Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 120 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων


Recommended Posts

Μια επιβεβαίωση, έχω στάβλο εντός σχεδίου (οικόπεδο). Πέθανε ο παππούς που το χρησιμοποιούσε και τώρα αναλαμβάνει ο κληρονόμος ο οποίος απλά θέλει να το μεταβιβάσει στα παιδιά του.  Πως μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με αν το δήλωνε σε ΟΣΔΕ ο παππούς?  και Εφόσον δεν το δήλωνε  πρέπει να πάει σαν αποθήκη με ότι αυτό συνεπάγεται για το ύψος του προστίμου ? Είναι προ του 1982 οπότε δύναται να ενταχθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,το βασικό στην περίπτωση σου είναι ότι πλέον δεν  επιτρέπεται η χρήση (κτηνοτροφική) εντός οικισμών,εκτός εάν υπάρχει ενεργή εγκατάσταση,για την οποία έχει δικαίωμα να αιτηθεί παραμονή  ο κτηνοτρόφος βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί κτηνοτροφίας.Από την περιγραφή σου όμως ,καταλαβαίνω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο,αλλά κάνεις ρύθμιση σε ένα οικόπεδο επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα που κάποτε ήταν σταύλος.Εάν αυτή είναι η περίπτωση,και κατά την αυτοψία διαπίστωσες αποθήκες,δηλώνεις με τις γενικές διατάξεις προς ρύθμιση των αποθηκών,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύψος του προστίμου.Και στις σταυλικές εγκαταστάσεις (για χρήση του άρθρου 120),όπως και σε όλες τις άλλες κατηγορίες η χρήση είναι αυτή που διαπιστώνεται κατά την αυτοψία.

Edited by ChristinaK
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ ενημερώστε αν η αίτηση που επισυνάπτω είναι αυτή που αναφέρεται στο αρ.120. Απόσπασμα χάρτη δεν έχει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχω βρεί ορθοφωτογραφία 2007-2009 ΕΚΧΑ που απεικονίζονται τα κτίσματα. Θεωρείτε με αυτά τα στοιχεία αφού μετρήσω τα κτίσματα και τα υποδείξω επί της ορθοφωτογραφίας, μπορώ να προχωρήσω σε ρύθμιση με παράβολο 300€; Επειδή θα κάνω και τοπογραφικό. Αν κάποιο από τα κτίσματα πατάει το μισό σε όμορο γεωτεμάχιο άλλου ιδιοκτήτη, πώς το αντιμετωπίζω; Ευχαριστώ.

ΑΙΤΗΣΗ ΟΣΔΕ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,αρχικά στην κατάσταση που έχεις αναρτήσει (η οποία είναι συγκεντρωτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί,αφού φαίνεται δηλωμένη η εγκατάσταση με το ζωϊκό κεφάλαιο),στην 10η στήλη των κεντρικών σειρών βλέπεις την περιγραφή "Νέο Χαρτογραφικό Υπόβαθρο".Η στήλη αυτή έχει έναν κωδικό για την αντίστοιχη σειρά της εγκατάστασης.Αυτό σημαίνει ότι χαρτογραφικό υπόβαθρο υπάρχει,ανταποκρίνεται σε αυτόν τον μοναδικό κωδικό ο οποίος αντιστοιχεί στο τεμάχιο όπου βρίσκεται η εγκατάσταση και πρέπει να αναζητηθεί από τον φορέα που υποβάλλει αυτή την κατάσταση.Εν ολίγοις,ο κτηνοτρόφος δεν κρατάει ένα χαρτογραφικό υποβάθρο στο σπίτι του,το αναζητάς από τον επαγγελματία που καταχωρεί την εγκατάσταση του στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχετικά με το τμήμα κτίσματος που "πατάει" σε ξένο χωράφι,δεν είναι αντικείμενο του παρόντος θέματος,πιστεύω ότι πρέπει να το θέσεις ξεχωριστά σε άλλο κατάλληλο θέμα γιατί ισχύει ό,τι ισχύει γενικά για τα αυθαίρετα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας

έχω περίπτωση πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εκτός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια, κατασκευασμένα προ του 67 (υπάρχει άδεια λειτουργίας το 67 και το 72) τα οποία έχει πλέον το γιος του τότε πτηνοτρόφου, ο οποίος θέλει να τα ενοικιάσει για την ίδια χρήση. Στα έγγραφα θα καταθέσω την ενιαία αίτηση ενίσχυσης του ενοικιαστή;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχει κάποιος σχετικά

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,όπως και στις άλλες περιπτώσεις αυθαιρέτων,δικαίωμα αίτησης υπαγωγής στον 4495 και για σταυλικές εγκαταστάσεις (άρθρο 120) έχουν όσοι αναφέρονται στο άρθρο 99,παρ α)αίτηση.Από την περιγραφή σου δεν μπορώ να καταλάβω αν ο γιος έχει ήδη ένα μισθωτήριο με τον πατέρα.Σε κάθε περίπτωση,η Ενιαία αίτηση ενίσχυσης είναι του προσώπου που δηλώνει τις εγκαταστάσεις και το ζωικό κεφάλαιο,γιατί εκεί φαίνεται η εγκατάσταση και από αυτήν προκύπτει το χαρτογραφικό υπόβαθρο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. έχετε δίκιο, δεν το διατύπωσα σωστά. Ο πατέρας έχει πεθάνει, το έχει κληρονομήσει ο γιος, ο οποίος θέλει να το ενοικιάσει σε τρίτο πρόσωπο για να το λειτουργήσει. Απλά αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει πρόβλημα που η ενιαία αίτηση δεν θα είναι του ιδιοκτήτη που αιτείται τη νομιμοποίηση

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ένας χώρος σταβλικής εγκατάστασης που επισκεύθηκα, έχει εκτός από τους χώρους σταβλισμού και το σπιτάκι του σταβλιστή, αποθηκευτικούς χώρους που εξυπηρετούν τον στάβλο αλλά και χώρο άρμεξης. Το ερώτημα που μου προέκυψε είναι αν μπορώ με την διαδικασία του άρθρου 120 να ρυθμίσω το σύνολο της εγκατάστασης δηλαδή και τους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και τον χώρο άρμεξης. Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Έχω ένα γεωτεμάχιο εκτός οικισμού, στο οποίο έχει εκδοθεί άδεια (το 1995) για ισογειο αγροτικο υποστεγο και δεξαμενη νερού.
 
Σε έλεγχο που έκανα στο ακίνητο, διαπίστωσα τα ακόλουθα :
- το υπόστεγο και η δεξαμενη έχουν κατασκευαστεί σε άλλη θέση, με τη δεξαμενή να είναι εν μέρει εντός πλαγίων αποστάσεων (15 μ) από το όριο του γεωτεμαχίου
- η δεξαμενή είναι μεγαλύτερη από οτι προβλεπόταν (> 5 %)
- υπάρχουν διαφοροποιησεις στα ανοίγματα του υπόστεγου
- υπάρχει ένα αυθαίρετα κατασκευασμένο ισόγειο δωμάτιο 35 τ.μ.
 
Ο ιδιοκτήτης είναι αγρότης και κτηνοτρόφος.
Μπορώ να εντάξω το ακίνητο του στο άρθρο 120, ωστε να νομιμοποιηθεί και το ισόγειο κτίσμα ως κτίσμα προσωρινής διαμονής ατόμων?
Ή επειδή υπάρχει άδεια για το αγροτικό υπόστεγο και αυθαιρεσίες επί της άδειας αυτής, δε μπορώ να κάνω χρήση του άρθρου 120?
 
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.