Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 125 - Ν. 4495/17] Μεταφορά δηλώσεων υπαγωγής από παλαιότερους νόμους αυθαιρέτων


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Καλούμε να εκδώσω βεβαίωση για σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειας για αυθαίρετο διαμέρισμα σε πατάρι καταστήματος, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με το Ν.4178/10 από άλλο συνάδελφο. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε διώροφη οικοδομή για την οποία δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών.

Το πρόβλημά μου είναι ότι διαπίστωσα ότι ο συνάδελφος είχε κάνει τη δήλωση βάζοντας ως συνιδιοκτήτες, με ποσοστά 50/100 έκαστος, το ανδρόγυνο στα ονόματα των οποίων έχει εκδοθεί η Ο.Α.. Αυτό όμως δε διαπιστώνεται από πουθενά. Ο τίτλος ιδιοκτησίας που έχω στα χέρια μου (μεταβίβαση οικοπέδου) και συνοδευτικά το κτηματολόγιο αναφέρουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα 100/100 μόνο στη σύζυγο.

Θεωρείτε σωστό να εκδώσω βεβαίωση στο όνομα και των δύο από τη στιγμή και έχω διαπιστώσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο? Επιπλέον, προβληματίζομαι διότι αν το κάνω για να υπάρχει ταύτιση με τη δήλωση του Ν.4178/2010 ίσως  αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη ΔΕΗ αν ζητηθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και διαπιστωθεί η κυριότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1.) Μπορώ να μεταφέρω δήλωση του Ν. 4178/2013 που είναι σε οριστική υπαγωγή στο Ν. 4495/2017?

2.) Αν γίνεται η παραπάνω μεταφορά, μπορώ στο Ν. 4495/2017 να περάσω μια πρόσθετη αυθαιρεσία που θα μεταβάλλει το πρόστιμο ή θα έχω θέμα με τη μεταβολή του προστίμου πάνω από το 20% και θα πρέπει να περάσω από ειδική επιτροπή?

3.) Στην περίπτωση της μεταφοράς το ποσό που έχει ήδη πληρωσει θα αφαιρεθεί από το συνολικό πρόστιμο που θα βγει στο Ν. 4495/2017?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

1. ναι

2. μπορείς εφόσον η παράβαση ειναι πριν το 2011, αυτό με τη μεταβολή του προστίμου αφορά δηλώσεις του 4495 που επιστρέφουν σε υπαγωγή

3. ναι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Μια διευκρίνιση μόνο για το 2 (για να δω αν το κατάλαβα σωστά), αν μεταφέρω τη δήλωση από Ν. 4178/2013 όπου ήταν σε οριστική και πληρώθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ στο Ν. 4495/2017 και στο Ν. 4495/2017 προκύπτει πρόστιμο 2000 ευρώ, τότε δεν παιρνώ από επιτροπή, γιατί έχω κάνει μεταφορά και όχι επιστροφή σε υπαγωγή?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί αλλά δήλωση ολοκληρωμένη με τον 4014 που δεν μεταφερθηκε στον 4178 μπορει να πάρει βεβαίωση μηχανικού; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφερθεί τώρα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίδια απορία με τον @katero έχω και εγώ περίπου. Ολοκληρωμένη διαδικασία με τον 4014, πρέπει υποχρεωτικά να υπαχθεί στον 4495 ; Λογικά ναι, αλλά δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι

Ολοκληρωμένες υπαγωγές στο ν.4014 πρέπει να μεταφερθούν στο ν.4495, προκειμένου να δοθεί βεβαίωση μηχανικού; 

Η μεταφορά γίνεται μέσω του 4178;

Σας ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.