Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 125 - Ν. 4495/17] Μεταφορά δηλώσεων υπαγωγής από παλαιότερους νόμους αυθαιρέτων


Recommended Posts

καλά ξεκίνησες, κράτα ότι η δήλωση μπορούσε να παει σε "ολοκληρωμένη υπαγωγή" και να μην έχουν ανέβει τα δικαιολογητικά, τα οποία όφειλε ο μηχανικός να βάλει, ο δικός σου όμως φαίνεται πως δεν τα έβαλε. 2) Η δήλωση μεταφέρθηκε στον 4178 όταν ο 4014 κηρύχτηκε αντισυνταγματικός και σωστά έγινε αν θες την άποψη μου. Τώρα πολύ σωστά το σκέφτηκες να πάρεις μαζί τα σημερινά 5 σέλιδα ν.4014/11 και 4178/13 και να επισκεφτείς το ακίνητο, ίσως να δεις και άλλα πράγματα που να θέλουν τακτοποίηση και τακτοποιούνται εφόσον έγιναν ως 28-7-2011 διαφορετικά πρέπει να ακολουθηθεί άλλος δρόμος. Καλή συνέχεια και στο επαναγράφειν. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1. Για να έχει ήδη μεταφερθεί η δήλωση, απαιτείται να έχει ανέβει στο σύστημα Εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη στο διαχειριστή μηχανικό για το σκοπό αυτό. Αν δεν έχει ανέβει την ευθύνη φέρει ο διαχειριστής μηχανικός αυτής....

2. Για να αναλάβει άλλος μηχανικός απαιτείται παραίτηση του ήδη διαχειριστή μηχανικού μέσω της γνωστής διαδικασίας του ΤΕΕ... Όπότε, δέσε πρώτα το γαϊδαρό σου, διότι κινδυνεύεις να μείνεις με το "μολύβι" στο χέρι...

3. Ο Ν.4178 δεν ισχύει σήμερα. Οπότε η δήλωση θέλει νέα μεταφορά στο Ν.4495 και ολοκλήρωσή της εκεί. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη όλων των παραμέτρων από το νέο μηχανικό που φιλοδοξεί στην ανάληψή της, πριν την ανάληψή της ..

4. Για να μείνει έτσι μετέωρη, κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δήλωση του 4014/2011 σε περαίωση μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στον 4495/2017 για προσθήκη φύλλου καταγραφής με μια αυθαιρεσία που δεν είχε περιληφθεί αρχικά ή πρέπει πρώτα να πάει στον 4178 και να γίνει δεύτερη μεταφορά στον 4495?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα,

 

αν και οχι ακριβως εντος θεματος,δε βρηκα αλλο σχετικο στο φορουμ: σε αλλαγη μηχανικου, θυμαμαι υπηρχε το εικονιδιο της 'αποδοχης αλλαγης υπευθυνου μηχανικου' οπου βαζαμε τον Α/Α της δηλωσης. Τωρα με το νεο template του 4495, αυτο το εικονιδιο δε το βρισκω. Πώς γινεται πλεον η αλλαγη;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Πρόκειται για ακίνητο 4-όροφο με υπόγειο με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας εντός σχεδίου.

Έχουν γίνει στο παρελθόν 4 τακτοποιήσεις, 1 με Ν.4178/2013 και 3 με Ν.4495/2017, που αφορούν όλες σε ιδιοκτησίες και οι οποίες είναι όλες σε κατάσταση "Οριστική Υπαγωγή", χωρίς να έχει υποβληθεί κανένα αρχείο στο σύστημα. Στις δηλώσεις αυτές υπάρχουν "χοντρά" λάθη και επίσης έχουν πραγματοποιηθεί αυθαιρεσίες και σε κοινόχρηστους χώρους. Ο ιδιοκτήτης σήμερα μου ζητάει να τακτοποιηθεί όλο το ακίνητο.

Εγώ σκεφτόμουν να κάνω μία καινούρια δήλωση στην οποία να τακτοποιήσω ολόκληρο το ακίνητο και από αυτήν να αφαιρέσω το παράβολο και το ενιαίο ειδικό πρόστιμο του Ν.4178/2013, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Ν.4495/2017.

Στο ΤΕΕ που επικοινώνησα με μία αγενέστατη κυρία μου λέει ότι πρέπει να μου μεταφέρουν όλες τις υφιστάμενες δηλώσεις και να τις τροποποιήσω σωστά. Για τις αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους μου είπε να φτιάξω καινούρια δήλωση.

Έχετε αντιμετωπίσει κάτι σχετικό; Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσω;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς που σας είπε η αγενέστατη κυρία του ΤΕΕ...

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Ιάσονα!

Σύμφωνα με το άρθρο 99, περίπτωση α, του Ν.4495/2017, δήλωση μπορώ να κάνω είτε για μεμονωμένη οριζόντια ιδιοκτησία ή για ολόκληρο το ακίνητο, πάντως όχι μεμονωμένα για κοινόχρηστους χώρους, καθώς δεν αποτελούν αντικείμενο μεταβίβασης.

Συνεπώς αν κάνω μία καινούρια δήλωση για ολόκληρο το ακίνητο με σκοπό να τακτοποιήσω τους κοινόχρηστους, θα συμπεριλάβω αναγκαστικά και όλες τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στις οριζόντιες ιδιοκτησίες σε αυτό. Οπότε τι νόημα έχει να τροποποιήσω και τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, siaom said:

..... όχι μεμονωμένα για κοινόχρηστους χώρους, καθώς δεν αποτελούν αντικείμενο μεταβίβασης.

Μπορείς να κάνεις και γι' αυτούς!

4 ώρες πριν, siaom said:

Συνεπώς αν κάνω μία καινούρια δήλωση ...

Θα είναι και λάθος και παράτυπο (παράνομο)!

4 ώρες πριν, siaom said:

Οπότε τι νόημα έχει να τροποποιήσω και τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Αν δεν γίνει αυτό, τότε οι φίλτατοι ιδιοκτήτες απλώς πέταξαν τα λεφτά τους και τίποτα περισσότερο. 

 

Link to comment
Share on other sites

@siaom υπάρχουσες δηλώσεις για το ακίνητο πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθούν με όλα τα αρχεία ανεβασμένα. Επίσης είναι εντελώς παράνομο να υπάρξουν 2 δηλώσεις για το ίδιο ακίνητο. Συνεπώς αυτό που πρότεινε η κυρία από το ΤΕΕ είναι σαφέστατα το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.