Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17 ] Επιλογή κατηγορίας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 719
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε κατοικία, εντός νομίμου περιγράμματος, με δηλωμένο στο Ε9 ως κατοικία απο το 1982, δεν έχω καταλάβει αν δηλώνεται κατηγορία 2 ή κατηγορία 4?

Link to comment
Share on other sites

Κ2 θα το δηλώσεις , αφού <1983  και πολύ πιθανόν και να μην χρειάζεται και τακτοποίηση.

Διότι

" η έννοια της αλλαγής χρήσης καθιερώθηκε με το άρθρο 5 του Ν 1577/85"

 

Επομένως συμπεραίνεται ότι:

 

Γενικά οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης έγινε πριν τον ΓΟΚ/85 δεν αποτελεί παράβαση   

 

Edited by karanus
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω ενα Ε9 του 2014 που το δίνει κατοικία απο το 1982 και υπάρχει και ενα συμβόλαιο αγοράς πριν το 1985  ως διαμέρισμα. Ρώτησα για την κατηγορία επειδή ο 4495 δεν ανάφερει για αλλαγή χρήσης στα πριν του 1983 παρα μόνο στην κατηγορία 4. 

 

Το απόσπασμα απο τον ΓΟΚ/85 που το βλέπετε, το αναφέρει στον 4495?

Βρέθηκε το αντίστοιχο θέμα! Ευχαριστώ!

 

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

καλημερα συναδελφοι

Εχω για ρυθμιση 5τμ <<κλεισιμο>> τμηματος ΗΧ.εντος σχεδιοτ σε 3ΟΡΟΦΟ κτιριο χωρις συσταση Ο.Ι.

Στο κτιριο εγινε υπαγωγη με 4178 του υπογειου (απο σνταξιοδοτημενο ηδη συναδελφο) και συγκεκριμενα 100τμ αλλαγη χρησης υπογειου σε  κατοικια και 25τμ επεκταση του , εκτος περιγραμματος ,με αποτελεσμα να ειναι ΥΔ>40% και ΚΑΤ5

Σημερα ρυθμιζοντας τα 5τμ ,για να καταληξω σε κατηγορια,θα συνυπολογισω τα μετρα εκτος περιγραμματος,δηλαδη τα 25τμ,αλλα οχι τα 100 τμ της ΑΧ,οποτε πλεον εχω ΥΔ<40%,αρα κατ4  Ειναι δυνατον αυτο?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

Κλασσικά προβλήματα που προκύπτουν όταν γίνεται μερική τακτοποίηση. (γιατί και υπό ποιες προϋποθέσεις έγινε άραγε; Φάνηκε ότι υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες; ελπίζω να μη δόθηκε καμία βεβαίωση και να χρησιμοποιήθηκε πουθενά.) Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές δηλώσεις υπαγωγής για το ίδιο ακίνητο. Το σωστό είναι να ζητήσεις μεταφορά της δήλωσης σε εσένα και να προσθέσεις όλες τις επιπλέον αυθαιρεσίες. Ο υπολογισμός της κατηγορίας θα γίνει συγκρίνοντας τα συνολικά τμ των αυθαιρέτων με την επιτρεπόμενη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι σε μία ανάρτησή μου μήπως και κάποιος μπορεί να βοηθήσει.

Ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση εκτός σχεδ'ιου με οικοδομική άδεια, που περιλαμβάνει α)κτήριο Α κυλικείο και β)κτήριο Β αποδυτήρια. Υπάρχουν οι εξής αυθαιρεσίες.

1./ Το κτήριο Α έχει αλλάξει θέση χωρίς αλλαγή διαστάσεων - εμβαδού, έχει υπερυψωθεί και έχει δημιουργηθεί αυθαίρετα υπόγειο και έχει τοποθετηθεί σε απόσταση <15,00μ. που απαιτείται, από τον δρόμο και από τα πλάγια όρια

2./ Το κτήριο Β έχει αλλάξει θέση κατά 1,00μ. παραβιάζοντας και αυτό τις πλάγιες αποστάσεις (ακριβώς κατά 1,00μ.)

Οι απαντήσεις που έχω πάρει από συναδέλφους και Υπηρεσίες διϊστανται. Ξεκινούν από απλή δήλωση αυθαιρεσιών κατά τ.μ. και παραβίαση αποστάσεων, και φθάνουν μέχρι την δήλωση του συνόλου σε κατ. 5 χωρίς οικοδομική άδεια. Δηλαδή πρόστιμα που ξεκινούν από 5000,00ευρώ περίπου και φθάνουν στα 19.000,00ευρώ

Link to comment
Share on other sites

DANAIKATERINA καλημερα ευχαριστω καταρχας,,

α)αναφερομενος στην απαντηση σου ,ηδη εγινε οριστικη υπαγωγη απο τον συναδελφο στο 4178 αλλα και τυχον μεταφορα στον 4495 θα απαιτουσε ΜΣΕ ισως,που σε καμια περιπτωση δεν αποδεχεται ο ιδιοκτητης

Επισης  συμφωνα με την διατυπωση του αρθρ 96 κατ4 <<καθώς και τυχόν αυ-θαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους νόμους3775/2009, 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013.>> υπηρχε δυνατοτητα μερικης υπαγωγης αυθαιρεσιων.(προσωπικα δεν το εκανα)

 β)<< Ο υπολογισμός της κατηγορίας θα γίνει συγκρίνοντας τα συνολικά τμ των αυθαιρέτων με την επιτρεπόμενη δόμηση.>>,αυτο λεω αλλα το ερωτημα ειναι αν  θα συνυπολογισω τα 100τμ ΑΧ, που τακτοποιηθηκαν, εφοσον στον 4495 αρθρ96  κατ4  γγ) ,δεν υπολογιζονται για την κατηγορια?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

σε 2όροφη κατοικία με 60 μ2 ισόγειο,  60 μ2 ο πρώτος όροφος και 70 μ2 υπόγειο που έγινε κατοικήσιμο και το οποίο ρυθμίζουμε.

Επιτρεπόμενη δόμηση οικοπέδου 120 μ2

για ΥΔ 60 μ2 του υπογείου υπολογίζω 70/120 = 58%  > 40% και άρα η κατηγορία που επιλέγω είναι η 5?

Μου φαίνεται  πολύ αυστηρή αντιμετώπιση για ένα υπόγειο που υπάρχει στην αδεια

 

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.