όροφο κατοικία με αυθαίρετες κατασκευές - έκδοση βεβαίωσης μεταβίβασης μετά την εξόφληση του 30% του προστίμου & προ έγκρισης της Επιτροπής

 Τεχνική έκθεση : Η παρούσα δήλωση αφορά χορήγηση βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου με αυθαίρετες κατασκευές , για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση της Επιτροπής του άρθρου 116 προκειμένου να οριστικοποιηθεί η δήλωση . Για το ακίνητο έχει υποβληθεί σχετική δήλωση ένταξης στο Ν.4495/17 με Α/Α ………… , έχει καταβληθεί το 30% του προστίμου και έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Επιτροπή τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά . Για το ακίνητο έχει εκδοθεί η με αριθ. …000/00… οικοδομική άδεια Πολεοδομίας …….. για ανέγερση διώροφης οικοδομής , με χρήση καταστήματος στο ισόγειο και κατοικίας στον όροφο , επιφάνειας 52,75 μ2 ανά όροφο . Οι σημερινές επιφάνειες του ακινήτου , με τις αυθαίρετες υπερβάσεις της οικοδομικής αδείας είναι 71,65 μ2 για το ισόγειο και 53,91 μ2 για τον όροφο.

 Σχόλια : Η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις, για τα οποία απαιτείται έγκριση της επιτροπής του παρόντος, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την υποβολή των δικαιολογητικών της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 και την καταβολή ποσοστού 30% του συνολικού ποσού του προστίμου, την υποχρέωση δε ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναλαμβάνει ο νέος κύριος, με ειδική μνεία στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Στη βεβαίωση επιλέγεις τις εξαιρέσεις παρ. 2 αρθ . 82

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε συνέχεια του παραπάνω . . .ήθελα να ρωτησώ, σε περίπτωση πώλησης ακινήτου χωρίς να έχει βγει η απόφαση της επιτροπής αυθαιρέτων (για παραδοσιακό οικισμό), το εξής :

Όλα τα δικαιολογητικά (σχέδια, τεχνική έκθεση κτλ) της δήλωσης που έχουν υποβληθεί στην επιτροπή αυθαιρέτων τα ανεβάζω και στην δήλωση μου κανονικά (για να φαίνεται στο 5σέλιδο της δήλωσης ότι είναι αναρτημένα) ? Και προχωράω κανονικά για συμβόλαιο ? 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

αν καταλαβα καλά,

εχεις αυθαιρεσιες σε "παραδοσιακο"

περιμενεις αποφαση Επιτροπης για εγκριση ή τροποποιηση ή κατεδαφιση των αυθαιρεσιων.

Ετσι ειναι;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.