Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17 ] Επιλογή κατηγορίας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Σε κτιριο πριν 1955 εχουν γινει αυθαιρετη αποθηκη κατ2 και κατασκευες που υπολογιζονται με αναλυτικο (λοιπη παραβαση) αλλες πριν 1983 και αλλες μετα,  κανω ενα φυλλο καταγραφης για ολες τις παραβασεις και βαζω κατηγορια 4  η κανω δυο ξεχωριστα φυλλα με τις σχετικες  ημερομηνιες. Και αν τις βαλλω ολες κατηγ, 4  ποια θα ειναι θα ειναι τα δικαιολογητικα θα χρειασθει και ΜΣΕ για το στεγαστρο που ειναι μετα 2003 και ανεξαρτητο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 719
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

janna,

α) Μπορείς να βάλεις όλες τις παραβάσεις αναλυτικού μαζί ως ΚΑΤ.4 με την τελευταία παλαιότητα, ώστε ν'  αποφύγεις τα δύο 250άρια προστίμου.

β) Τα δικαιολογητικά παρατίθενται στο αρ. 99, τα δε υποβαλόμενα σχέδια αναφέρονται στο (ββ) για χωρίς έκδοση αδείας.

γ) Όσο για την Μ.Σ.Ε αυτή δεν σε αφορά για το υπόστεγο, αφού κατά το αρ.(99,η,αα) τα υπόστεγα, ως κτίσματα Σ1 (συνημ),

    εξαιρούνται της Μ.Σ.Ε.... 

post-27255-0-11613500-1521152557_thumb.png

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Η δική μου γνώμη είναι ότι, για τις αυθαιρεσίες μετά το 83, πρέπει να επιλεγεί η Κατηγορία 5, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ΙΑΣΟΝΑ γιατί θα έβαζες κατ.5 για λοιπές παραβασεις;που το στηρίζεις;Μήπως στο ότι δεν έχει άδεια μα υπάρχει το κτήριο πριν 1955 με αποδεικτικά στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

ianna,

Για το αν απαιτείται άδεια για την ΚΑΤ.4, αυτό  δεν μπορεί να φανεί από το σχετικό άρθρο, .....

αλλά  και ούτε μέχρι τώρα είχαν την "ευαισθησία" να το ξεκαθαρίσουν οι κακοί αντιγραφείς του 4178.

Σκόπιμα λοιπόν εγώ δεν πήρα θέση σε αυτό, αφού εξ΄άλλου δεν αποτελούσε ερώτημα σου η επιλογή ΚΑΤ.4 ή ΚΑΤ.5.

Σίγουρα πάντως τα προ ΄55 δεν λογίζονται ως "με άδεια".

Απ΄εκεί και πέρα στα σκοτεινά σημεία (όπως το αν απαιτείται η άδεια στην ΚΑΤ.4) ο καθείς μόνος επιλέγει πως θα πορευθεί.....

 

Υ.Γ για #167:

Το μόνο που είχαμε ως ακλόνητο δεδομένο μέχρι στιγμής, σε σχέση με την ΚΑΤ.4 και την απαίτηση αδείας, ήταν  το αρ. 9 του ν.4178/13 που ανέφερε για τα ποσοστά 20% και 40% επακριβώς:  "...που προβλέπονται σπό την οικοδομική άδεια" και αυτό ΔΕΝ περιελάμβανε τα προ ΄55 αφού αυτά ΔΕΝ προέκυψαν από οικοδομική άδεια αλλά από οριστική εξαίρεση κατεδάφισης και ανεξαρτήτως όρων δόμησης.

 

Ανεξάρτητα απ' αυτό, για την  επιλογή "ναι/όχι" στο άδεια, πράγματι  ισχύει ότι τα προ του ΄55 θεωρούνται ως με άδεια, αφού εκεί έτσι ειδικώς ορίζεται....

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα αυτό ισχύει .Όμως στο παράρτημα Α του ν4495 λεει οτι θεωρουμε οτι υπαρχει αδεια οταν υπαρχει κτίριο πριν 1955 όπως και στο 4178.Στο κουτάκι αν υπάρχει άδεια θα πρέπει να βάλω ναι σωστο;οπότε δεν έχω το δίλημμα αν θα βάλω κατ'.4η 5 συμφωνείς με το σκεπτικό μου; Πώς τα υπολογίζεις εσυ όταν έχει κτιριο πριν 1955 δεν το λαμβάνεις καθόλου υπ'όψιν και υπολογίζεις όλους τους Συντ. σαν να μην έχει άδεια.Βεβαια είναι δεισμενεστερο οπότε καλύπτεσαι πλήρως αλλα .....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα


 


Εχω σε ενα "οικοπεδο" 60τμ εντος οικισμου, μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, δυο ξεχωριστες/αυτοτελης αποθηκες περιπου 20τμ η καθεμια, εννοειτε χωρις ΟΑ, που αν και ειναι προ του '55 δεν υπαρχει αποδεικτικο. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ?


 


Οπως το βλεπω:


Με βαση Α/Φ, του '70, παω για προ του 83 στην κατηγορια 2 αφου ξεπερναει τα 15τμ της κατηγοριας 3. 


Στο φυλλο καταγραφης το βαζω σαν να εχει άδεια (1α) και ειδος χρήσης υπηρεσιες (3δ) 


Αθροιζω τα τεραγωνικα στο συντελεστης δομησης (5,1)


Ενα παραβολο και οτι βγαλει το ειδικο προστιμο


  


Ευχαριστω 


Link to comment
Share on other sites

Αν υποθέσουμε ότι κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος ή τροποποίηση του ν. 4495 εκδοθεί στο κοντινό μέλλον θα ταυτίζεται στο θέμα αυτό με την εγκύκλιο του ν. 4178 τότε θα μπορούσες εφόσον έχεις ισχυρές ενδείξεις (πχ κάποιο συμβόλαιο, αποδεικτικό ρευματοδότησης  κοντά στο ζητούμενο έτος κλπ)  παλαιότητας κτίσματος ως προ 55 σε συνδυασμό με ότι άλλο στοιχείο διαθέτεις και με τα μορφολογικά στοιχεία του κτιρίου να δηλώσεις στην τεχνική σου έκθεση ότι αυτό προυφίσταται του έτους 1955 και να κάνεις υπαγωγή για ότι άλλες επισκευές, προσθήκες και εργασίες έχουν γίνει στο κτίριο και είναι μεταγενέστερες του έτους αυτού. Τέτοιες συνήθως είναι αντικατάσταση στέγης, επιχρίσματα, κουφώματα, δαπεδοστρώσεις από σκυρόδεμα, περιτοιχίσεις, προσθήκες ξύλινων κεραμοσκεπών στεγάστρων κλπ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μετά την αποτύπωση του κτιρίου, βάζεις τους ιδιοκτήτες να αλλάξουν το Ε9 τους σύμφωνα με τη δική σου μέτρηση και τη σωστή παλαιότητα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.