Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17 ] Επιλογή κατηγορίας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Οσες κατοικίες είναι προ του '55 χωρίς Ο.Α. και έχουν εργασίες μετά το 1983, τότε θεωρούνται ως Κατηγορία 5 και δεν γίνεται ρύθμιση πλέον?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 719
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρόκειται για ισόγεια κατοικία με οα του 1951 για 30 τμ από την οποία υπάρχει μόνο το στέλεχος και βεβαίωση ότι ο φάκελος με τα σχέδια και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά δεν βρέθηκαν από την υπηρεσία. Το στέλεχος αναφέρει κτίριο 30 τμ, τα οποία εμφανίζονται πρώτη φορά σε αεροφωτογραφία το 1959. Στο κτίριο προστέθηκαν επιπλέον 50 τμ πριν το 1975 και 30 τμ μεταξύ 1983 και 1993 όπως φαίνονται στις αεροφωτογραφίες. Από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί τα σχέδια του φακέλου της οα δύο είναι οι επιλογές: 1) να γίνει ανασύσταση φακέλου που δεν συμφέρει οικονομικά. 2) Να θεωρηθεί όλο το κτίριο αυθαίρετο και να δηλωθούν τα 30+50=80 τμ ως κατηγορία 1 πριν το 1975 και τα υπόλοιπα 30 τμ να δηλωθούν πριν το 1993. Κι εδώ ξεκινούν τα προβλήματα καθότι αυτά τα τελευταία 30 τμ αν επιλέξουμε ότι δεν υπάρχει οα θα πρέπει να δηλωθούν κατηγορία 5, κάτι το οποίο πλέον δεν το επιτρέπει το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Υπάρχει πιστεύετε κάποια λύση διαφορετική της ανασύστασης φακέλου? Θα μπορούσα πχ να δηλώσω ότι υπάρχει οα από τη στιγμή κιόλας που όντως υπάρχει για να περιέλθουν τα τελευταία 30 τμ στην κατηγορία 4 και στα πεδία που ζητούνται τα σχέδια της πολεοδομίας (τοπογραφικό, κάτοψη κτλ) να ανεβάσω τη βεβαίωση της πολεοδομίας  ότι ο φάκελος δεν βρέθηκε χωρίς να κάνω ανασύσταση με την αιτιολογία ότι το στέλεχος που αποδεικνύει την ύπαρξη οα έχει βρεθεί? Το κακό είναι ότι δεν έχω εντοπίσει τα πρώτα 30 τμ σε αεροφωτογραφία πριν το 1955 για να ισχυριστώ τουλάχιστον ότι έχει χτιστεί τμήμα του ακινήτου αποδεδειγμένα πριν το 1955 και να δηλώσω ότι υπάρχει οα λόγω του υφιστάμενου αυτού κτίσματος για να με αφήσει το σύστημα να δηλώσω τα τελευταία 30 τμ κατηγορία 4.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν επιτρέπεται στις νέες υπαγωγές.

  

On 8/12/2020 at 10:33 ΠΜ, Paul_Mix said:

Οσες κατοικίες είναι προ του '55 χωρίς Ο.Α. και έχουν εργασίες μετά το 1983, τότε θεωρούνται ως Κατηγορία 5 και δεν γίνεται ρύθμιση πλέον?

Για τι είδους εργασίες μιλάμε? Αν έχουν γίνει επεκτάσεις ή προσθήκες καθ' ύψος πάνω στο αρχικό περίγραμμα ή αν έχει προστεθεί στέγη τότε κατά τη γνώμη μου ναι.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, pipakos said:

δεν έχω εντοπίσει τα πρώτα 30 τμ σε αεροφωτογραφία πριν το 1955

Λογικά θα είσαι στο κενό α/φ 1945-1960, οπότε με ασφάλεια πας με ε9 και βγαίνει η ντρίπλα που σκέφτεσαι, (να λουφάρεις το στέλεχος της ο.α.), είσαι όμως στο έλεος του κάθε ελεγκτή που θα συμφωνεί με την εγκύκλιο (και θα θέλει να το βάλέις κατ5).

Αφού θα κάνεις όμως φουλ αρχιτεκτονικά κ διάγραμμα κάλυψης (για την κατ4), γιατί δεν κοτσάρεις και ένα τοπογραφικό να πας για ανασύσταση και να μην κάνεις ντρίπλες που δεν ξέρεις ποτέ πότε θα τις ξαναβρείς μπροστά σου; Νομίζω θα με μια καλή προσφορά, θα συμφωνήσει και ιδιοκτήτης, αφού του δώσεις να καταλάβει το όφελος που θα έχει.
Λίγο μπλέξιμο προβλέπω με τους όρους δόμησης και τους πολλαπλούς ΓΟΚ (κ ΓΟΚ 29 ακόμα!!), οπότε μην πέσεις και πολύ χαμηλά!

18 λεπτά πριν, Arche said:

στο σύστημα δηλωσεων με Ν.4495/17 δεν επιτρέπεται πια να δηλώνουμε κατ. 5????

βαράει tilt Arche, δεν δέχεται την υπαγωγή αν το παράβολο πληρώθηκε μετά την προθεσμία!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχει αεροφωτογραφία του 1953 του κτηματολογίου όπου δεν μπορώ να εντοπίσω το ακίνητο, οπότε μάλλον δεν είχε ακόμα χτιστεί το αρχικό τμήμα. Το κακό με την τροποποιηση του Ε9 εδώ είναι ότι θα πρέπει να μπει το σύνολο των τμ σε μία γραμμή με την ημερομηνία της νεότερης επέκτασης, δηλαδή το 1992 (ως προ του 1993) οπότε δεν θα φαίνεται κάπου η επιθυμητή παλιαότητα προ του 1955 του αρχικού τμήματος. Ανασύσταση = μπελάς = μεγάλο κόστος και γνωρίζοντας τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη δεν πρόκειται να προχωρήσει με τόσο μεγάλα νούμερα μαζί μου.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

shit... νομίζω έχω πρόβλημα. Μου έτυχε ένα, άδεια του 58! Νομίζω ότι έχω διαφορετικά όρια του κτιρίου, δεν λέω μόνο του διαμερίσματος, λέω του κτιρίου και εξώστη ακόμα. Ακόμα όμως δεν το έχω πιάσει αναλυτικά και δεν ξέρω τι κατηγορία βγαίνει. _

Link to comment
Share on other sites

31 λεπτά πριν, Arche said:

... άδεια του 58! ......

....και δεν ξέρω τι κατηγορία βγαίνει. _

ευκολάκι....

99% Κατ. 1 ως προ 1975

ότι πάρει 250€ + οι Αμοιβές 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Κώστα. Αν δεν υπάρχουν "εκπλήξεις" στο ακίνητο και έχει επικρατούσα χρήση κατοικία θα κάνει αποτύπωση (κάτοψεις σίγουρα διότι αποτελεί και τυπικό δικαιολογητικό) και τοπογραφικό (ας μην το ζητάει στο σύστημα. Θα ζητηθεί από την συμβ/φο στη συνέχεια). Το παράβολο λόγω υπαγωγής μετά την 30/9/2020 θα παει 300 Ευρώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Το παράβολο λόγω υπαγωγής μετά την 30/9/2020 θα παει 300 Ευρώ.

Στην κατ 1 δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά στην κατ 3 παρέμεινε 250. Κ πάλι όμως το 300άρι (πχ με μια λοιπή) με εφάπαξ καταβολή γίνεται 300*0.8 = 240.

Το παραπάνω που λέει ο Paul έχει ενδιαφέρον.

Άρτιο κατα παρέκκλιση εντός οικισμού, μη οικοδομήσιμο, με κτίσμα προ του 55 και μόνο λοιπές παραβάσεις χωρίς υπέρβαση χώρου (αλλαγή ξύλινου πατώματος (κ του φορέα του) κ προσθήκη εξώστη.

Θα το βάζατε κ4 ή 5;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.