Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 120 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων


Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις οπότε το πρόβλημα ειναι η κατηγορία εάν ειναι 5 δεν τακτοποιείται λόγω λήξης της και εφόσον δεν ειναι στις εξαιρέσεις του  Ν.4759/20.

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

9 ώρες πριν, ChristinaK said:

@**ΚΥΡΙΑΚΗ-Καλημέρα,χρόνια πολλά!Έχεις ένα βασικό θέμα:1.Το άρθρο 120 συνεχίζει να ισχύει κανονικά,ωστόσο αν οι σταυλικές εγκ/σεις δεν είναι κατ.1,ή κατ.2 του άρθρου 96,και χωρίς οικοδομική άδεια,πηγαίνουν στην Κατ.5.Κατ.5 δεν μπορείς να ρυθμίσεις μετά τις 30-9,εκτός μόνο αν ανήκει στις εξαιρέσεις που προστέθηκαν με τον ν.4759.

Έχω τρείς ερωτήσεις, υπό την εννοια ότι δεν το είχα σκεφτεί το θέμα μέχρι τώρα με τον τρόπο που το παρουσίασες.

1)Έχεις δοκιμάσει ότι η υποβολή δεν προχωράει σε περίπτωση που δεν δηλώσεις καθόλου κατηγορία;

Αν για παράδειγμα σε μία δήλωση που αφορά  κατοικία δεν βάλεις κατηγορία, το σύστημα δεν προχωράει και σου ζητάει να επιλέξεις κατηγορία. Συμβαίνει το ίδιο και με τις σταυλικές εγκαταστάσεις;

2)Αν για παράδειγμα ο σταύλος είναι πριν το 1975 και βάλεις Κ1 , τότε έχεις πρόστιμο 250,00ευρώ , ή 300,00ευρώ; Διότι αν δεχτούμε τα 250,00ευρώ, τότε αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Α120. Αν δεχτούμε τα 300,00 , τότε σημαίνει ότι η κατηγορία δεν παίζει κάποιο ρόλο.

3) Σε περίπτωση που τελικά απαιτείται κατηγορία , γιατί εξαιρείς την Κ4 από την απάντησή σου;

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,χρόνια πολλά!1)ναι,δεν προχωράει-απαιτεί να δηλωθεί κατηγορία,και μάλιστα βγαίνει και το συγκεκριμένο μήνυμα "για τον επιλεγμένο "τύπο αυθαιρεσίας απαιτείται δήλωση κατηγορίας,πέρα από το σύνηθες "απαιτείται δήλωση κατηγορίας για ΦΚ με υπερβάσεις".2)Το κατ.1 πριν το έγραψα εκ παραδρομής (προυποθέτει επικρατούσα χρήση κατοικία άρα δεν μπορεί να ισχύει σε συνδυασμό με το 120)- εν πάσει περιπτώσει,αν υποθετικά ήταν Κατ.2,υπερισχύει ο υπολογισμός του παραβόλου του άρθρου 120 και υπολογίζει ούτως ή άλλως τα 300€ των σταυλικών εγκαταστάσεων.

3)την εξαίρεσα επειδή η Κυριακή ανέφερε ότι  δεν υπάρχει οικοδομική άδεια,ούτε και κάποια προυπόθεση από τις υπόλοιπες που θεωρούνται με οικοδομική άδεια βάσει παραρτήματος.Άρα δεν βλέπω πώς θα συμπληρωθεί "Ναι" στο πεδίο "οικοδομική άδεια"...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το πιό σοβαρό είναι αυτό που γράφεις ότι δεν προχωράει η δήλωση αν δεν έχεις βάλει  κατηγορία. Ίσως να θυμάμαι λάθος ,αλλά σε δικιά μου περίπτωση νομίζω ότι δεν ζήτησε κατηγορία. Θα το επαληθεύσω σχετικά σύντομα γιατί έχω μία περίπτωση για τακτοποίηση και θα το δοκιμάσω.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Ναι,φυσικά έλεγξε το κι εσύ-υπάρχουν κάποια πράγματα δυστυχώς που, κατά την γνώμη μου,έπρεπε να συμπεριληφθούν στον 4759 σχετικά με τις αλλαγές στις κατ.4 και 5,ώστε να μπορεί να ενημερωθεί κατάλληλα το ηλεκτρονικό σύστημα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα συνάδελφοι! Νέα μηχανικός εδώ και η πρώτη ατομική δουλειά που μου έτυχε είναι η νομιμοποίηση μιας πτηνοτροφικής μονάδας. Τα δεδομένα που έχω είναι:

1.Ο.Α. του '93: κτίριο 8x18.75 m (το οποίο κατασκευάστηκε σύμφωνα με την άδεια)+αντλιοστάσιο

2.0.Α. υου '96 (προσθήκη-επέκταση του παραπάνω κτιρίου): κτίριο 8x37.5m (το οποίο τελικά έγινε 12.10x25.15 m)+ βόθρος

3. Επιπλέον υπάρχει περίφραξη και ένα στέγαστρο (μεταλλική κατασκευή).

Το ερώτημα που έχω είναι αν στην περίπτωση μου χρειάζεται πλήρης αποτύπωση και σχέδια των κατασκευών ή αν αρκεί μια τεχνική έκθεση και σκαρίφημα των εγκαταστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που θα απαντήσω αφορούν τακτοποίηση και όχι νομιμοποίηση , όπως γράφεις στην ανάρτησή σου.

Αν πας για νομιμοποίηση τότε θα προχωρήσεις σε κανονική ΟΑ και δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι.

Αν πας σε τακτοποίηση , που το θεωρώ και πιό λογικό , τότε:

Κατά την γνώμη μου χρειάζεται ένα σωστό τοπογραφικό με περιγραμματική αποτύπωση των κατασκευών και ένα υπόμνημα που να περιγράφει το κάθε κτήριο, την επιφάνεια του , όπως και τον τρόπο κατασκευής του.

Φρόντισε να βάλεις μέσα ότι υπάρχει στον χώρο.

Ενδεικτικά εκτός των σταυλικών κτηρίων αναφέρω πιθανες κατασκευές , δεξαμενών , σιλό , κοτέτσια , πλάστιγγες ζύγισης , κ.λ.π.

Μπορεί να μην είναι απαίτηση του Ν4495 αυτό που γράφω , αλλά είναι σίγουρο ότι εκεί που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο κτηνοτρόφος την τακτοποίηση που θα κάνεις, θα του ζητήσουν ένα τέτοιο τοπογραφικό με τις κατασκευές της μονάδας. Όπως άδεια λειτουργίας,κτηνιατρική, περιβάλλον, επιδοτήσεις κ.λ.π.

Η μόνη παγίδα της επιλογής της τακτοποίησης είναι η αμοιβή σου...

Τι θέλω να πω;

Επειδή το πρόστιμο είναι απαξιωτικό (300,00ευρώ) , αυτό μπορεί να συμπαρασύρει και την δικιά σου αμοιβή σε χαμηλά επίπεδα.

Εδω θα πρέπει να προσέξεις και να ζητήσεις μία σωστή αμοιβή, ειδικά αν κάνεις αυτά που έγραψα πιό πριν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Εχώ εναν πελατη που δηλωνει κανονικά στο ΟΣΔΕ τη σταυλικη του εγκατασταση.Όμως το γεωτεμαχιο στο οποιο ειναι ο σταυλος ειναι ιδιοκτησια του πατερα του ο οποιος ειναι συνταξιουχος πλέον.Μπορω να κανω υπαγωγη στη ρυθμιση??? Και αν ναι ποιοσ την κανει ο ενοικιαστης(γιος) ή ο ιδιοκτήτης(πατερας)

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,δικαίωμα αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 120 έχει ο κτηνοτρόφος που κάνει την δήλωση ΟΣΔΕ.Αν είναι μισθωτής,επίσης έχει δικαίωμα υπαγωγής στις διατάξεις του 4495.

Άρα,την αίτηση  κάνει ο μισθωτής γιος.😊

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι, ο  μισθωτης θα μπορουσε, εάν υπηρχε μισθωτηριο που θα του επετρεπε "κτισιματα"

κατα τα λοιπα

Δικαιούται ο ιδιοκτητης, "χρησιμοποιωντς" τα χαρτια του μισθωτη ως προς την απόδειξη χρησης.

 

Υπαρχει αυτη η συζητηση 

https://www.michanikos.gr/forums/topic/35823-α23-σταυλικές-κτηνοτροφικές-εγκαταστάσεις-δικαιολογητικά-πρόστιμα-κτλ/page/48/

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.