Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 125 - Ν. 4495/17] Μεταφορά δηλώσεων υπαγωγής από παλαιότερους νόμους αυθαιρέτων


Recommended Posts

Συνάδερφοι καλησπέρα κι από εμένα, συγνώμη εκ των πρότερων αν είμαι σε λάθος νήμα, απέχοντας από το επάγγελμα για πολλά χρονιά θα ήθελα την βοήθεια σας σε προσωπικό πρόβλημα, σε οριζόντια ιδιοκτησία (δώμα) έγινε Ολοκληρωμένη υπαγωγή αυθαιρέτου το 2012 με τον 4014 και εξοφλήθηκε  εφάπαξ το πρόστιμο αλλά δεν υποβλήθηκαν ποτέ τα αντίστοιχα σχέδια, ούτε έγινε άλλη ενεργεία πέραν της έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού και της πληρωμής φεμ μηχανικού , μπορεί να ενταχθεί τώρα στον 4495 με συμψηφισμό των προστίμων? ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Edited by Vag Mark
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα εχω την εξης περίπλοκη ερώτηση : σε κτηριο οικογενειακο με αδεια του 1983 και συσταση Ο.Ι. εγινε το 2016 ρυθμιση 4178 σε οριστικη υπαγωγη χωρις ανεβασμενα αρχεια στο συνολο του κτηριου .Το 2017 βγηκε εγκριση δομησης για προσθήκη Γ ορόφου την οποια όμως δεν ακολουθησε αδεια δόμησης εντος ενός ετους και ετσι επαψε να ισχύει. Το 2018 μετα το περας της εγκρισης δομησης η δηλωση 4178 μεταφερθηκε στο 4495 και προστέθηκαν στη δηλωση δυο νεα  φυλλα καταγραφης για παταρι 25 μ2 στην Ο.Ι του Ισογειου και αποθηκη    5 μ2 στην ταρατσα.Ειναι εγκυρη η δηλωση 4495 ? και αν όχι ποιος είναι ο νομιμος δρομος ακομη και αν χρειαστει να κατεδαφιστουν αυτά που περιγραφονται στα νεα ΦΚ του 4495 και δεν υπαρχουν στο 4178 .Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους για τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Σε συζήτηση με συνάδελφο, μου έκανε την εξής ερώτηση:"Ολοκληρωμένη δήλωση στο 4014 (περαιωμένη δεν υπήρχε σε 4014 και 4178 αν δεν κάνω λάθος) που δεν έχουν ανέβει όλα τα δικαιολογητικά, γιατί να μην τα συμπληρώσω στο 4178 που την έχω μεταφέρει αρχικά και να την αφήσω εκεί; Υπολειπόμενα αρχεία μηδέν θα δείχνει." 'Εχω διαβάσει για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μεταφορά στο 4495. Αλλά με τη δικαιολογία πως δεν του έχει ζητηθεί νέα βεβαίωση ή κάποιο άλλο στοιχείο παρά μόνο το κάνει για να συμπληρώσει τα αρχεία, δεν το θεωρεί λάθος. Γνωρίζει κανείς κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Αν η συγκεκριμένη δήλωση έχει υπαχθεί (και προσαρμοστεί στις απαιτήσεις κ.λπ.) του 4178, τότε μπορείς ν' ανεβάσεις τα απαιτούμενα - αναγκαία δικαιολογητικά μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που έχουν οριστεί γι' αυτό το σκοπό.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ειχα κάνει υπαγωγή στον 4014. Πλήρωσα το 500ρι παράβολο το 2011, (το συνολικό πρόστιμο ήταν μικρότερο απο 500), ανέβασα τα σχέδια και το έκλεισα τότε. Το σύστημα στις Δηλώσεις του 4014 τώρα γράφει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ.

Οταν ξεκίνησε ο 4178, μετέφερα την Δήλωση από τον 4014 στον 4178, πλήρωσα το ποσό ανταπόδοσης και το έκλεισα. Το σύστημα στις Δηλώσεις του 4178 τώρα γράφει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ.

Όμως τώρα που θέλουμε να κάνουμε μεταβίβαση, βλέπω κάποιες παραλείψεις και θα ήθελα να κάνω Δήλωση στον 4495 ώστε  να ανεβάσω νέα διορθωμένα σχέδια. Το συνολικό νεο πρόστιμο τώρα παραμένει μικρότερο των 500 που πληρωθηκε ως παραβολο για τον 4014.

Μπορώ να κάνω υπαγωγή στον 4495 μια Δήλωση που είναι σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ (πληρωμενο προστιμο, ανεβασμενα σχεδια) στον 4014 και έχει μεταφερθει στον 4178 σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ?

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία, γιατί έχω χαθεί λίγο με τις υποπεριπτώσεις στις εγκυκλίους.

Πρέπει να ζητήσω από το σύστημα να επαναφέρω την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ του 4014/4178 σε ΥΠΑΓΩΓΗ ή δεν πειράζω καθόλου τις ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΑΓΩΓΕΣ των 4014/4178 και απλά κάνω Νέα Υπαγωγή στον 4495 και ανεβάζω νέα σχέδια και δικαιολογητικά?

Το νέο πρόστιμο του 4495 πώς συμψηφίζεται με το πληρωμένο πρόστιμο του 4014?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση νέα υπαγωγή. Θα πας στη δήλωση που θέλεις στον 4178 στην καρτέλα αιτήματα και θα επιλέξεις "αίτηση μετάβασης δήλωσης στις διατάξεις του 4495" και η δήλωση θα μεταφερθεί αυτόματα. Μετά εκεί στον 4495 μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις. Εφόσον δεν αλλάξεις τα μεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών δεν θα πρέπει να σου βγει κανένα επιπλέον πρόστιμο. Μην ξεχάσεις να πάρεις σχετική εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη για τη μεταφορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.